De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Betekenisvol leven doet succesvol voelen

Betekenisvol leven doet succesvol voelen. Maar als ondernemer of ondernemende high-achiever, kun je nog zoveel successen behalen, wanneer jij intern en in je privé leven tegen obstakels aanloopt, valt het niet altijd mee om van dit succes te genieten en het vast te houden.

Het kan soms zo frustrerend zijn om alle ballen in de lucht te moeten houden. Hoeveel succesvolle mensen houden de schijn op? Jij wil misschien ook niet falen en durft geen hulp te vragen, uit angst dat anderen daar iets van vinden. Maar als je altijd het verhaal vertelt aan jezelf of een ander, dat het allemaal wel goed gaat, wanneer dit eigenlijk niet zo is, vreet dit energie bij je weg. Het perfecte plaatje van de buitenkant, maar van binnen…

https://vimeo.com/608176360

“Het perfecte plaatje van de buitenkant,

maar je voelt je niet succesvol.”

Welkom voor vrijblijvend gesprek wat MunayQi coach traject voor jou kan betekenen.

Doelgericht werken aan zelfontwikkeling

Ik weet oprecht hoe jij je voelt… Nog niet zo heel lang geleden moest ik zien te overleven met mijn kinderen, dat was een extreme uitdaging. Toch is het mij gelukt om mijn leven te resetten op alle vlakken en ik mag mezelf heel gelukkig prijzen met alles wat ik heb bereikt!

Wat ik uit deze periode heb geleerd is dat je niet perfect hoeft te zijn, ook niet als je succesvol bent.

Jij verdient het om je gelukkig te voelen en te doen waar je zo ontzettend goed in bent! Maar de basis moet goed zijn. Zoals de piramide van Maslow je laat zien kan je pas doelgericht werken aan zelfontwikkeling, als je je zekerheid hebt in lichamelijke behoeften zoals voeding en onderdak.

Op het tweede niveau geeft je veilig voelen en financiële zekerheid natuurlijk rust. In mijn training spreek ik altijd over de innerlijke lades die op orde moeten zijn, zodat er ruimte is voor positieve kwaliteiten. Dus als de vierde lade, je hartzone niet al te veel pijn of beperkende overtuigingen bevat, dan voel je je zeker in het liefhebben van een ander en sta je open om liefde te ontvangen. Je voelt je gewaardeerd en van belang.

Betekenisvol leven doet succesvol voelen

Het voldoen aan de diverse behoeftes zijn dus van belang en van waarde om een gevoel van algehele tevredenheid en voldoening te ervaren in een betekenisvol leven op de langere termijn.

Het woord -betekenis- in betekenisvol leven wordt in de Dikke van Dalen omschreven als

be·te·ke·nis (de; v; meervoud: betekenissen)

1inhoud, zin: de betekenis van een woord

2belang, waarde: een zaak van (enige) betekenis

Tijdelijk geluk gevoel

Lust of één element van geluk zal namelijk maar een tijdelijk gevoel geven. Je kent het wel; lekker online shoppen of onnadenkend scrollen over social media. Of elke dag uitslapen of onbeperkt snoepen maakt misschien even gelukkig, maar in realiteit ben je aan het vermijden. Meestal vermijd je gedachten of gevoelens over nare situaties jij je in bevindt.

Je duwt met deze gewoontes, vervelende gedachten naar de achtergrond. Ondanks dit niet is wat je wilt, is het een comfort zone geworden waarin je verleden en bedachte toekomst heel bekend en vertrouwd voor je is.  Je bent op de automatische piloot gaan leven. Maar vergeet niet; betekenisvol leven doet pas succesvol voelen. En bij die transformatie help ik jou graag door je weerstand los te laten. Klik hier voor meer info over het Reset your Mind & Soul traject en hier voor vrijblijvend gesprek.

Automatische piloot

Je staat op en herhaalt dezelfde routines als altijd.  Grote kans jij je dag begint met denken aan problemen van gisteren. Waarbij weerstand gedachten zoals; ‘ik mag niet van mijn narcistische man’, of ‘ik durf niet want ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik kan het niet, anderen zijn beter dan ik’ opspelen.  Deze gedachten veroorzaken gevoelens in je lijf. Je lichaam reageert direct met verdriet, onzekerheid, boosheid, schaamte of schuld.

Vast in emoties

Je zit vast in de emotie. Je ervaart schouderspanning, buikpijn, moet misschien vaak plassen, of hebt knikkende knieën uit angst.  Gedachten beïnvloeden je gevoel en je gevoel veroorzaakt een gedrag. Kies jij voor strijd en worstel je ‘ s nachts door piekeren of kies jij voor vermijden door teveel werken, apathisch voor je uit staren of teveel slapen?

Dan heb je door stress of oververmoeidheid het bekende pad gekozen.  Je herhaalt de neurale route in je brein, die door de vicieuze cirkel van een rotgevoel hebben over bijvoorbeeld -niet productief genoeg zijn-, volgens jouw gedachten, inslijt. En zich op de automatische piloot gaat herhalen en vastzetten in je lijf. Gun jouw lijf ontspanning en kijk eens op de Himani site voor heerlijke massages en gezichtsbehandelingen

Zoals dr. Joe Dispenza zegt:

‘wanneer je je een mislukking voelt, dan denk je ook als een mislukking, en hoe je denkt zo voel jij je  

en als je je zo voelt dan ga je hier meer van denken’.

Joe Dispenza

Identiteit

Deze Vicieuze cirkel zorgt ervoor dat je gaat geloven dit je identiteit is.

Je voelt je een slappeling omdat je in je prive situatie geen keuze gemaakt hebt. Je voelt je slecht omdat je tijd voor jezelf nodig hebt etc.  Je denkt is dit het nu?  Je snapt dat tijdelijke geluksgevoelens je niet dat betekenisvolle leven gaan geven.

Langdurig genieten van succes, gebeurt wanneer je je geïnspireerd voelt door je omgeving en hetgeen je doet. Je daadwerkelijk succesvol voelen voor langere tijd is als je je zielsmissie leeft en doet waarvoor je hier op aarde bent gekomen.

Betekenisvol leven doet succesvol voelen

Zingeving maakt succesgevoelens aan

Ik geloof erin dat als iets echt van betekenis is voor jou, je  meer rust en focus ervaart. Het doel is dus stil te staan bij wat de zin is van jouw leven. Niet van het leven, want dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden.

Wat is de Zin van jouw leven?

Hoe kan jij je leven leuk maken?

1 Stap uit je verleden.

Je verleden en je bedachte toekomst is bekend voor jou. Oftewel het bevindt zich in je comfortzone. Zolang je hieraan vast houd, kies jij ervoor om gelukkig te zijn met ongelukkig zijn.

Tip: Wanneer je opstaat ga dan aan de rand van je bed zitten en visualiseer wie jij wilt zijn, hoe voelt dit en hoe ziet dit eruit?

2 Verander je routines

Alles wat je op autopiloot doet, maakt je toekomst. Je programma’s nemen dan de overhand. Kies eens een andere weg of andere manier en ja, dit heeft wellicht onzekere uitkomst, maar kan betekenisvol voor je zijn. Welke waarde zijn belangrijk voor jou? Waar spring jij positief je bed voor uit dat je zonder weerstand in actie wilt komen. Dus bijvoorbeeld kernwaarde zelfliefde. Actie boek een massage. Kernwaarde avontuur. Actie: plan een reis. Kernwaarden: Kennis opdoen. Actie: Volg een opleiding.

3 Vind balans tussen privé en werk

Je komt in betere mentale veerkracht en kan beter omgaan met ups-and-downs als je goed voor jezelf zorgt. En oplossing gericht kan denken. Een betere concentratie en helder brein ontstaat door het innemen van suppletie, waar je hoogst waarschijnlijk een tekort aan hebt. En doe iets aan ontspanning, maak je hoofd leeg op een voor ouw fijne wijze.

Net als de kolibrie sta stil bij het Nu. Zie de kleine, maar gelukkige momenten onderweg. Leer van het verleden, zie de betekenis van de lessen op dit moment.  Kijk verder dan enkel naar jezelf. Zie dus of je iets kan bijdragen aan de wereld of voor anderen met jouw levensnectar, kennis of talent. Je hebt dan minder last van negatieve emoties. Ontwikkel je als mens.

4 Besluit wie jij wilt zijn.

Dit doe je door je hart te openen. Eventueel via een MunaQi choco innerlijke reis ceremonie. Stop met vechten of vluchten. Jij bent geen slachtoffer. Maar de creator van je eigen betekenisvolle leven.  Go with the flow in jouw levens rivier. Dus houd je niet vast aan de oever wanden. Leer loslaten en trek overvloed en liefde aan vanuit jouw sexy goddess Zijn.  Als jij je energie verandert,  verandert je staat van Zijn en verandert je leven.

Betekenis vol leven stappenplan:

  • Opstaan
  • Visualiseren: wie wil ik zijn vandaag?
  • Journalen: Beperkende gedachten, overtuigingen, angsten en gevoelens opschrijven, loslaten en transformeren.
  • Bescherm jezelf via de hand op je zonnevlecht en de intentie: ’ik neem geen ballast van anderen op’.
  • Doe een andere routine dan normaal.
  • Maak tijd vrij voor ontspanning
  • Wees dankbaar voor hetgeen dat nu is.

Laat me aub weten wat voor inzicht jij uit deze blog gehaald hebt? Als je het leuk vindt dan stuur ik je een visualisatie toe om meer flow in je leven te gaan ervaren. Ik help je graag met duwtjes in de rug om betekenisvol te leven en je succesvol te voelen. Dm mij dan op www.instagram.com/MunayQi_Stress_Transformatie en vermeld: Ja ik ontvang graag flow visualisatie.

Veel geluk, liefde en wijsheid

Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,