De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
Stress loslaten is geluk toelaten

Stress loslaten is geluk toelaten

Hoe gaat het met jullie? Lukt het al om groter te denken? Heb je al een idee hoe jij het anders wilt gaan doen dit jaar 2022. Want stress loslaten is geluk toelaten. Een positieve mindset, meer zelfliefde en vergroten van je eigenwaarde is noodzakelijk voor meer geluk en flow in het leven. Interessant misschien om te weten is dat de optelling van 2022 tot een 6 leidt.

Het getal 6 staat voor meer zelfliefde, zelfverzorging en werken aan het welzijn van iedereen.

Harmonie, verbinding en balans

Het verschil met 2021 is dat het vorig jaar draaide om verandering en aanpassingen maken. We moesten wel mee gaan in nieuwe maatregelen. Meer thuiswerken en flexibeler omgaan met elkaar was de uitdaging. Al dat grenzen verleggen en eenzaamheid voor velen vraagt wel wat energie van ons. Daarom is het logisch er nu behoefte is aan meer verbinding, harmonie en balans. Dat betekent in mijn optiek je wel jezelf op nummer 1 moet zetten, zodat zo nodig je er voldoende voor een ander kunt zijn.

Controle is een illusie

Veel te vaak voel je je onbewust wellicht afhankelijk van geld of een partner om je goed te voelen. En dit heeft weer te maken met de controle we zo graag willen hebben, omdat dit in een illusie van zekerheid voorziet. Het probleem is dan snel als iets niet verloopt zoals we willen of de ander voldoet niet aan jouw voorwaarden, dan voelt dit als een conflict. In feite een angst. Een angst van het ego om iets kwijt te raken. Namelijk die:

  • ander
  • waardering
  • erkenning
  • zekerheid

Het ego is bang om datgene kwijt te raken, wat wij van onze buitenwereld zo graag willen ontvangen. En hier de controle op willen behouden is dus een illusie. Je kunt enkel invloed uitoefenen op jezelf in het hier en nu!

De lessen die vooral op mijn pad zijn gekomen afgelopen weken zijn dat je pas liefde kan geven als je eerst jezelf lief hebt.

Je kan pas een ideale partner manifesteren door zelf de liefde, de vreugde, je mooiste potentieel te ZIJN!

Het leven is een spiegel van ons onderbewuste

Blijf jouw onbewuste wederom hangen in gedachten van tekort en schaarste, dan blokkeert jouw onderbewuste, uit bescherming nota bene juist hetgeen jij zo graag wil. Wij zijn namelijk vibrational beings en het leven is een spiegel van onze vibratie. Als jij dus het idee hebt afgescheiden te zijn van de bron, dan hoogstwaarschijnlijk zoek jij op dit moment, liefde, succes en geluk vooral buiten jezelf. Omdat je bent vergeten dat veel zich al in jou bevindt. Daardoor houd je een gevoel van leegte, alsof je nooit goed genoeg bent.

Je emmertje raakt dan geheid leeg. Zeker door de afgelopen jaren van corona stress en misschien wel financiële zorgen. Vroeg of laat kom je jezelf tegen door middel van somberheid, burn-out of oververmoeidheid als je niet aan het ophogen van je gelukshormonen gaat werken.

Teveel verantwoordelijkheid loslaten

Om meer in een gevoel van onvoorwaardelijke liefde te komen is het nodig de identificatie met het ego (die je in de lage trilling van het 3D-bewustzijn wil vasthouden) los te laten.

Besef; het ego loslaten is stress loslaten en geluk toelaten.

Dat doe je door eerst de verantwoordelijkheid te nemen voor de situaties en mensen jij hebt aangetrokken in je leven. Het cijfer 6 vanuit de optelling 2022 vertelt je rekening te houden met waar overal -te- voor staat. Te veel verantwoordelijkheid van anderen op je schouders nemen, te zorgzaam zijn terwijl je zelf over je grenzen gaat, te veel in de goede lieve vrede sfeer houden. Dit houd je niet vol.

Negatieve overtuigingen beïnvloeden je fysieke staat van Zijn

Als je alles altijd heel erg goed wilt doen, je bent altijd al een winnaar geweest in sporten of op school een goede leerling, maar je ouders keken alsnog niet naar je om bijvoorbeeld, dan kan het heel goed zijn dat jouw onderliggende overtuiging is : ‘Niks is nooit genoeg’ of ‘het moet perse zo, want anders….’. Geheid beïnvloeden deze negatieve overtuigingen en gevoelens van stress je fysieke staat van Zijn.

Wanneer jouw perfectionist of jouw controleur de overhand neemt, vraag jezelf dan af: ‘Maar… wat anders??’ ‘Wat is ergste dat kan gebeuren als hartkloppingen, stress of zelfs paniekgevoelens of hyperventilatie ontstaan?’  Het geheim is om er niet vanaf te willen, maar het er te laten zijn. Stress loslaten is geluk toelaten.

Het geheim is om er niet vanaf te willen, maar het er te laten zijn.

Stress loslaten is geluk toelaten 

Lichaam en geest staan niet los van elkaar

Acute stress loslaten en het geluk toelaten kan eventueel met behulp van de anti-stress pretzel oefening. Vraag deze bij mij aan om direct toe te kunnen passen op eenvoudige wijze. Ik stuur hem dan naar je email-box.

Weet dat jij niet je gedachtes en emoties bent!!  Identificeer je niet met je pijn, stress of spanning. Je lijf wil je enkel iets vertellen.

Sta stil meerdere malen per dag bij de vraag:  ‘Wat leeft er in mij?’   Observeer, bekijk van afstand. Verder niks. Niet oplossen. Niet beoordelen.  Je creëert afstand tussen jou en paniek. Jij bent het niet, maar een tijdelijke sensatie.

Lichaam en geest staan niet los van elkaar, want alles is energie. Als jij je energie niet meer afgeeft aan een ander, je niet meer leunt op een ander, maar vanuit vrolijke gemoedstoestanden, die je energie geven in je kracht komt te staan, dan zullen gelukshormonen zoals serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine meer geproduceerd worden.

Produceer meer hormonen van geluk

Meer serotonine zorgt ervoor dat afwijzing door anderen jou minder raakt. De juiste hoeveelheid dopamine houdt je flexibel, blij en in beweging. Endorfine is nodig om pijn en stress te onderdrukken, zodat je vaker innerlijke vrede ervaart in de wereld van ups-and-downs. En om heerlijk verliefd te zijn en plezier te hebben van sociale contacten is het nodig dat de neurotransmitter oxytocine in balans is.

Het jaar 2022 stimuleert je om keuzes te maken en de leiding te nemen over jezelf en over hoe je je voelt, meer dan over je denken. Voel dus liefde in je diepste binnenste.  En Vertrouw dat het goede op het goede moment komt.

Het universum bepaalt jouw juiste moment.

Breng je hart in contact met je hogere bewustzijn

Ervaar je nog geen vertrouwen of innerlijke kracht en zou je wel geïnteresseerd zijn in die reset van mind & soul, dan ben je van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek hoe een MunayQi traject jou hierin kan begeleiden. Mijn doel is je tools te bieden, die je hart in contact brengen met je hogere bewustzijn.

Belangrijk is dat je een beter beeld krijgt van je emoties of die je uitputten of vernieuwen.

Zodat je met een prettige hoeveelheid energie en motivatie de zaadjes gaat planten van jouw toekomstige werkelijkheid. En daarvoor stimuleer ik je ook om in actie te komen en te gaan doen wat nodig is om tot een gelukkig en vrij leven te komen.

Je oer brein helpt je overleven, maar niet leven.

In podcast #20 heb ik het met je gehad over die rotsblokken, ontstaan door nare gebeurtenissen, die nu in jouw leven, in jouw stromende rivier een blokkade opwerpen. In het begin stroomt het nog en merk je nog weinig van de stenen in je rivier. Op een gegeven moment merk je dat ze toch in de weg gaan zitten. Wellicht verlies je vertrouwen en houd je je aan de oever vast langs de rivier.

Je merkt nu ook geregeld dat jouw innerlijke criticus of bodyguard zich ermee gaat bemoeien. Een stem die zich vanuit je reptielenbrein laat horen in de vorm van angst, weerstand en beperkingen. Die stem is er vanuit de oertijd al op gericht je te helpen overleven. En het enige wat hij doet is jou beschermen.

Potentie kracht

Maar zijn bescherming kan je tegenhouden next level te gaan in je bedrijf of het anders te gaan doen in je privé leven. En niet vooruitkomen of een gevoel van vastzitten hebben, vergelijk ik met de kolibrie die niet meer vliegt. Het vogeltje zit vast in zijn mentale kooi en ziet en voelt niet meer helder welke vaardigheden of superkrachten hij wel degelijk al bezit. Jouw innerlijke kracht is overschaduwd door je eigen zelfbeeld, de verhalen die je jezelf vertelt of trauma’s uit het verleden.

Je weet dat het er zit, die grootste, mooiste potentiekracht en je wilt dit graag bereiken. Je bent druk met doelen zetten en vooruit kijken. Maar je kijkt hoogstwaarschijnlijk enkel naar buiten in plaats van het te voelen in je hart.

Kijk naar binnen en voel het in je hart

Eckhart Tolle vertelt in één van zijn boeken over een bedelaar die druk geld aan het bedelen is en dit jaar in, jaar uit, in zijn buitenwereld voor elkaar probeerde te krijgen, door aan passanten wisselgeld te vragen. Een wandelaar vroeg aan de bedelaar; ‘waar zit je op, heb je daar al in gekeken?’ Nee, zegt de bedelaar ‘een oude doos, die ik gebruik als stoel, zo lang ik mij kan herinneren.’ Nou je snapt het wellicht al, de doos was gevuld met rijkdom en overvloed. Je mag dus juist naar binnen kijken voor geluk en vrijheid.

Be it till you make it

Uiteindelijk gaat het dus niet zozeer om wat je doet, maar het gaat veel meer om wie je wordt. En ook al vertelde ik vorige keer over de stappen naar grootser denken; ‘fake it till you make it’. Het is beter om te zeggen; ‘be it till you make it!’ Het draait allemaal om voelen en luisteren wat je hart je verteld. Volgende keer zal ik daar meer op ingaan hoe het hart jouw binnenwereld kan veranderen en daarmee ook je buitenwereld.

Want de sleutel naar geluk zit in jezelf.

Luister hier podcast #22

Wil jij met jezelf aan de slag dan is mijn cursus platform innerouterstrength-academy de plek naar persoonlijke groei.

Hartslag coherentie

In mijn lessen ga ik dieper in op Hart- en Brein coherentie. Coherentie met jouw innerlijke kwaliteiten wordt veroorzaakt door regeneratieve opbeurende emoties zoals tevreden zijn, gul zijn, liefdevol zijn, zorgzaam zijn. En deze bevinden zich dus al in jou. In je hart. Door verhoging van je energie level door je geest even te ontkoppelen van stress en zorgen helpt je makkelijker in verbinding te komen met jouw ware superkracht oftewel prana.

Prana staat in de oosterse geneeskunde voor levensadem.

Een simpele stressreductiemethode, die je altijd bij de hand hebt en zelfstandig uit kan voeren, is het bewustzijn en de controle terugkrijgen over je ademhaling. Ademhalen staat erom bekend dat het deze hartslagcoherentie verbetert. Coherentie betekent in evenwicht komen. Zelfregulerende technieken die een positief, emotioneel gevoel van flow en controle tijdens spannende situaties kunnen geven zijn:

• pranayama ademhalingsoefeningen

• visualisaties

• spierontspanningstechnieken

Verdieping

In mijn boek Create your happy future, ga ik in op de basis van simpele, maar krachtige tools die je zelfstandig kan inzetten om je leven meer richting te geven volgens jouw voorwaarden. Vind je het interessant en wil je verdieping? Check Google dan natuurlijk voor ademcursussen of opleidingen. Of ben je visueel ingesteld? Check dan op mijn cursus platform www.InnerOuterStrength-Academy.com online trainingen die diverse Reset Your Mind & Soul-technieken bespreken.

Prana

Mijn trainingen onderscheiden zich omdat ik aandacht schenk aan het mentale, emotionele, fysieke en spirituele niveau. En om op deze niveaus te kunnen functioneren is dus prana nodig. Prana, die ingeademde energie, is nodig voor de levenskrachtstroom. En pranayama ademhalingstechnieken uit de Ayurveda, ondersteunen dit vermogen om prana mentaal te sturen en te beheersen.

Kom in alignement

Daarnaast als je jezelf en anderen en wat je al hebt of doet, meer waardeert, dan zal je meer coherent zijn. Dus bijvoorbeeld; als je voor iemand zorgt in plaats van over iemand oordeelt, dan zal je hart en brein meer coherent en in alignement zijn. Dit is een natuurlijke resonantietoestand van het lichaam.

Hartkwaliteiten zijn de brandstof voor het systeem om een staat van welzijn te creëren .

Focus op het Nu!

Laat je dus niet weerhouden door zo veel verschillende hersenspinsels uit verleden en toekomst, ga bezig zijn met het Nu. Soms is juist doelloosheid gewenst om minder druk te zetten op het bereiken van je gewenste toekomst. Het creëren van jouw happy future vindt plaats in het heden.

Het Nu is het allerbelangrijkst is, gezien er niet meer is dan Nu. Dit train je met behulp van dankbaarheid, waardoor je je energetische vibratie positief verhoogt. Met intenties geef je aandacht aan wat jou energie geeft. En met intensieve ademhaling beweging, start je je dag krachtig op.

Kijk en luister jij liever naar een video? Zoek dan MunayQi StressTransformatie kanaal op op youtube en laat je inspireren door mijn vlogs. Loslaten is toelaten vind je hier.

En als je stress wil verminderen en meer worden van wie je daadwerkelijk bent, dan ben je bij MunayQi aan het goede adres.

MunayQi betekent; ‘wordt je beste Jij in liefde’.

 

 

Stem hart, geest en emoties op elkaar af

Ik weet zeker dat als jij dit jaar meer de stappen zet vanuit je zielsmissie, dat je dan veel meer flow ervaart. Wanneer het je lukt om je hart, je geest en je emoties af te stemmen op elkaar, dan ontstaat er een coherentie. Waardoor je jouw echte Zijn of je ware identiteit op een lijn krijgt met wat je wil. Je manifesteert dan volgens je ware potentieel je droomleven. Want stress loslaten is geluk toelaten.

Maar hoe weet je nu wat je wilt? In vlog op de juiste weg manifesteren vanuit je hart en in mijn podcast Create your happy future nr. 21 en leer ik je het antwoord op bovenstaande vraag en op welke wijze je jouw beste weg volgt.

Meer info over hoe liefde, wijsheid en geluk te bereiken, zie www.MunayQi.nl

Vriendelijke groet, Transformatie Expert Jacqueline Brandes

Extra tip: Bestel op www.MunayQi.nl/boek De innerlijke kracht gids van 2022 voor maar €22,95

MunayQi Transformatie leert je zonder angst en beperkende overtuigingen, vanuit je hart te leven!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,