Feminine power in 6 stappen

Bereik je feminine power in 6 stappen. Leer hoe je de emotionele bagage in je brein, opgeslagen als boeken in een immense bibliotheek, kunt begrijpen. Ontdek de kracht van loslaten en zelfcompassie om emotionele blokkades te doorbreken en heling te bevorderen in 6 stappen.

In dit blog; ‘feminine power in 6 stappen’ maak je kennis met de CREATE-methode, een reeks stappen om bewustwording van persoonlijke energie te stimuleren en verandering op diverse levensgebieden te initiëren.

Van Negatieve Emoties naar Zelfcompassie

Het leven is een achtbaan van emoties, met hoogte- en dieptepunten die ons uitdagen en vormgeven. Soms brengt het ons op onverwachte plaatsen, zoals een ziekenhuisopname van een geliefde.

Mijn recente ervaring met de aller eerste ziekenhuisopname van mijn moeder bracht gevoelens van angst, verwarring, onzekerheid en machteloosheid met zich mee. Ik ken mijn moeder helemaal zo hulpeloos niet.  Mijn moeder nam vroeger als alleenstaande vrouw altijd de leiding.

“Niet klagen, maar poetsen”

Met haar harde werk en vastberadenheid, zorgde ze voor mij en mijn jongere zusje zonder financiële- of fysieke hulp van mijn vader. Haar boodschap was altijd duidelijk: niet klagen maar poetsen, emoties verbergen was de norm, en onafhankelijkheid was een noodzaak om onvermijdelijke kwetsingen te vermijden. Op jonge leeftijd heb ik daardoor al geleerd vanuit een masculine energie mijn eigen weg te gaan.

De Eerste Stappen in de 3D-werkelijkheid

Als kind lijk je, wanneer je op aarde komt, nog op een leeg ongeschreven blad. Echter, door oordelen en opvoeding bouw je onbewust aan een ego – een zelfgemaakte creatie waarin de buitenwereld centraal staat. Dit ego fungeert als onze bodyguard in de harde, duale wereld, waar vechten noodzakelijk lijkt voor overleving.

Dit was ook mijn bescherming als tiener, nodig om mezelf te wapenen tegen pijn. Sommige gevoelens en ervaringen wil je liever ontkennen of vermijden, maar in je onderbewuste sla je gebeurtenissen op en geef jij er een betekenis aan. Wat er in je huidige leven voor kan zorgen dat je getriggerd wordt door een zichtbaar detail, geluid of gevoel, dat je tien jaar geleden bijvoorbeeld hebt opgeslagen met een label in je brein als ‘gevaarlijk’ of ‘pas op, bedreigend’.

Het is begrijpelijk als je ooit eens gekwetst bent in de liefde, je moeder nooit naar je wilde luisteren voor je gevoel of bijvoorbeeld opgelicht als ondernemer, dat je jezelf (onbewust) hebt voorgenomen: ‘dit nooit meer’.

Deze ervaringen als kind kunnen jouw volwassen Zelf nu dus nog dwarszitten of belemmeren. Zoals de benauwdheid mijn moeder nu ervaart te maken kan hebben met een onderliggende angst die ervoor zorgde dat zij niet makkelijk grenzen aangeeft, altijd alles zelf wilt doen en niet gemakkelijk rust neemt.

Ik ken haar niet anders dan een succesvolle vrouw met een hard zakelijk masker om haar dochters zoveel als mogelijk te kunnen geven. Hierdoor zetten ze zich vroeger wel altijd op de 2e plaats.

Heb jij te maken met onderdrukking in je relatie, dan stagneer je door twijfel en onzekerheid letterlijk in het innemen van je persoonlijke ruimte. Ik ervaarde dit zelf in een narcistische relatie als een baksteen die drukte op mijn hart-en longzone.

Dit zijn voorbeelden van emotionele blokkades in ontvangen en loslaten die zich fysiek kunnen uiten niet enkel via de longen, maar ook via een slechte darmfora bijvoorbeeld. Ik geloof er dus in dat elke klacht een innerlijke oorzaak kan hebben, die om heling vraagt.

Stap 1 is nu toch wel jezelf op de eerste plaats zetten en te zakken in je vrouwelijke energie, kwetsbaar te zijn en een liefde van je leven aan te trekken vanuit je hart!

Emotionele Bagage in de Database van het Brein

Even samengevat zeg ik dus dat die ervaringen, opgeslagen als boeken in een immense bibliotheek in ons brein, de basis vormen van jouw emoties. Deze codering beïnvloedt je gedachten, emoties en gedragingen.

Onderliggende angsten en onzekerheden, gebaseerd op eerdere ervaringen, kunnen zich dus uiten in fysieke klachten.

Het vermijden van conflicten kan leiden tot spanning en blokkades, wat weer kan fungeren als een muur die bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld vasthoudt of belemmerende overtuigingen zoals ‘samenzijn of een leuke relatie is niet weg gelegd voor mij’.

Jij leest dit artikel: ‘feminine power in 6 stappen’,  dus ik ga ervanuit je dit stukje anders wilt in je leven.

Jij wilt de regie over je hart en manifesteren vanuit je mooiste potentieel. Toch?

De Kracht van Loslaten en Zelfcompassie

Om emotionele blokkades te doorbreken en heling te bevorderen, zijn acceptatie en loslaten essentiële stappen. Het is de erkenning dat elke emotie die we ervaren voortkomt uit onze eigen database. Een bewuste keuze om anders te denken en te voelen, verandert je gedrag en uiteindelijk jouw realiteit.

Het fundament voor deze verandering begint bij confrontatie, inzicht, acceptatie en loslaten. Als loslaat & oplaad therapeut help ik je hier als eerste bij.

In ons leven bouwen we vaak onbewust een overlevingsmodus op om de uitdagingen van de wereld het hoofd te bieden.

Voor de meeste succesvolle zakenvrouwen is dit de Masculine KrijgerGodin, een krachtige maar soms overweldigende energie die ons beschermt, maar ons ook kan afsluiten van onze diepste emoties.

Het loslaten van deze modus is een reis naar ware ontspanning en innerlijke vrede, waarbij fysieke rust en emotionele openheid samenkomen.

Om die zachtere feminine kracht te laten spreken en jouw innerlijke kolibrie weer te laten vliegen en fladderen alsof je je verliefd voelt,  daarin kan ik je helpen met mijn 6 stappen.

De stappen die ik je help zetten zijn:

Stap 1: Bewustwording en Erkenning.                                                                                                                                                                                                                          De

De eerste stap op deze reis is bewustwording. Erken dat de Masculine KrijgerGodin modus een beschermingsmechanisme is dat je hebt ontwikkeld om te overleven. Het heeft je geholpen om sterk te zijn, maar het kan ook emotionele afstand creëren. Sta jezelf toe dit te erkennen zonder oordeel.

Stap 2: Zelfcompassie en Acceptatie

Vervolgens is het essentieel om zelfcompassie te cultiveren. Accepteer dat de overlevingsmodus gevormd is door je verleden en omstandigheden. Wees liefdevol naar jezelf en begrijp dat het een natuurlijke reactie is op het leven. Laat los wat je denkt te ‘moeten’ zijn en omarm wie je bent.

Stap 3: Identificeer Emotionele Barrières

Om de Masculine KrijgerGodin los te laten, is het belangrijk om te identificeren welke emotionele barrières je hebt opgebouwd. Welke gevoelens vermijd je en welke situaties maak je jezelf liever niet kwetsbaar? Bewustwording van deze barrières is cruciaal voor verdere groei.

Stap 4: Sta Jezelf Toe om Geraakt te Worden

Echte ontspanning en innerlijke vrede komen voort uit het toestaan van emotionele openheid. Sta jezelf toe om geraakt te worden door emoties, zelfs als ze pijnlijk zijn. Laat de muren van bescherming zakken en omarm de menselijke ervaring in al haar facetten.

Stap 5: Diepgaand en Moedig Proces

Het proces van emotionele openheid gaat diep en vereist moed. Het vraagt om het doorbreken van lang opgebouwde patronen en het durven aangaan van pijnlijke emoties. Wees geduldig en mild voor jezelf terwijl je dit proces doormaakt. Elke stap is een overwinning.

Stap 6: Uitdaging en Beloning

Het uitdagen van de Masculine KrijgerGodin is niet eenvoudig, maar het is uiteindelijk bevredigend. Binnen de uitdagingen ontstaat ruimte voor authentieke verbindingen, diepgaande relaties en een dieper begrip van jezelf. De beloning is de innerlijke vrede die voortkomt uit het zijn in het hier en nu, zonder de last van continue strijd. En dan wanneer je het het minst verwacht, komt die ware liefde op je pad of komt het goed met mijn moeder in het ziekenhuis.

Geluk Creëren in het Nu

Want geluk is geen externe zoektocht maar een interne creatie in het heden. Door jezelf te accepteren, je gevoelens toe te laten, zelfcompassie te cultiveren en je leven te vormen op basis van jouw behoeften, kan je impact maken op je eigen geluksgevoel. Het vergt moed om angsten te overwinnen, patronen te doorbreken en je comfortzone te verlaten. I know.

De CREATE-methode: Bewustwording van Persoonlijke Energie

Mijn CREATE-methode biedt je deze mogelijkheid om bewust te worden van je persoonlijke energieveld en verandering te initiëren zelfs op verschillende levensgebieden. Het vraagt om het verlaten van weerstand en het omarmen van groei. Impact maken op jouw gewenste gevoel van geluk is een keuze! Begin daarom eerst bij stap 1.

  • Stap 1: Jezelf accepteren zoals jij bent.
  • Stap 2: Bereidheid je gevoelens te doorvoelen.
  • Stap 3: Zelfcompassie.
  • Stap 4: Je leven vorm te geven op basis van jouw behoeften.
  • Stap 5: Jouw visie te omschrijven.
  • Stap 6: Loslaten van onverwerkte emoties en jezelf op te laden

Wil je hier meer van weten vraag dan een inner guidance matchcall aan om te praten of het reset your mind & soul 4 maanden traject bij je past of liever een jaar begeleiding waarin het draait om het vergroten van je Hoge Priesteres-kracht en het vormgeven van je imperium vanuit een dieper gevoel van voldoening, sensualiteit en vrouwelijke kracht.

Dit is een reis van jouw innerlijke Kolibrie, die verlangt naar het uitstralen van seksualiteit in flow, om de liefde van je leven aan te trekken en anderen te inspireren of te begeleiden op het bewustzijn niveau van de vijfde dimensie. Resoneert dit met jou? Laat van je horen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *