De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Verschuif je bewustzijn en manifesteer

Ben jij iemand die altijd zich zorgen maakt over de toekomst? Heb jij hersenspinsels over hoe het zou moeten zijn. Hoe het behoort volgens de meute qua kinderen krijgen, carriere maken, trouwen wel of niet. Laat jij je nog leiden door overtuigingen die jouw ouders in het verleden als goed achtte? Overtuigingen zoals, ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ of ‘we zijn nu eenmaal als dubbeltje geboren’, we worden nooit een kwartje’… kan je klein houden of niet zeuren gewoon doorgaan, kan ervoor zorgen je over je grenzen heen gaat. Verschuif je bewustzijn en manifesteer.

Hoe jij denkt brengt een gevoel tot gevolg

en dat stuurt jouw gedrag.

Creëer jouw eigen realiteit

Jouw bewustzijn en je intentie scheppen je realiteit . Bewust of onbewust. Dit betreft de wet van manifestatie.

In Stap 1 CONFRONT van mijn CREATE-methode leer je je bewust te worden van waar jouw gedachten zich bevinden. In het verleden, heden of in de toekomst?

Het is ook belangrijk om bewust te worden met welke kernwaarden je eigenlijk je leven wil inrichten. Vandaar verschuif je bewustzijn en manifesteer. Kernwaarden zijn een kern van je identiteit en daardoor een richtlijn voor je toekomstige gedrag. Daarom hamer ik altijd zo op helderheid in je kernwaarden en identiteit naast alle rollen als moeder, ondernemer, sporter, student etcetera jij vervult in dit leven.

Als je op deze waarden en je verlangens keuzes maakt, dan verschuif je je bewustzijn naar wat jij wil manifesteren.

Deze wet gaat over beseffen en zeker weten wat jij wil creëren.

Gekwetst in de liefde of opgelicht als ondernemer

Ook al zou je sommige gevoelens en ervaringen liever willen ontkennen of vermijden, in je onderbewuste sla je gebeurtenissen op en geef jij er een betekenis aan. In je huidige leven kan het dus zo zijn dat je getriggerd wordt door een zichtbaar detail, geluid of gevoel, dat je tien jaar geleden hebt opgeslagen met een label in je brein als ‘gevaarlijk’ of ‘pas op, bedreigend’. Het is begrijpelijk als je ooit eens gekwetst bent in de liefde of bijvoorbeeld opgelicht als ondernemer, dat je jezelf (onbewust) hebt voorgenomen: ‘dit nooit meer’. Zelfs ervaringen als kind kunnen jouw volwassen Zelf nog dwarszitten of belemmeren.

Herinneringen als kind

Ik stond al jong op eigen benen. Mijn moeder was een alleenstaande, hardwerkende vrouw, die zo goed als ze kon, zonder de (financiële hulp) van mijn vader voor mij en mijn twee jaar jongere zusje zorgde. Ik werd opgevoed vanuit de overtuiging niet zeuren, maar poetsen. Je emoties laat je niet zien, want dat was een teken van zwakte in de harde, onveilige wereld. En onafhankelijk zijn is een must, want je wordt hoe dan ook gekwetst door mannen of het leven.

Dagelijks werkte mijn moeder als callcenter telefoniste bij de KPN. Dag in dag uit had ze een ouderwetse grote zwarte koptelefoon op en sprak ze met mensen die adviezen wilden, klachten ventileerden en geholpen moesten worden. Ze was geregeld moe aan het einde van de dag en eiste stilte tijdens het avondeten. Mij werd de mond gesnoerd. Terwijl ik graag en enthousiast wilde vertellen over mijn dag op de havo in Amsterdam-Noord.

Ik herinner me momenten dat ik, ook al deed ik mijn huiswerk zelfstandig, toch regelmatig op dwingende toon gesommeerd werd om in mijn kamer aan de slag te gaan. Ik had het gevoel dat ik hierdoor niet kon laten zien dat ik op eigen initiatief verantwoordelijk genoeg was. Mijn vader, waar mijn zus en ik één keer in de maand een weekend logeerden, gaf enkel kritiek op het laagste cijfer op mijn rapport.
Als gevolg van deze gebeurtenissen ging ik heel erg mijn best doen, om maar te bewijzen dat ik goed genoeg was.

‘Als gevolg van deze gebeurtenissen ging ik heel erg mijn best doen, om maar te bewijzen dat ik goed genoeg was’

Ik werkte hard, studeerde geruisloos en haalde mijn havodiploma zonder opvallende problemen. Hierdoor keek er voor mijn gevoel juist niemand naar mij om, want Jacqueline die redt het wel. Ik werd niet gezien. Het vormde mijn identiteit en ik wilde niets liever dan loskomen van mijn ouders. Ik kon toch niet bij ze terecht. Ik wilde volgens mijn eigen regels leven.

De allereerste keer dat ik van ‘de woningbouw’ de keuze kreeg in een huurhuis te gaan wonen, pakte ik dan ook direct aan. Ik studeerde, werkte en woonde zelfstandig. Een heerlijke vrijheid die mij op dat moment het gevoel gaf van overleven naar léven te gaan.

Perfectionisme

Dit was natuurlijk mijn manier van naar de werkelijkheid kijken. Ik leefde nog in een 3D-werkelijkheid. Nog erg in het hoofd en reagerend vanuit mijn ego. Dit betekende dat ik veroordelend kon zijn naar anderen en last had van het gevoel van onderdrukking. Alsof ik zelf geen keuze had. Ik ben altijd al een ambitieus persoon geweest, een harde werker en een perfectionist. Werkgevers waren dol op mij.

Prachtige eigenschappen maar een valkuil om jezelf voorbij te lopen. En het onderliggende gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’ zorgde ervoor dat ik te veel hooi op mijn vork nam. Ik had niet een partner die mij afremde of een familielid dat mij kon vertellen hoe ondernemen ook anders kon. Ik keek te veel naar hoe de buitenwereld het deed. Ik luisterde niet naar mijn lichaam en had weinig zelfvertrouwen. Ik had en heb zo veel te bieden, maar ik dacht altijd dat ik tekortschoot.

Verschuif je bewustzijn en manifesteer stimulerende relaties

Goede en ondersteunende relaties blijken dan ook een heel belangrijk onderwerp te zijn in een gelukkig leven. Een vrolijk iemand om je heen geeft een heel andere vibratie dan een negatief persoon. We hebben allemaal weleens hulp of een arm om onze schouder nodig. Er voor anderen kunnen zijn geeft mij echt voldoening.

Wees dus dankbaar voor dit soort kansen en luister naar je hart. Want het is niet het streven naar geluk, maar het stilstaan bij het geluk dat nu al aanwezig is in je leven. Geluk is dus niet iets waar je naar op zoek zou moeten gaan, maar wat in mijn optiek zelf te creëren is.

Claim de regie over jouw leven

Dankbaarheid en bewustwording zijn enkel mogelijk in het Nu. Dus vraag jezelf af, hoe kijk jij naar je werkelijkheid? Is dit een goed en gelukkig moment of houd je je bezig met futiliteiten? Weet dat je de regie kan herpakken en gedachten die je boos of verdrietig maken kan transformeren als je dit wil. Ja, jij kan impact maken op jouw gewenste gevoel van geluk. Het is een keuze!

Stappen naar manifestatie

Dit zijn de stappen die nodig zijn voor verschuiving van je bewustzijn en de manifestatie van jouw wensen:

 • Stap 1: Jezelf accepteren zoals jij bent.
 • Stap 2: Bereidheid je gevoelens te doorvoelen.
 • Stap 3: Zelfcompassie.
 • Stap 4: Je leven vormgeven op basis van jouw behoeften en kernwaarden.
 • Stap 5: Jouw visie omschrijven.
 • Stap 6: Loslaten van onverwerkte emoties, belemmerende patronen van vroeger en verwachtingen van de omgeving.
 • Stap 7: Comfortzone verlaten. Angsten overwinnen.
 • Stap 8: Afscheid nemen van je oude zelfbeeld en grenzen verleggen met tools naar keuze.

Je leert stappen zetten richting vrijheid, doordat je omstandigheden en mindere momenten in het leven nu als een opstapje gaat gebruiken. Met groei, heling en bewustwording als gevolg. Jouw onbewuste olifant komt in beweging nu jij begonnen bent te lezen over hoe jij een leven kan creëren volgens je eigen voorwaarden.

Ik wil je hiervoor uitnodigen in actie te komen om het proces te gaan herkennen, waarom je vecht- en vluchtgedrag vertoont, zodat je na vallen zelfstandig kunt opstaan, loslaten en vergeven. Soms heb je iemand, een cursus of een boek nodig om een licht te laten schijnen op het ‘waarom’ van je ziektewinst, zodat je de dikke billen van je onbewuste olifant kunt zien. Waardoor je begrijpt waarom je je niet vrij, succesvol of in flow voelt.

Wanneer je je ego patronen leert omhelzen, kan je beetje bij beetje onthechten van een collectieve zelfbestraffing en lijden. En de kooi openzetten naar een ‘happy future’.

Controle is een illusie

Controle is een illusie, dus je verzetten door je pijn te vermijden, te vluchten of alsmaar te blijven worstelen met hetgeen je niet wil, werkt niet. Alles wat je aandacht geeft, dat groeit. Nu is het de kunst geen aandacht te geven aan de worsteling en aan je innerlijke criticus. Maar wel de pijn, rouw etc. voor dit moment te accepteren. Het mag er zijn.

Erkenning van wat is, geeft rust.

Zodat je weer leert voelen en uit het hoofd kan komen.

Energie stoppen in het beïnvloeden van de reacties van anderen is zonde van je tijd. Net als de zon of de regen tevoorschijn toveren, heeft echt geen zin. Je hebt ook minder invloed op de drukte in het verkeer of op hoeveel geld je verdient. Wel heb je invloed op hoe je eruitziet, hoe je denkt en wie je liefhebt. Dus steek daar dan je energie in. Ga meer luisteren naar je eigen intuïtie in plaats van bezig zijn met andermans mening. Dan zal je je veel krachtiger voelen en dit gaan uitstralen. Lees mijn andere blog voor vertrouwen op je hogere Zelf en ervoor zorgen dat die innerlijke criticus niet meer de controle heeft over jou!

Loslaten is bevrijdend

Door los te laten wat niet bij jou hoort, creëer je helderheid en kom jij steeds dichter bij jouw essentie, wat weer inspirerend werkt naar je cliënten, familie en vrienden toe. Neem verantwoordelijkheid voor je toekomst door beperkende overtuigingen, gevoelens en angsten te transformeren. Je leeft een stuk vrolijker en lichter zonder die ballast. Vergeving is hierbij een belangrijke stap, zodat je niet qua emoties in de lage energiefrequenties blijft hangen.
Je verhoogt je energiefrequentie door te gaan doen waar je hart sneller van gaat kloppen.

 • Waar krijg jij energie van?
 • Zorg jij goed voor jezelf door bewust en gezond te eten?
 • Is er balans tussen werk en ontspanning, beweging en rust?

Blijf alert en stel jezelf deze vragen.

Bewustwording

Wees er dus bewust van dat de kleine stapjes naar succes gebaseerd zijn op bereidheid, vastberadenheid en positieve intentiekracht. Jij bezit de (kolibrie)kracht om veerkrachtig, gelukkig en succesvol te zijn.
Creëer het geluk nu – met de al gekregen tips – door minder gehecht te zijn aan het einddoel.
Leer je ballast loslaten, zodat er ruimte ontstaat voor flexibiliteit en vertrouwen.

Veel liefde, geluk en wijsheid, Jacqueline Alexandra Brandes

https://youtu.be/C5B_MuJea7k
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,