De reis naar ware liefde

In de complexe dans van menselijke relaties is liefde vaak het stralende middelpunt dat ons verbindt en inspireert. Het verlangen naar ware liefde is diep geworteld in ons wezen, en velen van ons streven ernaar om een diepgaande en vervullende verbinding te vinden. Maar hoe bereiken we dit verheven doel? Welkom op de reis naar ware liefde, waar openstaan en de Wet van Aantrekking samenkomen om de poorten naar onvoorwaardelijke liefde te openen.

Luister je liever de reis naar ware liefde: Klik hier

De reis naar ware liefde

Liefde is meer dan alleen een toevallige ontmoeting of een vonk die overspringt. Het is een reis, een evolutie van de ziel die gedijt op openheid en de universele krachten die ons omringen.

Openstaan voor liefde begint met het begrijpen van onszelf

Openstaan voor liefde begint met het begrijpen van onszelf en het loslaten van belemmerende overtuigingen die jou in het verleden hebben vastgehouden.

Het gaat om:

  • het omarmen van je kwetsbaarheid,
  • het accepteren van jezelf en anderen, en
  • het cultiveren van een open hart.

Wet van aantrekking

Een krachtig hulpmiddel op deze reis naar ware liefde is de Wet van Aantrekking, een universele wet die stelt dat we aantrekken wat we uitstralen. Als we liefde, vreugde en positiviteit uitzenden, trekken we gelijke energieën aan.

Door bewust de Wet van Aantrekking toe te passen, kunnen we onze gedachten en emoties richten op het aantrekken van liefde in ons leven.

De sleutel naar liefde

De sleutel tot het benutten van de Wet van Aantrekking ligt in zelfbewustzijn en positieve affirmaties. Je mag jezelf afvragen welk soort liefde jij wil aantrekken en vervolgens jouw gedachten en gevoelens in lijn brengen met dat verlangen.

Dit vraagt om eerlijkheid naar onszelf toe, het overwinnen van beperkende overtuigingen en het werken aan een positieve mindset.

De weg naar ware liefde is geen recht pad, maar eerder een avontuur met ups en downs. Het vergt geduld, zelfreflectie en een voortdurende inspanning om open te staan voor de mogelijkheden die het universum ons biedt.

Door te begrijpen dat liefde een continue groei en ontwikkeling is, kunnen we de Ware Liefde vinden waar we allemaal naar verlangen.

Ware liefde vinden

In deze blogserie ga ik dieper in op de aspecten van openstaan en de Wet van Aantrekking. Ik zal praktische tips, inzichten en inspirerende verhalen delen om je te begeleiden op jouw reis naar het vinden van ware liefde.

Zou je beter de tekenen van aantrekkingskracht willen herkennen, lees dan het blog: https://deregieovermijnhart.nl/tekenen-van-aantrekkingskracht/

Voor nu, laten we samen op weg gaan, openstaan voor de liefde die in het universum te vinden is, en de kracht van de Wet van Aantrekking omarmen op onze zoektocht naar onvoorwaardelijke liefde.

openstaan voor liefde

In de zoektocht naar ware liefde lijken velen van ons op een reis te zijn, waarbij het pad soms hobbelig is en vol verrassingen. Het vinden van de juiste persoon kan een uitdagende taak zijn, maar door open te staan voor liefde en de principes van de Wet van Aantrekking toe te passen, kunnen we onze kansen vergroten om die diepgaande en vervullende verbinding te ontdekken. Maar wanneer weet je of iets ware liefde is?

Gezonde verbinding of toxische relatie?

Toen ik een jaar na de beslissing te gaan scheiden een leuke man tegenkwam en ik af en toe een weekend voor mezelf had, kreeg het leven weer kleur. Een half jaar later mocht ik de beslissing nemen om samen te gaan wonen in verband met het feit dat mijn jongste dochter vier jaar werd en naar school zou gaan.

Ik maakte een keuze voor een basisschool in Limmen. Heerlijk dicht bij de natuur.

 

Een eengezinswoning met openslaande deuren naar de tuin en een kamer voor elke dochter. Het voelde als een huwelijksaanzoek toen dit ideaalbeeld zich als verlossing voordeed, om uit de asociale buurt waar ik woonde te vertrekken en tegelijkertijd van mijn eenzaamheid afscheid te kunnen nemen.

Een teken van gezonde verbinding

Ja, ik sprong van a naar b. Als in essentie het gevoel van vertrouwdheid en het idee dat je elkaar al jaren kent aanwezig is, dan mag je dit zeker als een teken van een sterke en gezonde verbinding zien.

Maar in die tijd luisterde ik nog niet voldoende naar mijn intuïtie. Want hij was zo romantisch, maar bij vlagen lief. Ik volgde mijn hart niet door het verlangen erkend te willen worden (door de buitenwereld) voor wie ik daadwerkelijk was. Daar ging het mijns inziens mis.

Narcistische relatie

Op het moment dat mijn meubels in het huis arriveerden, sloeg hij om in gedrag en stemming. Ik wist direct, dit is een foute beslissing. Maar ik kon niet meer terug.

In plaats van enkel mijn eigen innerlijke bodyguard aan te horen, die geregeld afkeurend liet doorschemeren: ‘Je bent niet goed genoeg,’ woonde ik nu samen met een criticus die mij kleineerde in alles wat ik deed.

Ik had niet geluisterd naar mijn intuïtie en de tekenen van het Hogere Zelf.

Emotionele leegte

Om bij mijzelf een oude emotionele leegte op te vullen, was ik altijd maar bezig met zijn behoeften, gevoelens en verlangens. In de hoop emotionele steun en liefde te ontvangen, zodat dit bij mijn geromantiseerde plaatje paste. Helaas liep ik op mijn tenen om maar niet iets verkeerds te doen.

Zonder dat ik te veel wil verwijten, was hij niet in staat tot het geven van liefde, zonder jaloezie of arrogant onredelijke verwachtingen. Contacten met vrienden, vooral mannelijke, moest ik verbreken om zijn onzekerheid niet te voeden. Sporadisch was het gezellig en ik moest hardop mijn bewondering uitspreken voor wat hij voor mij deed. Anders was ik ondankbaar.

Gewelddadig en narcistisch

Een te lang jaar heb ik nog mijn best gedaan om samen te leven met een gewelddadige narcistische man. Stikjaloers op niets. Boos door alcoholgebruik en verbaal vernederend.

Fysieke mishandeling was angstig, maar ik liet me niet klein krijgen. Ondanks dat, was het gevolg dat ik mezelf niet meer was. Ik werd hardop boos en onmachtig. Pakte mijn koffer in. Maar ik mocht niet weg.

Na een vierde vluchtpoging is het me gelukt dat leven achter me te laten. Ik had geen huis, geen onderkomen en geen geld.

Onderste uit de kan

Ondertussen kreeg ik de uitspraak van de scheiding van de vader van mijn dochters op mijn deurmat en het besluit van de rechter was dat ik veel geld moest betalen aan mijn ex-man, ondanks dat dit er niet was.

Het betekende dat ik minimaal tien jaar lang enkel aan het werk zou zijn voor het aflossen van schulden aan iemand die er bewust voor koos om niet te werken. Financieel en emotioneel werd het onderste uit de kan gehaald, voor mijn bedrijf en voor mijzelf. Wonen deden wij met z’n drieën achter een muurtje in mijn bedrijf, waar drie opklapbedjes stonden.

Openstaan voor Liefde

De fout samen te gaan wonen met een narcist moest ik verwerken. En een van de consequenties van de rechtszaak was dat ik mijn bedrijf moest loslaten. Het is een rouwperiode geweest.  Openstaan voor Ware Liefde kon ik pas toen ik bepaalde shit leerde loslaten.

Ik had niets meer. Door mijn somberheid trok ik nare gebeurtenissen aan in mijn leven. Deze vicieuze cirkel moest ik leren doorbreken.

Herpak de regie over je (liefdes)leven

Vanaf het moment dat ik besloot de regie over mijn leven te herpakken en voor mij en mijn kinderen aan het droomleven te bouwen waar ik daadwerkelijk blij van werd, leerde ik aanvoelen wat ik nodig had.

Mijn identiteit en toekomstvisie kreeg ik helder. En wanneer zich een sprong in het diepe voordoet, verberg ik me niet als een schaap achter mijn slachtofferrol, opvoeding of omgeving.

Heling en Transformatie

Ik zet grenzen en ben me bewuster van de overlevingsstrategie die mij wil beschermen tegen gekwetst worden. Daardoor durf ik via heling en transformatie op zielsniveau wel beperkende overtuigingen duurzaam los te laten.

Ik gun het iedereen weer de kolibrie vaardigheden aan te voelen en met deze inner power de KrijgerGodin te transformeren in een sexy feminine hogepriesteres.

Accepteer wat is en kom in actie

Soms moet je accepteren wat is en soms is stappen zetten noodzakelijk om ware liefde aan te trekken in je leven als je hiernaar verlangt. Kan je wel een duwtje in de rug gebruiken, maak dan gebruik van mijn Inner guidance oracle kaarten. Ze kunnen je een boodschap geven die jou weer motiveert.

Ware liefde begint met het openstellen van ons hart en het verwelkomen van nieuwe mogelijkheden. Ik bespreek enkele manieren waarop je dit kunt doen:

  1. Zelfliefde

Voordat je ware liefde buiten jezelf zoekt, is het essentieel om een sterke relatie met jezelf te ontwikkelen. Ken je eigen waarden, apprecieer je eigen unieke kwaliteiten en werk aan persoonlijke groei. Zelfliefde straalt uit en trekt gelijkgestemde mensen aan.

  1. Loslaten van Bagage

Iedereen draagt bagage met zich mee, maar het is belangrijk om oude wonden te helen en negatieve ervaringen los te laten. Dit opent de deur naar nieuwe kansen en voorkomt dat het verleden de toekomst beïnvloedt.

  1. Open Communicatie

Communicatie is de sleutel tot het opbouwen van diepe verbindingen. Sta open voor het delen van je gedachten, gevoelens en verlangens. Luister ook actief naar je partner en begrijp hun perspectief. Op die manier ontstaat er een wederzijds begrip en vertrouwen.

De Wet van Aantrekking in Liefde

De Wet van Aantrekking stelt dat positieve of negatieve gedachten een positieve of negatieve invloed hebben op iemands leven. Hier zijn enkele tips om deze wet toe te passen in de context van liefde:

  1. Visualisatie

Visualiseer de liefdevolle relatie die je wilt aantrekken. Beeld je in hoe het voelt om samen te zijn, de gelukkige momenten die je deelt en de verbondenheid die er is. Deze positieve visualisaties kunnen je energie verhogen en de weg vrijmaken voor liefde.

  1. Positieve Affirmaties

Herhaal positieve affirmaties over liefde en relaties. Zinnen als “Ik verdien ware liefde” en “Ik trek liefdevolle relaties aan” kunnen je denken verschuiven en je zelfvertrouwen vergroten.

  1. Dankbaarheid

Wees dankbaar voor de liefde die je hebt en voor de liefde die op je pad komt. Dankbaarheid versterkt positieve emoties en creëert een positieve sfeer die aantrekkelijk is voor liefdevolle relaties.

Conclusie

Ware liefde vinden is een reis die begint bij jezelf. Door open te staan voor liefde, zelfliefde te cultiveren en de principes van de Wet van Aantrekking toe te passen, kun je de weg effenen voor een diepgaande en vervullende relatie.

Laat je hart leiden en geloof in de kracht van liefde om positieve veranderingen in je leven te brengen.

Sta je open voor een Inner guidance call om te bespreken of je een match bent voor mijn jaartraject, whatsapp mij dan op 06 508 69 750.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *