De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
Jij kunt het!

Van klagen naar stralen voor een gelukkigere Jij.

Klagen, zeuren, zeiken, ik zie het op tv, het komt voor in mijn familie en ik zelf ben er ook niet vrij van. Echter wel bewust van. En ik ben het ongelukkig zijn na mijn scheiding ook zat. Ik wil me niet somber voelen of voorbij gelopen of geïrriteerd. Ben echt klaar met het dragen van mijn zware rugzak en de bijbehorende klaagzang.

Als eerste wil ik me niet meer; ‘niet leuk’ voelen. Maar stralen, shinen, en oprecht enthousiast zijn. En jij? Denk jij dat, dat ‘ongelukkig voelen’, je overkomt of dat je wel controle hebt over negatieve gedachten? Klagen zal toch niet erfelijk zijn en via de genen doorgegeven kunnen worden? Want klagen dat kunnen we. Vooral heden ten dage staat facebook vol met klachten en alles wat maar mis gaat wordt direct op social media geplaatst. Het nadeel is dat alle negativiteit op internet blijft staan.  Tenslotte is het helaas zo dat ons brein evolutionair er op in gesteld is ons te beschermen en in leven te houden. Je denken is dus geprogrammeerd om vaker te focussen op negatieve dingen in plaats van op positiviteit.

De kracht van dankbaar zijn.

Will Bowen vertelt in TedTalk dat klagen onbewust is bij jezelf. Net als een slechte adem. Maar energie vretend wanneer je het bij een ander bemerkt. De oplossing hij over spreekt is een heilige anti-klaagruimte creëeren en bewustworden van je eigen gedrag. http://https://youtu.be/-b8KTLzo5-0

Ik geloof erin dat je kunt focussen op dankbaarheid. En dat je het gevoel van nooit tevreden zijn, kunt doorbreken. Heb jij behoefte aan bewustwording en heling, dan is mee doen aan de KrijgerGodin challenge een eerste stap om een fundament te bouwen van een droomleven met impact en overvloed. Assertiviteit en in actie komen zijn belangrijke vaardigheden, waar de site assertief je meer over kan vertellen. Als jij jezelf  simpele stappen naar meer vrolijke dagen en een gelukkige Jij gunt? Lees dan hieronder nog meer oplossingen om minder te klagen en meer te gaan stralen.

Laat los die ballast puinzooi!

Uit hersen activiteit onderzoek blijkt dat negatieve gedachten, beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten, stress veroorzaken. En stress is slecht voor je gezondheid. Verkrampte gevoelens bepalen DIRECT de mate van STRESS en spanning die jij ervaart in bepaalde situaties. En de beperkende overtuigingen die jij je door de jaren heen eigen hebt gemaakt, bepalen jouw keuzes en of iets wel of niet lukt in jouw leven. Deze ballast kleurt de bril waarmee jij naar jezelf, een ander en het leven kijkt! Volgens onderzoek van celbioloog Dr. Bruce Lipton bepaalt jouw ballast zelfs welke – erfelijke – ZIEKTEN zich zouden kunnen ontwikkelen.

Deze BALLAST die jij bij je draagt, bepaalt dus voor 95% hoe jij je voelt, denkt, gedraagt, handelt en in het leven staat. Ballast ervaar je als spanning, pijn of andere fysieke klachten in je lichaam. Stress activeert je immuunsysteem. Hierdoor stijgt je bloeddruk, je gaat misschien meer emotioneel eten en bent chagrijnig tegen je vrienden of familie. In het woordenboek wordt klagen uitgelegd als het uiten van droefheid of pijn door geluiden of woorden. We klagen om onze ontevredenheid te uiten. En dat is echt niet erg zo nu en dan. Want het leven is niet altijd leuk.

Vechten heeft geen zin.

Vechten tegen moeilijke gevoelens werkt niet. Strijd geeft juist stress. En ik waarschuw je, wanneer je teveel klaagt, kan het een automatisme worden. Een gewoonte van negatieve gedachten die macht over je gaan hebben. Iets wat ons is overkomen zoals een trauma is natuurlijk niet erfelijk. (Misschien heeft het wel te maken met karma, maar dat is weer een ander verhaal.)

Er zijn wel onderzoeken bekend waarbij er een variatie gewenst is van genen in ons menselijk lichaam om meer tevreden te zijn met onze realiteit. Een gen dus dat voor meer blijheid en tevredenheid zorgt. Naast dit feit, geloof ik dat ondanks gebeurtenissen uit je verleden, hechtingsproblemen, schuldgevoelens of angsten, je wel de keuze hebt om in het Nu te leven, als jouw gewenste jij, in plaats van slachtoffer. Hoe stress je vriend kan worden, vertelt Kelly McGonical meer over in Ted talk. Zelfs over de onbewuste programmeringen kan jij de regie weer terug nemen als je wil,  in ieder geval met drie stappen.

Pak de regie en glimlach.

Stap 1; weten hoe jouw gewenste Jij eruitziet.
Stap 2; De overtuigingen en gedachten die jouw niet verder helpen opruimen in het hoofd, met behulp van de MunayQi methodes.
Stap 3; Luister naar je hart en kom in actie.

Mijn missie is te zorgen voor een fysieke en mentale glimlach in jouw spiegel door middel van stress transformatie. Je begrijpt nu dat Stress een grote negatieve invloed heeft op je lichaam, op je stemming en op je gedrag. Zie hieronder wat voorbeelden.

Fysiek Gemoedstoestand Gedrag
Hoofdpijn Ongerustheid Emotioneel eten of te weinig eten
Spierspanning Beweeglijkheid Driftig
Slaapproblemen Geen focus Teveel drugs/alcohol
Oververmoeidheid Hoogsensitief Nicotine nodig
Libido verlies Boos/klagen Alleen willen zijn
Maagklachten Verdriet/depressie Te weinig of niet sporten

Poets je roze bril

Intussen ben jij je klaagzang ook wel zat. Je leest dit niet voor niets. Daardoor ben je toe om in het Nu; de ‘jij’ te willen zijn, die straalt en blij is omdat je stress triggers hebt leren ontladen? Via mijn MunayQi methode leer je relativeren. Met als gevolg Stress Transformatie, ontspanning,  meer energie en je gaat dingen weer met een roze bril bekijken. Jouw mentale balans herstelt. Via zuivere kinesiologische spiertesten test ik de innerlijke oorzaak van je levensklachten uit. Kinesiologie achterhaalt de oorzaken achter je stress. Tijdens het Reset Your Mind Coach traject leer ik je ballast effectief zelfstandig loslaten en verloren positieve gevoelens weer terug te halen. Het leven is soms geen feestje. Maar waardevol is het zeker. En zonde toch als de jaren voorbij gaan zonder dat jij je hart vol enthousiasme volgt?

Stress Manager gezocht.

Misschien is het tijd, uit je negatieve bubbel te stappen en weer te gaan genieten van jouw zelf te creëren leven! Omring je met positieve mensen. Lig in een deuk om niks. Humor is belangrijk om onrust om je heen heel even los te laten. Ik heb een cursus time management gevolgd, met de intentie mijn waardevolle leven beter te gaan plannen. Ik kan wel klagen dat tijd mijn vijand is en ik alles altijd alleen moet doen. Bovendien ben ik diegene die toch hulp kan vragen zo nodig. Want ik ben die perfectionistische gene die teveel op een dag wil. Dus manage je stress en turn dat steen en been klagen om naar happiness. Maar hoe doe je dat?

Compassie

Voor de meeste onder ons blijkt het best een opgave. Want klagen en verwijten, worden gestuurd vanuit het ‘emotionele deel’ in ons brein. Dit geeft ons een bescherming zo zeggen onderzoekers. Hoe zorgen we er nu eerst en vooral voor dat een chemische synaps, een neurotransmitter in ons brein, naar een nieuwe synaps schiet, met als uitwerking positieve gemoedstoestanden en gedachten? In mijn reset-Yourmind programma ga ik dieper in op het hoe. Zoals hoe je op een simpele manier toch de moeilijke stappen gaat zetten gaat naar jouw waardevolle leven. Dankbaar zijn voor hetgeen we wel hebben in het Nu. En je leert lief zijn voor jezelf. Je weet niet half hoe belangrijk dit is!

Dankbaarheid kristal

Tenslotte vergeet ik nooit het boekje over de foto’s gemaakt door Dr. Emoto, van bevroren water waartegen gesproken was. Op de foto werd duidelijk dat de ijssterren met de woorden ‘ik haat je’ chaotisch en ongestructureerd waren.

De ijssterren met de woorden ‘ik houd van je’ of de mantra ‘ohm’, waren prachtig mozaïek-achtig gevormd. Ons lichaam bestaat uit meer dan 70% water. Wanneer je dus minder klaagt, maar jezelf toe spreekt in stimulerende, vriendelijke woorden, kan de invloed dus groot zijn. Of je dit nu als energetisch of fysiek fenomeen wilt begrijpen.

Hetzelfde geldt voor de verbinding tussen synapsen in onze hersenen. Jij hebt hier invloed op, waneer je de realiteit accepteerd. En daardoor kan positief in het leven staan, een geautomatiseerd gedrag worden. Dus wanneer je weer eens klaagt. Laat het los. Verander het of accepteer het!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,