De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Aantrekken oprechte liefde en ultiem geluk

Op het moment van dit schrijven lig ik heerlijk gebruind in bikini aan het zwembad. Na 6 jaar eindelijk tropisch op vakantie met mijn meiden. Je kan je wel voorstellen echt aan toe en op het vliegtuig stappen was onwijs spannend. Maar leuk om naar toe te leven. Want hoe eng het ook kan zijn buiten mijn comfort zone te stappen en het alleen te moeten doen, het zet mij wel in mijn kracht.

Verbinding kan alleen via loslaten ontstaan

De jaren voor 2020 zijn tumultueus geweest. Vele moeilijke situaties overwonnen zoals weggaan uit narcistische relatie,  een huis via urgentie regelen na een jaar in mijn bedrijfspand gewoond te hebben, zonder faciliteiten in het begin, nieuw bedrijf opgestart na financieel aan de grond afscheid te hebben genomen van mijn eerdere bedrijf. Ik heb een groei door mogen maken en heel veel los mogen laten.

Je hoeft het niet te fixen

Eindelijk rustig vaarwater. Ook al is nog niet alles zoals ik graag naar verlang, toch ben ik heel content. Onder andere doordat ik geleerd heb om niet mijn huidige versie van Zijn te fixen, maar te stappen in de versie die het wel allemaal heeft.

Ik bedoel hiermee dat je niet stil blijft staan bij de versie die het inkomen, die liefdespartner of droomhuis nog niet heeft. Want elke vorm van reageren met boosheid, irritatie, teleurstelling et cetera is een weerstand tegen hetgeen wat Nu is. Vergelijkbaar met vasthouden aan. Vasthouden aan je oude verhaal.

Behoefte aan veiligheid

Als je blijft concluderen: ‘ja maar, ik heb het toch nog niet, of ja het lukt nog steeds niet, of ik kan het niet, dan blijf je deze gedachtes kracht geven. Met tot gevolg een herbeleving van oude situaties. En ik snap het als geen ander,  je hebt een behoefte aan veiligheid of zekerheid bijvoorbeeld als we het over werk of financiën hebben. Of je wilt meer in verbinding zijn omdat je je nu wat eenzaam voelt. Maar dit zijn behoeftes ontstaan uit leegte, tekort, of onvrede. Je wilt zo graag bepaalde dingen anders.

Dat wilde ik ook toen ik mij midden in nare omstandigheden bevond. De enige oplossing is je bevrijden van deze weerstand tegen ‘wat is’.  Verbinding kan alleen via loslaten ontstaan. Hiervoor moest ik dan ook mensen loslaten waar ik van hield.

Relatiebreuk

Ervaar jij nu ook zo een dilemma, dan snap ik dat het moeilijk lijkt. Maar een pauze, afstand of helemaal loslaten is noodzakelijk, zeker als om wat voor reden dan ook, iemand jou niet vasthoudt, zoals je diep van binnen eigenlijk graag zou willen. Vaak als je eerlijk bent, dan voel je wel aan dat het niet is zoals het zou moeten zijn. Soms is het niet uit te leggen. En betreft het subtiel energetische afstand, irritaties of fingerspitzen gefühl die je vertellen dat je verder bent dan hij/zij.

Weet dat Relaties die over gaan, opstapjes zijn naar een betere Jij, een betere wereld of een partner die beter past bij wie jij nu bent.

Alles draait om het NU

Als er flow is, dan is er geen vraagteken en onzekerheid. Dan accepteer je dat het goed is zoals het is en geniet je van dag tot dag en van de toekomst die komen gaat.
Bevrijd je dus van verhalen uit het verleden en laat de hersenspinsels in toekomst ook los. Want uiteindelijke draait alles om het Nu.

Nu hier aan het zwembad visualiseer ik over wie ik ben, als mijn verlangens uit komen. Hoe voel ik mij dan? Wie ben ik dan? Ik beoefen het Zijn van mijn mooiste potentieel in het heden! Elke dag weer opnieuw. Want het draait om mij. Een ander kan ik niet veranderen.

Wachten tot of zeggen dat een ander moet veranderen, zodat ik weer gelukkig wordt gaat niet werken. Dit gaat niet werken omdat je gedachte, gevoel of dus energie frequentie gebaseerd is op tekort, boosheid of angst bijvoorbeeld. En de wet van aantrekking zorgt er dus voor dat jouw interne reactie op iets, een gelijksoortige gedrag bij de ander in stand houdt.

‘You are the creator, remember?’

Maar je kan wel de regie van je leven herpakken. Want jij bent de creator remember? Hoe pak je dan de regie? Daar kan ik je in begeleiden via mijn Create-methode. En 5 tipjes van de sluier waarover jij kan mijmeren tijdens jouw vakantie zijn:

  • 1 Schrijf je plannen en verlangens voor komend half jaar op.
  • 2 Schrijf op hoe je je voelt tijdens dit bereiken, tijdens dit zijn, tijidens dit beleven?
  • 3 Word je bewust van beperkende gedachten die spontaan oppoppen. Welke overtuiging belemmert jou? Welk verhaal geloof je nog? Kan je dit loslaten denk je? Ik help je graag bij het herprogrammeren en resetten hiervan.
  • 4 En beslis welke actie stappen erbij horen om je doelen bereiken in gang te zetten.
  • 5 Tools die je helpen met dat dagelijkse duwtje in de rug zijn mijn Inner Guidance Oracle kaartendeck. Deze augustus zijn ze geleverd. En natuurlijk het boek create your happy future leuk om te lezen deze zomer. Toch?

De vakantie periode wanneer je even de boel echt de boel laat is een tijd om op te laden en ook een moment van reflectie. Ik hoop dus dat je niet enkel een romannetje leest, maar ook je eigen nieuwe roman of avontuur bedenkt en opschrijft. Dan beklijft het beter. En dat jij de hoofdrol gat spelen in een mooie film.

Heel veel liefde, geluk en wijsheid

Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,