De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Ups and downs

Het leven is altijd met ups-and-downs. Deze week ging ik super lekker, ik heb zoveel dankbare cliënten met mooie verhalen van -een nieuwe baan- gemanifesteerd, tot -het durven uit een relatie te stappen en een scheiding aan te gaan-. Ondanks dat iemand door veel sores heen moet, toch bemerken mijn cliënten, dat wanneer ze hun hart volgen, ineens meer in hun kracht staan. Zij wordt zich bewust van het feit, zij zich altijd klein heeft gehouden en dit de stap is om gelukkiger te worden.

Spiegel

Er komen veel mensen op mijn pad die graag investeren in zichzelf. Die zich hebben voorgenomen van 2022 een prachtig jaar te maken. En ik heb zo een zin om deze mensen te stimuleren, uit het leven te halen wat er in zit. Die positieve vibe kan helaas van het ene moment op het andere moment omslaan. Zo heb ik voor het eerst een cliënte die het afgesproken restant van een afbetaling niet wil voldoen. Nu is dit spijtig omdat we aan het eind van het traject zitten.

Het raakte mij best wel omdat ik heel veel energie in mensen en de behandeling steek en zij een keuze heeft gemaakt via een omweg en een derde partij er onderuit te komen. Gezien ik een goede verstandhouding met haar heb (dacht ik) en coulant en geduldig ben geweest in het ontvangen van een betaling, doet het zeer nu ik in mijn eigen voet schiet. Je kan mijns inziens altijd met mij praten. En als er iets niet naar je zin is, kunnen we zoveel andere dingen inzitten om tot ontspanning te komen. Welke spiegel is deze situatie voor mij?

Welke onbewuste olifant zit er met zijn dikke billen

voor mijn mentale kolibrie kooitje?

Herhalend programma ‘ben ik dan niet goed genoeg?’

Welke onbewuste olifant zit er met zijn dikke billen voor de opening van mijn mentale kooitje? Oftewel welke beperkende overtuiging en gedachten zorgen er nu voor ik eventjes uit mijn flow gehaald word? Om eerlijk te zijn, ik voel me afgewezen als therapeut en als persoon. Mijn oude programma van ‘ben ik dan niet goed genoeg’ speelt direct op. Ik zie nu ook mijn valkuil hierin, dat ik nog harder wil of moet gaan werken om mensen tevreden te houden. En dat is nu juist niet de bedoeling ik weet waar ik voor sta en welke waarde ik te geven heb.

Het is voor mij en voor haar een duidelijke spiegel om eigenaarschap te nemen voor eigen welbevinden.

 

Zelfstandig staan in liefde en licht

Ieder is verantwoordelijk voor een eigen proces, dat kan ik niet dragen of oplossen voor mijn cliënten. Maar ik kan er wel zijn met al mijn liefde en licht. En veel van wat ik weet, doorgeven om zelfstandig te gaan staan en uit die modder te komen. Ik heb programma’s gemaakt en een boek geschreven die je helpt stappen te zetten richting vrijheid. Gebaseerd op persoonlijke ervaringen maar ook op universele wetten.

Wij allemaal mogen meer beseffen dat bepaalde omstandigheden en mindere momenten in het leven jij nu als een opstapje kan gebruiken. Met groei, heling en bewustwording als gevolg. Jouw onbewuste olifant komt nu al in beweging doordat jij begonnen bent met luisteren naar mijn podcasts en het lezen van deze blogs over hoe jij een leven kan creëren volgens je eigen voorwaarden.

Ik ben dan ook heel eerlijk met je in wat ik mee maak en hoe ik mij hieronder voel. Gelukkig in de afgelopen 23 jaar is dit de eerste keer iemand niet wil betalen. Maar als ik mijn gedachten op hol laat slaan, dan zou het natuurlijk best kunnen jij als luisteraar een oordeel velt over mijn skills binnen mijn praktijk. Mijn onzekerheid mag ik loslaten. Want er zijn altijd twee kanten in een verhaal. Ieder beluistert of bekijkt een situatie vanuit zijn eigen referentiekader.

Weet je nog, jij bekijkt jouw werkelijkheid door jouw bril.

Ondertussen heb ik wel geleerd dat Energie stoppen in het beïnvloeden van de reacties van anderen zonde is van je tijd. Net als de zon of de regen tevoorschijn toveren, heeft echt geen zin. Je hebt ook minder invloed op de drukte in het verkeer of op hoeveel geld je verdient. Wel heb je invloed op hoe je eruitziet, hoe je denkt en wie je liefhebt. Dus steek daar dan je energie in. Ga meer luisteren naar je eigen intuïtie in plaats van bezig zijn met andermans mening. Dan zal je je veel krachtiger voelen en dit gaan uitstralen. Dus dat ben ik ook gaan doen. Na mijn ochtendmeditatie heb ik het liedje Unstoppable van Sia opgezet, ben keihard gaan meezingen en mijn frequentie weer positief opgeschaald.

Wat je aandacht geeft dat groeit.

Controle over sommige situaties is een illusie, dus je verzetten door je pijn te vermijden, te vluchten of alsmaar te blijven worstelen met hetgeen je niet wil, werkt niet. Alles wat je aandacht geeft, dat groeit. Nu is het de kunst geen aandacht te geven aan de worsteling en aan je innerlijke criticus. Maar wel de pijn, rouw etc. voor dit moment te accepteren. Het mag er zijn. Erkenning van wat is, geeft rust. Zodat je weer leert voelen en uit het hoofd kan komen.

Ik wil je hiervoor uitnodigen in actie te komen om het proces te gaan herkennen, waarom je vecht- en vluchtgedrag vertoont, zodat je na vallen zelfstandig kunt opstaan, loslaten en vergeven. Soms heb je iemand, een cursus of een boek nodig om een licht te laten schijnen op het ‘waarom’ van je ziektewinst, zodat je de dikke billen van je onbewuste olifant kunt zien. Waardoor je begrijpt waarom je je niet vrij, succesvol of in flow voelt.

Wanneer je je ego patronen leert omhelzen, kan je beetje bij beetje onthechten van een collectieve zelfbestraffing en lijden.

En de kooi openzetten naar een ‘happy future’.

Verhoog je energie frequentie

Door los te laten wat niet bij jou hoort, creëer je helderheid en kom jij steeds dichter bij jouw essentie, wat weer inspirerend werkt naar je cliënten, familie en vrienden toe. Neem verantwoordelijkheid voor je toekomst door beperkende overtuigingen, gevoelens en angsten te transformeren. Je leeft een stuk vrolijker en lichter zonder die ballast. Vergeving is hierbij een belangrijke stap, zodat je niet qua emoties in de lage energiefrequenties blijft hangen.
Je verhoogt je energiefrequentie door te gaan doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Waar krijg jij energie van? Zorg jij goed voor jezelf door bewust en gezond te eten? Is er balans tussen werk en ontspanning, beweging en rust? Blijf alert en stel jezelf deze vragen.

Wees er dus bewust van dat de kleine stapjes naar succes gebaseerd zijn op bereidheid, vastberadenheid en positieve intentiekracht. Jij bezit de (kolibrie)kracht om veerkrachtig, gelukkig en succesvol te zijn.
Creëer het geluk nu – met de al gekregen tips – door minder gehecht te zijn aan een einddoel of meningen van anderen.

Leer je ballast loslaten, zodat er ruimte ontstaat

voor flexibiliteit en vertrouwen.

Sta je open voor een nieuwe Jij, een jaar waarin jij de regie in handen neemt en wil je hier ballast voor loslaten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een gesprek over een Reset your Mind & Soul of Transformatie traject

What’s app mij 06 508 609 750. Vriendelijke groet, Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,