De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

De 5 sleutels naar de innerlijke kracht Zelfvertrouwen

BLOG #2: 5 sleutels naar de innerlijke kracht zelfvertrouwen (Plus GRATIS Stress verlagende video en Consult gesprek cadeau twv € 189,-.)

??? Jacqueline Brandes ???

Vrouwelijke ondernemers help ik met innerlijke kracht strategieën bouwen aan een droomleven van een KrijgerGodin vol energie, geluk en passie. Geen excuses meer. DROOM, DOE, LEEF! Contact mij op 06 508 69 750

De onrust, onzekerheid en angst van 2020 heeft zich voortgezet in 2021. Energie en moed is voor velen in de schoenen gezakt. Hoe dan ook is het wel een nieuw hoofdstuk in ons leven.

Start met leven

Als eerst geloof ik erin dat we in een bewustzijnsverandering zitten. Met de Corona crisis en de recessie kunnen we er niet om heen dat we gedwongen worden om met meer compassie te werken, anders te denken en vooral stil te staan bij hoe wij willen leven. Autonomie betekent het hebben en uitspreken van je innerlijke krachten. En de vraag is; ’voel jij deze power voldoende?’

Want het volgen van andermans leven op social media kan ons geregeld een deuk in ons zelfvertrouwen geven. Omdat het lijkt dat de ander rijker, beter of mooier is dan jij. Veel jongeren waarderen zich zelf door de vergelijking met anderen. Zelfvertrouwen ontstaat pas als jij je net zo knap, handig of slim vindt.

Ten tweede lijkt onze zelf waardering af te hangen van, of we er wel of niet uitspringen (op social media). En hoe leuker een ander ons vindt, hoe zelfverzekerder je (lijkt) te zijn. Zou het niet fijn zijn jezelf als ‘goed’ te waarderen, zonder dat je erkenning van een ander wilt voelen? Tuurlijk als je dromen en doelen wilt uit laten komen in 2021 zal je zichtbaar mogen zijn en actie ondernemen. Het gaat mij om de negatieve energie van vergelijken, overnemen van slecht nieuws of meningen die niet van jou zijn.  Dit komt echt hard binnen in ons systeem. Het gevaar is dat negatieve gevoelens ons ziek maken en de onderliggende gedachten houden ons tegen om volgens onze eigen waarden te leven.

Ik weet dat je brein invloed heeft op jouw lichaam. Jouw denken geeft spanning en negativiteit maakt ziek. En andersom blijkt volgens onderzoek dat jouw lichaam ook effect heeft op je brein en hormoonstelsel. Om je brein en stress beter te begrijpen schrijf ik blogs. Ik ben dankbaar als ik je kan inspireren en helpen groeien persoonlijk en op zakelijk vlak. Hoe kan je nu je potentie laten groeien en vol zelfvertrouwen zijn?

5 sleutels naar innerlijke kracht

Vandaag wil ik het hebben over de 5 sleutels naar de innerlijke kracht zelfvertrouwen. Dit heb je nodig om vol vertrouwen jouw droomleven vorm te geven naar jouw wensen. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn. Een uitdaging doordat ons ego, onze innerlijke bodyguard stem en gekwetste stukken, ons weerhouden van ons hart volgen. Gezien mijn missie is vrouwelijke ondernemers te helpen meer vanuit hun hart te leven en met de kracht van een KrijgerGodin zonder excuses, aan een gelukkiger leven te bouwen, heb ik gekozen voor diepgaande transformatie methodes.

Waaronder het ‘Transform your Mind & Soul’ jaarprogramma inclusief MunayQi inwijdingen en DNA healing om los te komen van je ego en ballast uit het verleden. Het doel is het worden van je beste potentieel, zodat je met de ups-and-downs van het leven veel beter mee kan omgaan. Ik ben de allereerste Stress Transformatie therapeut die zich onderscheidt in een werkwijze en resultaat op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

MunayQi brengt je bij je ware bestemming op aarde!

Deze stap had ik misschien NOOIT durven zetten als ik niet de sleutel tot de Innerlijke kracht strategieën kende en implementeerde. Want de CREATE methode is de basis van mijn succes.

1. Overlevingsmodus loslaten

Stap 1 is begrijpen dat je brein vanuit de oertijd biologisch is ingesteld op het beschermen van jezelf. Hierdoor houdt die zogenaamde stem oftewel je innerlijke criticus oftewel jouw ‘bodyguard brein’ jou vaak klein en onzeker. Het controleert jouw keuzes en bevordert je angsten.

Uit diverse onderzoeken is bekend hoeveel energie en stress het jou kost, wanneer je zelfvertrouwen hebt gebouwd op valse macht. Je neemt dan geen verantwoordelijkheid. Maar denkt dat ander niet deugt of de omstandigheden zijn altijd schuldig. Voor succes gaan ‘no matter what’ is een mooi streven zolang je niet anderen denigreert of dominant overheerst. Met valse hoop of valse macht gedrag bedek je jouw negatieve zelfbeeld. Dit bewust worden doet pijn. Een gekwetst stuk oftewel innerlijk kind kan op de voorgrond treden door zichzelf te beschermen tegen afwijzing of gekwetst worden. Deze innerlijke strijd kost energie. Meestal een overtuiging zoals; ‘ik ben niet goed genoeg’ zit hieronder.

Een gezond mentaal welzijn ontwikkel je wel door gelijkgestemden mensen om je heen. En jezelf helpen door de stem in je brein te bedanken voor zijn zorgen, bedenkingen en bescherming. Vertel jouw gedachten dat je ze voorbij laat drijven. En jij wel die stap gaat zetten buiten je comfort zone, dat jij wel de persoon wilt zijn die jij echt bent. Zonder angst, zonder excuses, zonder twijfel. En alleen kan slagen als je het wel probeert.

2. Zelfcompassie

Stap 2 is wees niet zo streng en focus meer op gelijkenis. Oftewel beoefen Zelfcompassie! Die zogenoemde veiligheid heeft je niets gebracht toch? Anders zou je nu niet lezen over wat mijn MunayQi methode voor je kan veranderen!  Luister niet naar je valse zelf!

Psychologisch onderzoekster Kirstin Neff en Roos Vonk van de Universiteit Nijmegen, hebben het effect van lief zijn voor je eigen mind en gedachten bewezen. Ook de film down the rabbit hole, laat zien dat wij uit 70% water bestaan. Dr. Emoto heeft bewezen dat je water positief beïnvloedt en negatief door boze of haat gedachten. Het is tijd is om te starten met het creëren van je eigen leven door kennis, meningen en overtuigingen die jij van ouders, leraren, omgeving hebt gekregen, naast je neer te leggen. Luister naar je eigen hart! Waar krijg jij energie van? En focus daarop in plaats van op het vergelijken van anderen en onzeker daar door worden! Wilskracht en discipline zijn wel nodig om te groeien en te ontwikkelen. De KrijgerGodin Challenge kan je hier in al helpen. Wees eens lief voor jezelf en gun je de mogelijkheid tot patronen doorbreken en een droomleven visualiseren.

3. Don’t worry

Stap 3 is leven in het Nu. Laat je niet gek maken door toekomst hersenspinsels. En het verleden is geweest. Het is altijd Nu. Het doel van het leven is genieten onderweg. Begin je dag met heldere intenties over hoe je je wil voelen, hoe je dag er uit mag zien, wat je wil bereiken etc.

Zelfcompassie via mindfulness doordat je accepteert wat is, geeft uiteindelijk een veilig en comfortabel gevoel. In stilte voel je meer en wordt het rustiger in je hoofd. Voorbij de weerstand komen, kost weliswaar wat moeite. Je moet dan ook wel echt meer balans en rust willen. Relativerend kan het werken, als je stilstaat bij de vragen; “Heb ik een probleem, ja? kan ik er wat aan doen? Ja, then don’t worry. Kan je er nu niets aan doen? Then don’t worry. heb je geen probleem? Then don’t worry. Wanneer je je goed voelt, heb je automatisch meer energie om actie te ondernemen.

4. Vergroot je Lichaamstaal

Stap 4 is je motivatie en zelfvertrouwen vergroten door je lichaamshouding letterlijk groot te maken. Benen en armen spreiden. Je kin omhoog en je schouders naar achteren rollen. Dit veroorzaakt een boost in je testosteron en vermindert duidelijk je stress hormoon cortisol volgens Harvard professor Amy Cuddy. Super in te zetten voordat je een drempel over moet, een presentatie mag geven of een spannend (sollicitatie) gesprek hebt.  Je lichaam heeft dus echt invloed op je brein! En je brein heeft controle over je lijf. Maar het is aan jou hierin de keuze te maken, luister ik naar de stem die mij tegen houd, geloof ik mijn gedachten en maak ik mijn lichaam klein en onzeker of zorg ik ervoor dat ik er sta?!

5. Pijnlijke keuzes maken

Stap 5 is acceptatie van je gehele zelf. Met de zogenaamde tekortkomingen en imperfecties inclusief. Want wie bepaalt nu eigenlijk wat perfect is? Pijnlijke keuzes moeten soms gemaakt worden, tijdens het doorhakken van een knoop. Of wanneer je uit je comfortzone wilt stappen om verder te komen in je proces. Dit vraagt zelfvertrouwen. Angst is niet te vermijden. Zolang je je keuzes baseert op je kernwaarden, zijn ze niet meer zo pijnlijk. Want waarden representeren jouw identiteit. Herken de kern die jij belangrijk vindt in je leven. Dan volg je geheid je hart. De mentale wonden die je hebt, verzorg je door via training een reset of your mind en soul te realiseren. Hulp te vragen aan een coach om samen het verdriet te door voelen en de situatie te leren accepteren. Doch betreft het een trauma, dan zal ik je niet vragen dit tot in alle hevigheid weer te ervaren. Want de MunayQi Create methode is zodanig opgebouwd je altijd de regie behoud. Het helpt je op energetisch- en mentaal niveau los te laten. En daarnaast hoef je nare situaties die je niet hardop wilt delen, te delen. Je staat er niet alleen voor.

Yes, het is echt mogelijk naar tevredenheid toe te werken en de zo gewenste rust te optimaliseren.  Let op dat je niet verwacht dat je elke dag 100% vol zelfvertrouwen en happy bent. Want allemaal hebben we onze ups and downs.

Met deze 5 sleutels naar innerlijke kracht is het niet meer nodig, vast te houden aan hoge eisen van zelfverzekerdheid. En vriendelijk zijn tegen jezelf, zoals je dat ook tegen je beste vriendin zou zijn, is goed voor je gezondheid. Behandel jezelf niet als de vijand. Die kritische blik motiveert je niet. Door de aangevallene en de aanvaller te zijn, ontstaat een stress-overload. Jouw beschermend brein komt weer in vecht en vlucht modus met stress, burn-out en depressie tot gevolg. Weet dan de stress verlagende technieken toe te passen, voordat het te laat is.

Behulpzaam kan zijn mijn stressverlagende videotraining. Gratis te downloaden als je HIER KLIKT. Ik leer je dan in korte, krachtige video’s hoe je in acute stressmomenten direct tot rust kan komen en je innerlijke kracht weer aanspreekt.

Het is wel duidelijk nu, dat als je niet lekker in je vel zit en je bent om wat voor reden uit balans, dan vertrouw je dat stemmetje niet meer en voel je je onzeker.

Onzekerheid heeft een sterke invloed op het luisteren naar je gevoel. Door die onzekerheid vertrouw je niet of nauwelijks meer op je innerlijke gevoel, en op deze manier wordt de onzekerheid alleen maar erger.

Wil je dit niet, lees dan helemaal tot onderaan, en reageer op mijn vraag. Iedere comment geef ik met liefde een cadeau t.w.v. €99,-.

Word je vertrouwen in jezelf beter, dan ga je ook meer vertrouwen op je onderbuik gevoel. Ik heb het dan natuurlijk over echt zelfvertrouwen zoals een KrijgerGodin zonder excuses actie onderneemt.  en niet het machozelfvertrouwen want dat is een schijnzelfvertrouwen. Machozelfvertrouwen loslaten, naar jezelf durven luisteren, betekent vooruitgang boeken.

Confrontatie met emoties

Ons denken onderdrukt onze emoties. Onbewust is door onze opvoeding en kwetsende gebeurtenissen een bescherming ontstaan. Onbewust zeg je tegen jezelf; ‘dit mag niet’, of ‘dit kan ik niet’of ‘ik wil niet’.  Het kan niet anders dat je onderbewuste ‘stoom’ wilt afblazen. Dit is het moment je boos bent op jezelf vanwege die onzekerheid. Of geïrriteerd op een ander omdat hij wel zelfvertrouwen of kracht uitstraalt. Die persoon is een spiegel van hetgeen jij mist. In de eerste stap van de Create methode start je met de Confront module.

Want de confrontatie met eigen emoties kan een moeilijke opgave zijn. Je vecht- en vluchtgedrag was natuurlijk je overlevings mechanisme. Gezien dit je niet dient, is een confrontatie met je eigen gevoelens, een kans om jezelf als mens te ontwikkelen. Het herkennen van ziektewinst en het toegeven van het probleem is een grote stap.

Emoties zijn signalen die vertellen hoe het met je is. Vier primaire emoties: bang, boos, blij en bedroefd kennen we allemaal. Andere emoties zoals jaloezie, afgunst, medelijden, wrok of schaamte, zijn laag vibrerende, samengestelde en secundaire emoties. De trilling van deze emoties hebben een lage energie en maakt ons in combinatie met ons denken zwak. De functie van gevoelens is bewust worden van het feit er een oplossing gevraagd wordt.

Laat me weten in de comments welke innerlijke kracht naar zelfvertrouwen jou aanspreekt en ontvang een consultgesprek cadeau.

 Luister naar je gevoelens, zodat je weet wat je nodig hebt. Ik ben er voor je. En jij hoop ik ook voor mij en anderen door dit blog te delen met jouw relaties hier op Linkedin. Ik zou dat enorm waarderen.

Implementeer de kracht strategieën naar zelfvertrouwen. En onthoud:

Als je ballast loslaat, zal je makkelijker vol vertrouwen rechtop staan!

Jacqueline Brandes

Mijn missie is ambitieuze, maar bijna opgebrande KrijgerGodinnen helpen mentaal en spiritueel te groeien door meer vanuit het hart keuzes te durven maken, zodat een droomleven werkelijkheid wordt. Ik hoop je gauw te ontmoeten, En voeg me gerust toe aan jouw netwerk?. Ik ben dankbaar dat ik je mag inspireren.

Veel liefde, wijsheid en geluk

Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,