De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
Zelfacceptatie

7 praktische tips om jezelf te leren accepteren

Sta jij in je kracht en voel je je zelfverzekerd dan lijkt het makkelijker een realiteit te creëren waar jij mee resoneert. Dit komt omdat je dan net als een vuurtoren je licht schijnt. Je straalt een positieve energie uit met een hogere vibratie waardoor jij makkelijker manifestaties doet uitkomen. Met 7 praktische tips om jezelf te leren accepteren, ontwikkel je makkelijker geluk in je leven.

Het voelt natuurlijk fantastisch als je kan bedenken dat alles mogelijk is. Waar zou jij dan naar verlangen? Een miljoen op je bankrekening? Genieten op een tropische eiland met de liefde van je leven? Succes?

Wat betekent succesvol zijn voor jou?

Als je dit voor je kan zien, weet welke identiteit hierbij past en je het gevoel kan opwekken wat hoort bij het bereiken van dit geluk, dan kan je het ook manifesteren.  Toch saboteer je deze gedachten en gevoelens snel door onzekerheid en de overtuiging: ’verdien ik dat wel, ben ik wel goed genoeg? ‘

Daarom deel ik 7 praktische tips naar meer zelfacceptatie, zodat je makkelijker geluk ontwikkelt. Zodat jij de CREATOR bent van jouw toekomst! Vandaar mijn boek; ‘Create your happy future. :) BESTEL HIER.

En mijn podcast; Create your happy future’. Als jij liever luistert naar deze 7 praktische tips om jezelf meer te accepteren, KLIK dan HIER.

Om jezelf compleet te accepteren is innerlijk werk wel nodig. En wat volharding om door die oude vastgeroeste patronen en beperkende overtuigingen heen te komen. Want ik als ambitieuze perfectionistische ondernemer stel best hoge eisen aan mezelf en misschien ook wel aan anderen. Daardoor kan teleurstelling ontstaan als mijn inspanningen niet goed uit de verf komen of ik een resultaat niet behaal. Maar het is slechts wat voortvloeit uit mijn handelen. Het leert mij om dingen anders te doen. Het is dan ook niet erg om te falen. Als je de angst om te falen mee gaat slepen als een anker aan je luchtballon, dan kom je gewoon moeilijk vooruit.

Reset your Mind & Soul is een traject die je helpt deze ankers los te laten om jezelf en omstandigheden te leren accepteren. En dan natuurlijk je droomleven vorm te gaan geven zoals jij dit echt wilt. Start als eerste met deze 7 praktische tips om jezelf te leren accepteren. de rest volgt vanzelf.

1Accepteer eventuele mislukkingen.

Het gaat niet altijd zoals je hoopt. Een fout is zo gemaakt.  En een gemaakte keuze legt niet vast hoe of wie jij bent toch? Fouten zijn om van te leren. En hoe meer je durft te falen hoe groter je kans op succes. Zoals je vaak leest of hoort op youtube is dat Michael Jordan 9000 shots mistte in zijn carriere en 300 wedstrijden verloor. Hij faalde continue en daarom werd hij succesvol.  Tip: oefen iets waar je nog niet goed in bent. Of sta jezelf toe het allemaal niet zo perfect te willen. Bijvoorbeeld dat filmpje maken voor op social media. Zie het als groeimomenten.

2Accepteer omstandigheden jij niet in de hand hebt.

Leer de controle en de wens om alles voor een zekerheid in de hand te willen houden. Accepteren wat is, creëert ruimte. Want je druk maken over iets wat al gebeurd is, tja heeft dat zin? Je bent natuurlijk wel gevormd en wijzer geworden door alles wat je meegemaakt hebt.  De teleurstelling of boosheid over een nare situatie kan ik je bij helpen om deze los te laten en te vervangen voor positieve kwaliteiten die je nu eventjes mist wellicht. Trek gewoon aan mijn spreekwoordelijke bel. Werk aan heling, vergeving en transformatie. Je zorgen maken over toekomst door angstige hersenspinsels heeft ook geen zin als je nog helemaal niet weet of het ook wel zo uit gaat komen? Wel kan je kiezen hoe je je toekomst richting wilt geven.  Want dat bepaal jij zelf.

De mening van anderen in positieve of in negatieve zin hoef jij helemaal niks mee te doen als je dat niet wilt. Blijf bij jezelf en volg jouw gevoel. Neem kritiek of een mening ter harte. Als het je niet verder helpt, laat het dan los.

3Accepteer jouw eigenaarschap.

Je neemt dus verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. Initiatief tot verbetering nemen door de regie in handen te nemen.

Het is gewoon een besluit.

4Accepteer jezelf zoals je bent

en probeer niet te voldoen aan een ideaalbeeld. Het is maar net met wie je je vergelijkt natuurlijk. Er zijn mensen die het beter of anders doen dan jij. En ook mensen die het slechter hebben dan jij. Een perfect ideaalbeeld bestaat enkel in je gedachten en is een illusie die je niet kan overwinnen. Laat de vergelijking met anderen dus los!

Want wie heeft er nu niet een aantal vervelende gewoontes en een paar slechte eigenschappen? Als je vrede hebt met minder goede eigenschappen dan accepteert jij in totaliteit wie jij bent, met schaduw- en lichtkanten. Enkel dan kun je doorgroeien naar je mooiste potentieel.

5Accepteer je lichaamsbouw.

Als je weleens naar de sauna gaat dan zie je lichamen in allerlei soorten en maten. Ieder heeft unieke kenmerken en daar mag je schoonheid inzien. Schoonheid is een gevoel van waardering. Door goed voor jezelf te zorgen, gezond te eten en regelmatig te bewegen uit je je waardering. Jij bent mooi zoals je bent. Beoefen oordeelloosheid en laat je onzekerheden los. Je hebt geen goedkeuring van anderen nodig. Werk aan zelfwaardering en verhoog je eigenwaarde om meer geluk aan te trekken in je leven. Jezelf niet accepteren is weerstand en maakt moe. Zeg tegen jezelf: ‘ik laat mijn innerlijk verbod, onvermogen en onwil Nu los’

Je gaat veel blijer door het leven als je precies mag zijn zoals je bent. Zelf acceptatie helpt om vol zelfvertrouwen meer uit je leven te halen.

6Focus je dus op de positieve dingen in je leven.

7Wees dankbaar

en geef jezelf een schouderklopje voor de successen en stapjes vooruit wel al hebben plaatsgevonden. Ben jij er aan toe om authentiek je licht te schijnen en je missie te delen zonder die beperkende overtuigingen angsten en programma’s? Vraag dan vrijblijvend gesprek aan voor het Reset your mind & soul programma.

https://youtu.be/de_Nw2-NbQo
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,