De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
Op de juiste weg manifesteren vanuit je hart

Manifesteren vanuit je hart

Zou jij ook zo graag willen weten of je op de juiste weg bent?  Er is altijd zoveel te doen in zo weinig tijd voor mijn gevoel. Hoe kan ik nu nuttig bezig zijn zonder al te veel stress? En hoe kan ik de regie in mijn leven pakken? Dat is waar ik het met veel van mijn cliënten over heb. Het blijkt dat het veelal nodig is jezelf te herontdekken om te manifesteren vanuit je hart. Wie ben jij echt. Wie is jouw beste Zelf? Wanneer voel jij je gezond, gelukkig en wijs?

Ik weet zeker dat als jij dit jaar meer de stappen zet vanuit je zielsmissie, dat je dan veel meer flow ervaart. Dit komt omdat je jouw echte Zijn of je ware identiteit op een lijn krijgt met wat je wil. Je manifesteert dan volgens je ware potentieel je droomleven.

Maar hoe weet je nu wat je wilt manifesteren vanuit je hart?

Het antwoord is: luister naar je hart.

Volg je hart

Het volgen van je hart, verandert je binnenwereld

Ik vertelde je in mijn vorige podcast al over; dat het volgen van je hart, je binnenwereld kan veranderen. Het is je wel bekend dat stressvolle emoties, chaos geven, een vol hoofd waardoor je niet meer kan nadenken en slecht keuzes maakt.  Het is dan een goed plan om een beter beeld te krijgen van de emoties, die jouw uitputten of vernieuwen, dan snap je wel waar je de focus op wilt leggen.

Bewust worden van…

In mijn CREATE-methode begeleid ik je altijd eerst in stap 1 CONFRONT. Dit staat voor bewust worden van je gevoelens en herhalend gedrag van zelfafwijzing, zelfbestraffing, schuld, negatief zelfbeeld et cetera Deze gevoelens er in instantie gewoon laten zijn, kan behulpzaam zijn om ze uiteindelijk vanzelf los te laten.

Herken wat jou tegenhoudt

Het is namelijk de kunst belemmerende overtuigingen, die jou in je groei tegenhouden en zelfs ziek maken, te herkennen en los te laten. Maar daarvoor moet je niet te veel focussen op een weerstand, die bestaat uit een innerlijk verbod, een onvermogen of een onwil. Want dit bepaalt de mate van vasthouden aan je shit. Ook als je altijd met anderen of uiterlijke omstandigheden bezig bent, dan geef je juist aandacht aan de negatieve gevoelens die jij niet wil.

Op de juiste weg manifesteren vanuit je hart

Tijdens de tweede RESET stap, ga je terug naar je essentie. En dan komt het interessante. Als jij gaat luisteren naar de intuïtie van je hart, dan kan je in contact komen met je authentieke zelf. En nogmaals vanuit jouw Beste Jij, werken aan je zielsmissie, brengt je veel verder dan je dacht.  Je gaat je leven anders ervaren, doordat jouw mooie persoonlijkheid dan veel meer in de flow van liefde, vriendelijkheid, geduld, eer en waardering zit. Ook wel hartkwaliteiten genoemd.

Hartkwaliteiten

Zie deze kwaliteiten elk als een kleur in een regenboog. Wanneer je vanuit je hart verbinding maakt met een enkele kwaliteit, dan zal per kleur, natuurlijk je manier van waarnemen veranderen en daardoor ook je reactie op bijvoorbeeld een stress situatie.

Je manifesteert dan veel meer vanuit je ziel.

Je ziel kent alles al wat beschikbaar is in het veld van oneindige mogelijkheden. Leer jezelf dus beter kennen, zodat jouw helder weten steeds duidelijker wordt. En daarvoor is stap drie uit de CREATE-methode van belang, namelijk Engagement.

In verbinding

In deze stap kom je in verbinding met je verlangen, je Hogere Zelf en een fijne omgeving. En wederom is je hart dan van belang. Want je hart beïnvloedt alles, wat je voelt en hoe jij met anderen omgaat. Het hart is fysiek een bijzonder informatieverwerkingscentrum, dat signalen stuurt naar het brein en de rest van het lichaam. Maar het heeft ook een complex Zenuwstelsel dat het hartbrein heet.

Dit hartbrein praat met je hoofdbrein en produceert een elektromagnetisch veld dat wordt ingeprent door je emoties. Wanneer jij op positieve hartkwaliteiten focust, dit aanvoelt en rustig ademhaalt, dan zendt je hartbrein rustgevende signalen naar je amygdala en naar je thalamus. De amygdala is je emotionele verwerkingscentrum en je thalamus is verantwoordelijk voor helder denken en beslissingen nemen.

Hartcoherentie

Wanneer het je lukt om je hart, je geest en je emoties af te stemmen op elkaar, dan ontstaat er een coherentie. Coherentie wordt vooral veroorzaakt door regeneratieve opbeurende emoties zoals liefde vriendelijkheid en compassie. Deze hartkwaliteiten zij de brandstof voor jouw systeem om een staat van welzijn te creëren en meer toegang tot je intuïtie te krijgen.  Nou als jij Stress wilt verminderen en meer worden van wie je daadwerkelijk bent, dan ben je bij MunayQi aan het goede adres. MunayQi betekent; wordt je beste Jij in liefde.  Wil je meer weten bekijk mijn website www.MunayQi.nl.  Veel liefde, geluk en wijsheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,