De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
jacqueline munayQi himani inner outer strenght

De regie over je leven terug

Verdoe je tijd niet. Maar pak de regie over je leven terug.

Het leven kan een puzzel zijn. Alles heeft een reden.

En toeval bestaat waarschijnlijk niet.

Jacqueline Brandes

Bijzondere momenten en nare gebeurtenissen zijn kleine aanwijzingen die je een richting op duwen. Als een KrijgerGodin heb je de regie over je eigen leven. En de moed om het pad van je hart te volgen en niet van je ouders, leraren of vrienden. Vrouwen hebben zich jaren lang klein gehouden. Maar steeds meer kiezen ambitieuze, ondernemende vrouwen voor een leven vol impact en vrijheid waar zij van dromen. Natuurlijk zitten angsten nog wel eens in de weg. En dit komt vooral door die innerlijke bodyguard die jou wilt beschermen. Die stem weet je wel, die zegt; ‘nee, doe maar gewoon’. Maar als het goed voelt en je ervaart enthousiaste tintelingen en je krijgt energie, ga er dan voor. En zeg dan tegen die innerlijke stem;

‘ho stop, dank je wel, maar nu even niet’.

Depressie door stress

Jezelf op nr.1

Wel is balans nodig tussen ontspanning en actie. Het is natuurlijk best spannend buiten je comfort zone stappen te zetten als een KrijgerGodin die de leiding heeft gepakt van haar leven. Belangrijk is voor je zelf te zorgen, jezelf op nummer 1 te zetten, zodat je er met kracht en eerlijkheid voor andere kunt zijn. En hier hoef je je niet voor te schamen. Want tijdens oorlog heb je geen tijd om rustig de tijd te nemen om na te denken. Je volgt je hart en je zet grenzen. Je hebt moed om de confrontatie aan te gaan. Meestal is dit erg inspirerend voor anderen. Ambitieuze vrouwen leggen de lat hoog en zijn bereid risico’s te nemen.

Bibian Mentel, de snowboard ster die ondanks de ziekte kanker en alles wat zij heeft meegemaakt, toch positief bleef. En hoe zij genoot bewust in het hier en Nu vind ik bewonderenswaardig. Net als beyonce gebruikt zij negativiteit in de vorm van gechannelde energie om grootse dingen neer te blijven zetten. Deze power vrouwen blijven niet hangen bij het slechte nieuws, maar ze komen in actie.

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei gaat gepaard met:

  • je kwetsbaar opstellen
  • teleurgesteld raken
  • kritiek aan kunnen.

Accepteer de gevoelens die er zijn. Doorvoel ze. Laat ze gewoon zijn. Het zal je doen inzien dat ze sneller verdwijnen dan je vooraf gedacht had.

Natuurlijk kunnen uitdagende situaties je angst inboezemen. En wanneer het niet vanuit je hart komt, dan vreet dit snel energie. En dit komt vooral door je gedachtes die met je op de loop gaan. Maar enkel en alleen het Nu bestaat. Dus wanneer jouw zorgen zich in de toekomst afspelen, dan kun je je afvragen of je zeker weet hetgeen je denkt, klopt? Is stress of onzekerheid gebaseerd op herinneringen uit het verleden? Ook dan kan je je afvragen is het nu nog waar?

Weet je het absoluut zeker dat het waar is in het huidige moment? Wat gebeurt er als je die gedachten gelooft? Zet je de stap dan niet? Als het iets betreft wat je ontzettend graag wilt, dan weet ik zeker dat je de energie vind om toch moedig te zijn. Je overweging zou dan zijn of het echt de moeite waard is.

Waar sta jij voor? Welke kernwaarden passen bij jou?   Ik zou het leuk vinden als je dit deelt met mij.
KrijgerGodin Beyonce

Verantwoordelijk voor je lijden

Beyonce is een voorbeeld voor mij van een KrijgerGodin. Zij heeft de kracht van een leeuw. Volgt niet de meute. En maakt duidelijk dat als iets niet lukt, het geen falen is. Dat de werkelijkheid is zoals hij is. En niet zoals het ‘zou moeten zijn’. Want wederom betreft dit vaak opgelegde overtuigingen. Wie ben jij zonder die beperkende gedachtes? Mijn idee is dat je een stuk lichter leeft. Er is veel meer ruimte en flexibiliteit als er geen ‘moeten’ is. En waarschijnlijk durf je ook veel meer. Je neemt je eigen verantwoordelijkheid. Je staat veel meer stil bij hoe je die stap gaat wagen en hoe je jouw verlangen gaat realiseren.

Handig is hier de vaardigheden van de MunayQi Kolibrie weer aan te voelen. Besef dat ieder deze veerkracht, aanpassingsvermogen , energie en vreugde al bezit. Maar door het meedragen van negatieve ballast is je bril vies geworden. Dit maakt dat je hoofd overvol en mistig is geraakt. Je overziet het niet meer. En voelt je afhankelijk van je omgeving. Of boos en geïrriteerd. Alleen ben jij de enige die verantwoordelijk is voor zijn eigen lijden. Vaak onbewust ben je een zelfsaboteur. Want 95% van onze verkrampende gevoelens en beperkende overtuigingen veroorzaken gedrag waar we niet bewust van zijn.

Omdat we ons graag hechten aan fijne gevoelens, druk je negatieve emoties weg. Alleen wanneer je de pijn als een boemerang weg gooit, om er (tijdelijk) vanaf te zijn, komt het geheid zeer snel weer bij je terug. Vaak in de vorm van chronische stress, zo vast zittend in onze spieren of gewrichten, dat we er gewoon mee doorleven.Omdat je het niet meer voelt, zo gewoon is het geworden. Af en toe heb je er dan last van en dan verklaar je de klacht rationeel, dat je te hard gewerkt heb, ouderdom of door een val.

Maar dingen gebeuren niet zonder reden. Je lichaam vertelt je feilloos welke angsten of overtuigingen jou in de weg zitten. Zou je dit willen onderzoeken, dan kan ik je hierbij helpen. Het is zeer interessant om te weten dat je lichaam verdeelt is in 7 niveau’s. Een soort kaart voor je levensklachten. Stel jezelf voor alsof het lichaam een ladenkast is, met 7 lades, gevuld met angsten, gevoelens, vecht- en vluchtgedrag en nog maar een klein beetje positieve gevoelens. Omdat deze weg gedrukt zijn door de puin opgehoopt in die lades. Logisch dat je moe of somber bent en vaak klaagt. Zonde van je tijd. Ga puin ruimen! Er is zoveel meer overvloed, succes en blijheid mogelijk.

Luister naar Beyonce; ‘don’t waste time. You have the same hours in a day as beyonce’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,