De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
jacqueline munayQi himani inner outer strenght

Loslaten is zorgen voor jezelf in 6 stappen

Als jij dit blog leest ben je op zoek naar verandering, naar succes, naar innerlijke kracht om jezelf te zijn. En wellicht heb je het mij al vaker horen zeggen: loslaten is het toverwoord. Het bouwen aan het fundament voor een mooi leven, begint allemaal met een intentie; een gedachte die jouw gevoel bepaalt en je gedrag veroorzaakt. Maar dan mogen er geen negatieve gedachten in de weg zitten. Gezien alles energie is, resoneert elke gedachte en gevoel de kosmos in. Dus wil je een feitelijke verandering, investeer dan tijd en energie in bewust worden van je gedachten, emoties en overtuigingen. Waarom is dit nodig vraag je je misschien af?

Omdat de ballast die wij met ons meedragen uit ons verleden negativiteit blijft uitzenden en onbewust ons nog tegenhoud in het bereiken van onze dromen. Ik geloof er niet in dat je trauma’s helemaal moet herbeleven. Maar de nare triggers die soms opspelen en dus nog zichtbaar of voelbaar zijn, kan je zeker wel snel transformeren in een neutrale of positieve herinnering.

Er is wel wat werk aan de winkel, want andersom geldt natuurlijk; dat het aantrekken van pech ook begint met een gedachte. En daar uit volgend een gevoel  ontstaat die een specifiek gedrag als consequentie tot gevolg heeft.

Jouw bewustzijn bepaalt wat jij als waar ervaart.

Transformatie

Ik geloof er op aarde wereldwijd een transformatie proces gaande is.  Mensen voelen steeds meer dat wij zelf de bron zijn. Onderdrukking, chaos en onrust creëren wij zelf door als schapen een meute te volgen. Verandering brengt ook groei en transformatie. Dus kennelijk is dit nodig voor het bereiken van een hoger bewustzijn. De kracht zit in ons zelf en het is nodig daar weer mee in verbinding te komen. Maar angst, onrust en oude programma’s remmen je af. Je brein zal er alles aan doen om in je werkelijkheid bewijs te vinden voor die beperkende overtuigingen of angsten. Dit doorbreek je door de 6 stappen uit de CREATE methode in te zetten:

 1. Stap 1 is werken aan je zelfbeeld. Wie ben jij echt en hoe wil jij je voelen?
 2. Stap 2 is jouw specifieke doelen voor je gaan zien in heldere beelden, alsof het al realiteit is.
 3. Stap 3 in verbinding komen met je hogere zelf, zodat je je hart gaat volgen. Een ondersteunde omgeving werkt hier stimulerend in en brengt zelfvertrouwen.
 4. Stap 4 is in actie komen om een beslissing te nemen, een probleem op te lossen en iets te bereiken.
 5. Schrijf op welk voordeel en welk nadeel de situatie heeft voor jou. Wat is je eerste gedachte of gevoel? En sta even stil welke behoefte zoals goedkeuring, controle of zekerheid aan dit voordeel en aan dit nadeel ten grondslag ligt.
 6. Stap 5 is deze behoefte loslaten.  Herhaal deze vragen en laat telkens de gevoelens en onderliggende behoeften los die je voelt bij de voor- en nadelen. Je zal op inzichten stuiten maar ook op beperkingen.
 7. Stap 6 is de verschuiving die plaats vind in je bewustzijn.

Verzet is weerstand

De create methode helpt je bewuster te worden van jouw persoonlijke energieveld. Op allerlei vlakken van je leven, of het nu persoonlijke groei, carriere of de liefde betreft, heb jij de kracht om te veranderen. Maar op dit moment doe je misschien nog veel op de automatische piloot. Vraag je je wel eens af; ‘waarom jij nu altijd de verkeerde mannen aantrekt?’ of ‘Waarom het gras groener bij de buren lijkt?’ Nee, misschien nog niet. Je leeft dan in de 3D-werkelijkheid. Je leeft nog erg in het hoofd en reageert vanuit je Ego. Dit betekent dat je veroordelend kan zijn naar anderen en je nog erg bewust bent van het gevoel van onderdrukking. Alsof je zelf geen keuzes hebt. Oorzaken kunnen zijn opvoeding, angst voor tekort en jezelf bestraffen door te moeten lijden. Mijn cliënten zijn bewuste ondernemers die vanuit een 4D bewustzijn, in plaats van materialisme, de aandacht verschuiven naar kennis en zelfontwikkeling. Door mee te doen met het Transformatie traject laat je het Ego los om meer vanuit je hart te gaan leven. Je bouwt bewust aan het fundament van jouw droom business- en leven. Makkelijk is dit niet omdat het ingebouwde overlevingsmechanisme in de weerstand kan schieten en je innerlijke kompas in de war schopt. Dit gebeurt als je uit balans bent en niet in verbinding. Innerlijk verzet toont zich aan jou in de vorm van controle willen houden, somberheid, machteloosheid, frustratie of fysieke pijn.

Loslaten

In mijn blog; ‘Gevangen in controle’, heb je begrepen dat verzet door je pijn te vermijden, te vluchten of alsmaar te blijven worstelen met hetgeen je niet wilt, niet werkt. Alles wat je aandacht geeft, dat groeit. Nu is de kunst geen aandacht te geven aan de worsteling en aan je innerlijke criticus. Maar wel de pijn, rouw, etc. te accepteren voor dit moment. Het mag er zijn.  Erkenning van wat is, geeft rust. Zodat je weer leert voelen en uit het hoofd kan komen.

Energie stoppen in het beïnvloeden van reactie van anderen is zonde van je tijd, net als de zon of de regen tevoorschijn toveren heeft echt geen zin. Je hebt ook minder invloed op de drukte in het verkeer of op hoeveel geld je verdient. Wel heb je invloed op hoe je eruit ziet hoe je denkt en wie je liefhebt. Dus steek daar dan je energie in. Ga meer luisteren naar je eigen intuïtie in plaats van bezig zijn met andermans mening. Dan zal je je veel krachtiger voelen en dit gaan uitstralen.

Door los te laten wat niet bij jou hoort, creëer je helderheid en kom jij steeds dichter bij jouw essentie. Wat weer inspirerend werkt naar je cliënten, familie en vrienden toe. Neem verantwoordelijkheid voor je toekomst door beperkende overtuigingen, gevoelens en angsten te transformeren. Je leeft een stuk vrolijker en lichter zonder die ballast. Vergeving is hierbij een belangrijke stap zodat je niet qua emoties in de lage energie frequenties blijft hangen.

Je verhoogt je energie frequentie door te gaan doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Waar krijg jij energie van?  Zorg jij goed voor jezelf door bewust en gezond te eten? Is er balans tussen werk en ontspanning, beweging en rust?

Nog even samengevat hoe jij je energie frequentie kunt verhogen.

 • Controle loslaten
 • Bewust worden van gedachtes, overtuigingen en programma’s
 • Werk aan vergeving
 • Doe wat je leuk vind, prive en zakelijk
 • Spar met stimulerende, vriendelijke, ondersteunende mensen
 • Balans tussen werk en ontspanning
 • Ochtendrituelen zoals sporten, dankbaarheid, schrijven, lezen, wandelen in de natuur

Wees je dus bewust dat de kleine stapjes naar succes gebaseerd zijn op vastberadenheid en positieve intentie kracht. Jij bezit de (kolibrie) kracht om veerkrachtig, gelukkig en succesvol te zijn. Creëer het geluk nu al, met de tips uit dit blog, door minder gehecht te zijn aan het einddoel.

Wanneer je goed voor jezelf zorgt, kan je er

makkelijker voor een ander zijn.

Jacqueline Brandes

Leer je ballast loslaten (eventueel via het Reset your Mind & Soul traject) zodat er ruimte ontstaat voor flexibiliteit en vertrouwen. Met als gevolg:

 • Energieker body & mind
 • Leven en werken vanuit je hart
 • Je zit in de positieve flow
 • Compassie voor jezelf en anderen
 • Manifesteren gaat bewuster

Meer balans, meer perspectief, lichter leven… het is mij heel veel waard. En ik gun jou dit ook van harte. Vertel mij dus alstublieft wat jou nu zo tegenhoud en waar je eigenlijk van droomt, want ik ben super nieuwsgierig naar jou. Net als jij ben ik een ondernemer die anderen vooral graag wilt helpen.

En naast mijn down to earth coaching, heb ik zulke mooie energetische, spirituele healing en methodes, zodat jij volgens je beste potentieel, zakelijk en persoonlijk succesvol gaat knallen.

Laten we samen jouw belemmerende overtuigingen aanpakken en werken aan jouw authenticiteit en innerlijke kracht om van Dromen naar Doen te gaan. Altijd welkom voor een vrijblijvende afspraak om te bespreken welk traject jij het liefst wil gaan doen om Next level te gaan. Reserveer hier je afspraak of what’s app mij op 06 508 69750

Veel liefs, wijsheid en geluk

Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,