De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Tips naar rust en vrijheid

Houd jij je onrust verborgen?  Bijvoorbeeld door: controle uit te oefenen, door heel erg je best te doen op je werk of in een relatie loop je op tenen. Beheers jij dwangmatig je onvrede dat innerlijk woed? Misschien herken je wellicht wel dat je jezelf beschermt met behulp van een muur of pantser of star gedrag?

Met tot gevolg je dan minder flexibel in de omgang bent. Je hoopt ergernis, boosheid op of zelfs wrok houd je vast. Zonde! Tijd voor tips naar rust en vrijheid.

Muur opgebouwd

Koppigheid geeft fysieke klachten

Opvallend is dat mijn klanten vaak dan klachten hebben zoals; jicht in de voeten, reuma in gewrichten of spanning in nek en schouders. Koppigheid en vasthouden van oude denkpatronen is vaak een onderliggende oorzaak.

Om jezelf te bevrijden van klachten in het lichaam en van innerlijke onrust is:

  • het gaan toegeven van eventuele overbelasting en
  • het gaan vertrouwen op de overvloed in het universum.

Ik wil me vrij en in vrede met ‘wat is’ kunnen voelen. Maar vaak doe ik, net als jij, toch iets anders dan ik eigenlijk zou willen, omdat ik denk ‘dat het zo hoort’, of ‘vanuit mijn opvoeding netjes is’. Maar toedekken van wat geheeld mag worden of vanuit je zielsmissie tot uiting wilt komen, heeft dus geen zin. Op een of andere manier laat het universum zien welke weg wel of niet werkt voor jou.

Op een of andere manier laat het universum zien welke weg wel of niet werkt voor jou.

deuren

Ontdekkingsreis

Er gebeuren dan dingen waar deuren bijvoorbeeld dicht gaan. Ik merk dat facebook hoogstwaarschijnlijk niet mijn platform is, om als ondernemer mijn klanten te inspireren. Want ik heb bijvoorbeeld niet meer de mogelijkheid te adverteren nadat ik met meerdere marketing bureaus samen heb gewerkt. Veel geld heb uitgegeven aan hulp hierin en aan advertenties. En nu qua foutieve bewoording niet meer mag adverteren. Telkens weer probeer ik het. Omdat ik dacht dat is de manier om mijn cliënten te bereiken. Telkens gebeurt er iets wat mij niet motiveert. En wat veel geld kost.

dromen

Ook in mijn dromen onderga ik een ontdekkingsreis over innerlijke onrust.

In mijn dromen blijf ik maar onderweg met het openbaar vervoer of lopend door de straten. Onder weg naar een afspraak wat met mijn werk te maken heeft. Ik herken dat ik letterlijk iets wil bereiken, maar het niet kan vinden. Met moeite vind ik mensen aan wie ik iets kan vragen. Ik vraag hulp maar krijg het niet. Waardoor ik nerveuzer wordt omdat ik niet te laat wil komen, niet wil falen. Mijn telefoon werkt niet en ik weet niet wat ik zoek of hoe ik op tijd kan komen.

Ik herken het gevoel van ‘moeten’. Ik ben de oudste geweest in het gezin vroeger en al jong verantwoordelijk voor mijn eigen onderhoud. Ik merk een bepaalde bewijsdrang. Omdat ik altijd andere keuzes maakte, die in de ogen van familie niet als veilig werd bestempeld. Ik ervaar onrust en een druk die ik mezelf op leg die zwaar weegt.

Het weegt zwaar

Loslaten van zwaarte

Het is voor mij duidelijk dat de weg die ik niet kan vinden en de weerstand ik voel, mij vertelt in mijn droom; dat het geen zin heeft om zo hard te trekken of perfectionistisch hard te werken. Ik mag dus nog werken aan het loslaten van een zwaarte om de vrijheid te voelen in mind & soul ik zo graag wens.

Daarvoor telkens beoefen ik het Zijn in het hier en nu. Bewustwording van; ‘wat vind ik belangrijk?’. Volg ik nog mijn kernwaarden? Want dit weten en volgen werkt als jouw innerlijke kompas. Het draait dan veel minder om je einddoelen.

Beoefen het Zijn in het Hier en Nu!

Het gaat om de innerlijke rust en vrijheid je in het hier en nu kunt ervaren. Een staat van Zijn die ik helemaal niet buiten mijzelf kan vinden. Maar een bliss of vorm van liefde die ik al bezit.

Ik heb dit nog niet volledig ervaren, want kennelijk in mijn droom zoek ik nog teveel naar oplossingen buiten mijzelf.  Wel heb ik een bliss ervaring gehad tijdens mijn innerlijke reis met chocolade en de spirit of Caapi. Het gaf mij het besef; ik mijn pijn en de stem die continue zorgelijk denkt, niet ben.

Enkel dit vasthouden in het dagelijks leven vraagt nog oefening. Daarvoor is de tip naar rust en vrijheid:

  • als een observeerder te kijken naar jouw herhalende gedachten die langskomen als wolkjes.
  • En ze dus niet als een onderdeel van Het Zelf te zien. Maar los van jou.

De ander kan je niet veranderen

Dit principe geld trouwens ook voor liefdesrelaties. Je voelt je heel als je samen bent met iemand. Maar dit kan een afhankelijkheid zijn. Als je bepaalde pijn onderdrukt hebt en dit door verliefdheid even niet zichtbaar of voelbaar is, dan toch bestaat de kans dat je op een dag iets projecteert. Iets verlangt van je partner uit irritatie bijvoorbeeld.

Je wilt dat de ander zijn gedrag verandert, wat jou helpt je pijn, leegte of onrust minder te voelen. Herkenbaar als je een narcistische relatie hebt meegemaakt, waarin de narcist zijn ego telkens moet gerust stellen of oppompen met manipulatie, kleineren, beledigingen en afstraffing dat het nooit goed genoeg is.

Vlieg op de flow des levens

In je kracht staan

Wanneer jij dus in je kracht staat, wanneer jouw luchtballon voldoende is gevuld met een reel zelfbeeld, innerlijke rust en vrijheid in geest en ziel, dan ga je meer positieve synchroniciteit zien door deuren die ineens wel open gaan.

Een deur is nu wel voor mij open gegaan, doordat mijn boek in een aantal winkels ligt. Super cool. En ik mag er nu persoonlijk zijn voor klanten in deze winkels met natuurgeneeskundig- en loslaat advies op specifieke dagen. Dat bied weer mogelijkheden op een wijze ik niet bedacht had van te voren.

En in de liefde word ik op handen gedragen om de persoon die ik echt ben. Wanneer ik zonder hem ben voel ik me niet alleen. Ik vermaak me makkelijker, voel me zelfstandiger en niet afhankelijk. Wat de momenten samen mooier maakt en een ervaring in echte verbinding.

Tips naar innerlijke rust en vrijheid

Hulpbronnen die je in staat stellen los te laten en te helen:

  1. Aarden en gronden doe je door met blote voeten door het zand of over het gras te lopen. Maar ook lekker springen en dansen is contact maken met de grond.
  2. Uit je boosheid door op een leeg strand te schreeuwen en te stampen.
  3. De onderste chakra’s aandacht geven kan behulpzaam zijn via het hebben van seks of creatief knutselen, kleien of schilderen
  4. Spanning ontladen dat kan via een massage of ook door specifieke emoties toe te staan en deze te uiten via zingen of sport, bijvoorbeeld tennis, lekker slaan of boksen.

Want emoties zoals woede vasthouden geeft spanning in het lijf, waar je moe van wordt. In relaties waarin je je altijd maar hebt aangepast door ergernis en irritatie te onderdrukken kan naast oververmoeidheid zelfs burn-out ontstaan.

Je bent misschien opgevoed met regels dat; ‘het hoort’ je te beheersen. Of strenge ouders, agressieve partner of ouder, zorgden ervoor je hard je best deed alles voor de lieve vrede rustig te houden.

Andersom kan machteloosheid die ik ervaarde tijdens een relatie met een gewelddadige narcistische man agressie tot gevolg hebben. Dat ik mezelf niet meer was en dus buiten zinnen uit boosheid op sommige nare momenten naar buiten kwam. Uiteindelijk was dit natuurlijk een copingsmechanisme om mijzelf tegen pijn en kwetsbaarheid te beschermen.

Zelfverzekerd opkomen voor jezelf.

Hoe dan ook betreft het situaties waar je niet jezelf mocht zijn. Misschien herken jij dat ook wel van die momenten waarin je niet gezien of gehoord werd?  Het verlangen betreft meestal; een verbinding en zelfverzekerd willen opkomen voor jezelf.  Maar als je denkt in tekort of schaarste, dat je dus iets mist zoals liefde, geld of tijd, dan wordt het moeilijk open te staan en overvloed te ontvangen.

Je overlevingsmodus kan dan om pijn te vermijden bestaan uit: zogenaamd sterk zijn; “ik red de ander wel, dan hoef ik niet te kijken naar wat ik nodig heb”, of “ik sluit mijn hart dat oplichting of liefdesverdriet mij niet nogmaals overkomt”. Of je vlucht juist door je op de achtergrond te houden en jezelf niet op nr. 1 te zetten.  Dit overlevingsgedrag kost altijd energie.

Overlevingsgedrag kost altijd energie

Innerlijke rust ontstaat altijd als je:

1. Jezelf confronteert met je overlevingsgedrag.

2. Bewust worden van emoties. Dan weet je wat je kan resetten en welke gedachtenpatronen kunt herschrijven.

3. Stop met klagen en kom in verbinding met je mooie potentieel jij daadwerkelijk bent. Accepteer jezelf en de emoties of situatie van het moment.

4. Daarna kom in actie om oude patronen en spanningen in body & mind los te laten! Voelen is hierin het sleutelwoord.

Daarom werk in binnen mijn Munayqi praktijk met lichaamsgerichte loslaat sessies.

Je lichaam wil je altijd iets vertellen.

Jacqueline Brandes

https://youtu.be/P9sXXxHCHZw
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,