De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
jacqueline munayQi himani inner outer strenght

Bereidheid om in hogere sferen te raken

Je weet dat vechten en vluchten en je gevoelens vermijden totaal geen zin heeft. En toch gebeurt het je weer keer op keer. Je bent een succesvolle ondernemer en naar de buitenwereld klopt het gehele plaatje. Succes is simpel, maar als je je niet zo voelt van binnen, dan is het best moeilijk om staande te blijven. Weet dan dat BEREIDHEID om in je volle kracht te gaan staan begint met bewust worden van hetgeen Nu is en beseffen dat jij de gedachten en het gevoel je ervaart niet bent. Geloof in jezelf. Zet de stappen en creëer innerlijk succes. Ben jij bereid om in hogere sferen te raken?

Jij bent NIET je gevoel of gedachten. Je hebt ze.

https://youtu.be/yjqPiwazYsw

Vechten heeft geen zin

Vechten tegen moeilijke gevoelens werkt niet. Strijd geeft juist stress. En ik waarschuw je, wanneer je te veel klaagt, kan het een automatisme worden. Een gewoonte van negatieve gedachten die dan macht over je gaan hebben. Iets wat ons is overkomen zoals een trauma is natuurlijk niet erfelijk. (Misschien heeft het wel te maken met karma, maar dat is weer een ander verhaal.)

Ook al zijn er wel onderzoeken bekend waarbij er een variatie gewenst is van genen in ons menselijk lichaam om meer tevreden te zijn met onze realiteit. Een gen dus dat voor meer blijheid en tevredenheid zorgt. Naast dit feit, geloof ik, dat ondanks gebeurtenissen uit je verleden, hechtingsproblemen, schuldgevoelens of angsten, je wel de keuze hebt om in het Nu te leven, als jouw gewenste jij, in plaats van als slachtoffer.

Ik geloof erin dat je kunt focussen op dankbaarheid en dat je je in hogere sferen kan voelen door je trilling p deze wijze te verhogen. Het gevoel van nooit tevreden zijn, kun je doorbreken. Stress kan je vriend worden en zelfs over de onbewuste programmeringen, kan jij de regie weer terugnemen als je wilt. In ieder geval met de drie stappen:

  • Stap 1; Weet hoe jouw gewenste Jij eruitziet.
  • Stap 2; De overtuigingen en gedachten die jou niet verder helpen opruimen in het hoofd, m.b.v. MunayQi methodes.
  • Stap 3; Luister naar je hart en kom in actie.

Mijn missie is te zorgen voor een fysieke en mentale glimlach in jouw spiegel door middel van stress transformatie. Je begrijpt nu dat Stress een grote negatieve invloed heeft op je lichaam, op je stemming en op je gedrag.

En toch mag je even stilstaan bij het feit, jij een krachtige individu bent. Waarschijnlijk een succesvolle ondernemer die ondanks verdrietige privé omstandigheden, trauma of oplichterij toch nog steeds rechtop staat.

Controle freak

Het gevoel van vastzitten, oftewel die mentale kooi, die heeft te maken met controle. Je denkt namelijk gevangen te zijn in controle. Maar het betreft een controle die je niet hebt.

Als ondernemer wil je overal controle in hebben. Maar misschien is het juist beter om een innerlijke flow te volgen, waarmee je verder komt in je 5 d bewustzijn. De bereidheid controle los te willen laten en in overgave hogere sferen van succes bereiken. Een trauma is natuurlijk een heel vervelende gebeurtenis, waar jij als individu een betekenis aan hebt gegeven en gekoppeld. Dit label bestaat uit beperkende overtuigingen en angsten. En een bepaald gevoel zit hier aan vast. Je hebt een neurale herinnering route gemaakt in je brein. En wanneer dit spoor, door welke reden dan ook weer getriggerd wordt, herbeleef je die ervaring of herinnering van het trauma weer.

Als jij dus een presentatie hebt gegeven, waarin er is iets is mis gegaan. En je hebt het gevoel van falen, mislukking en angstzweet opgedaan. En deze schaamte en het gevoel van falen, heb jij als herinnering opgeslagen in je systeem, in je lichaam. En als neurale route in je brein.

Nu kan je voorstellen, wanneer jij geen presentatie meer geeft of soortgelijke situaties aan de orde zijn, dat je dan bij dat gevoel niet stil staat.

Maar er komt weer een moment waarin je gevraagd wordt les te geven. Een leerling kijkt dan te veel op zijn horloge tijdens jouw presentatie. Jouw gedachtes oftewel labels uit je bibliotheek, gebaseerd op oude ervaringen, worden uit de kast getrokken. Je denkt: ‘ik ben zeker niet interessant’ of ‘ohjee, ik faal wederom weer’. Oude gevoelens worden weer aangeraakt. Getriggerd door de situatie; leerling die op zijn horloge kijkt.

Deze trigger zorgt ervoor dat jij je wil beschermen en controle wilt uitoefenen, door in gevecht te gaan. Er ontstaat een innerlijk conflict. Om de worsteling, gevoelens en bijbehorende overtuigingen en gedrag los te laten, daarvoor is in mijn CREATE methode, de eerste module CONFRONT je hier behulpzaam in.

Confronteer jezelf met; -wat is en waarom-.

Bereidheid om drukte en onrust in je hoofd en patronen te ontleden is een eerste stap.

Positief affirmeren

Daarna vindt een RESET plaats. Dit is het her programmeren van je oude overtuigingen en alles loslaten wat je niet dient. Jij hebt een keuze tijdens spanning en stress iets aan je triggers te doen. Een positieve route in je brein maken doe je met krachtige, fijne emoties herbeleven en stimulerende intenties hardop in te zetten.

Interessant om te beseffen is; dat jij pas in actie komt, als je ergens last van hebt en wanneer die trigger aangeraakt wordt. Je focust meestal op wat je niet wil en daardoor spring je in de weerstand. Onbewust bestaat dit uit onwil, onvermogen of een innerlijk verbod. Je wilt je beschermen, weet je nog? Door de eerdere betekenis, die jij aan een situatie hebt gegeven.

Vaak automatisch kies jij voor vecht, vlucht of bevries respons die jou weerhoudt in je persoonlijke groei, zelfliefde en in het creëren van je mooie leven, volgens je eigen voorwaarden. Wees bereid om om te denken. Zodat je de drempel wat verlaagt, als je met iets moeilijks aan de slag gaat. In plaats van direct iets af te branden, ga het vieren. Maak de dingen minder zwaar. Zodat je minder angst en faalangst voelt. Want de wereld vergaat niet als je een slechte presentatie geeft. Haalbare doelen stellen, kunnen je onder druk zetten.  In mijn vlog Het nut van Doelloosheid lees je meer over doelloosheid.

Als tegenslag zich voordoet, is dan je droom meteen onbereikbaar? Wie zegt jou dit? Je innerlijke criticus, je moeder, je vrienden? Mijn tip is dat je je reis naar je droomleven vervolgt met in je achterhoofd je kernwaarden.

Focus op einddoel

Je bent onderweg met de auto naar een pretpark met je tweelingbroer en je broer is enkel gefocust op het einddoel, het pretpark in dit geval.  Hij zeurt de hele tijd: ’zijn we er al?’

Jij bent je bewust van waarden, zoals; avontuur vrijheid, schoonheid en genieten in het leven. Jij hebt lol in het onderweg zijn. Je ervaart gevoel van vrijheid. Je bent je bewust van de mooie omgeving. Bij een verkeerde afslag, vindt jij dit enkel maar interessant. Het is avontuurlijk en spannend. Want welke kansen en welke mensen zou je nu weer tegen kunnen komen? Jij waardeert de weg er naar toe veel meer. Ik verwijs dan weer even terug naar doelloosheid.

Laat dat doel dus even los, maar geniet meer van de stappen die je onderweg aan het zetten bent.

Je komt makkelijker bij je kolibrie eigenschappen. (aanpassingsvermogen, veerkracht, leven in het Nu etc.) Dit is het succesvolle gevoel je nu wellicht mist. Jij kan dan veel beter met veranderingen omgaan, terwijl je broer enkel teleurgesteld is, wanneer het doel nog niet bereikt is.

Innerlijke stem volgen

Dus wat als je kiest te leven zoals je werkelijk bent door het volgen van je innerlijke stem? Ben jij bereid om in je volle kracht te gaan staan, als een machtige leeuw? Als jij het aan durft de meute niet meer te volgen als een schaap, dan stop je met afmeten. Dan laat je het gevecht los. En vlucht je niet meer. Want de inhoud van je pijn is niet de oorzaak van je lijden. Een goede dag kan alsnog angstige momenten of depressieve gevoelens bevatten. Maar je kan er beter mee omgaan.

Vraag je je na deze blog toch nog af; ‘hoe dan? Hoe je je leven vorm geeft als een leeuw of als een echte KrijgerGodin die met moed het avontuur van het leven aangaat, lees dan het blog /munayqi.nl/bereidheid-tot-succes/

 

Ik help je graag

Alle liefde, wijsheid en geluk, Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,