De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Alleen zijn hoe doe je dat?

Alleen zijn kan eenzaam zijn. Maar is het iets slechts? Sociale contacten vind ik zeker belangrijk. Maar als Social media veelal de mooiste plaatjes plezier, uitgaan, exotische vakanties en verliefde stelletjes laat zien, snap ik dat je wellicht fear of missing out ervaart. Of denk;, ‘ik doe iets niet goed, want ik voel me onprettig, verdrietig, rusteloos of leeg’. Je mist iets.  Alleen zijn hoe doe je dat?

Je trekt aan wat je gelooft

Van die gedachte help ik je graag af. Want je trekt namelijk aan wat je gelooft. Het zit zo. Als jij op facebook kijkt naar het gras van de buren dat groener lijkt, dan ben je dus bezig met hetgeen je nog niet hebt. Je denkt bij jezelf; ‘maar ik wil niet alleen zijn’. Dan bevind je je dus in een weerstand. Een gevecht met ‘wat niet is’.

In verbinding met anderen leven is wel fijn en gezond. Maar zonder een afhankelijkheid van geluk en liefde die je van een ander verwacht. Het draait om verbinding! Want je kan je ook echt emotioneel eenzaam voelen in relaties bijvoorbeeld omdat je geen steun ervaart niet communiceert met elkaar of onzeker bent en daardoor allerlei hersenspinsels met je op de loop gaan.

Want dat is wat gebeurt. Belemmerende overtuigingen, herinneringen aan gebeurtenissen in het verleden staan het om je kracht Zijn of het staan in je volle potentieel in de weg.

Eenzaamheid in een relatie

Je bent geïdentificeerd met overtuigingen of oude programma’s.

Voordelen alleen zijn

Tot jezelf komen zonder anderen en drukte om je heen heeft natuurlijk voordelen.

Namelijk:

 • Stilte
 • Innerlijke rust
 • Zelfreflectie
 • Loslaten
 • Opladen
 • Zelfliefde

Mijn tip is je bewust worden van het feit jouw ego altijd op zoek gaat naar bewijzen van hetgeen jij denkt. Dus als jij denkt: ‘ik ben alleen, want ik ben niet mooi’ of iemand begroet eerst de hond en daarna pas jou, kan jou het gevoel geven: ‘zie je wel ik ben niet belangrijk. Et cetera. Hier zit gewoon een angst achter vanuit een verkeerd zelfbeeld.

Je bent geïdentificeerd met overtuigingen of oude programma’s.

Hoe kan je nu deze manier van kijken veranderen?

Alleen zijn hoe doe je dat?

 • Letterlijk de beslissing nemen nare gevoelens en belemmerende overtuigingen los te laten.
 • En positieve eigenschappen terug te halen.

Stel je voor dat je allerlei ballast en bagage uit jouw luchtballon mandje wilt gooien en daarnaast de luchtballon op wilt vullen met innerlijke kracht, zelfvertrouwen, schoonheid, moed etc, zodat de ballon makkelijker in flow vliegt.

Let go of emotional bagage

Het helpt om jezelf toch even te confronteren met het nare gevoel je ervaart.

 • Waar voel je dit.
 • Hoe ziet het eruit?
 • Kan je het een vorm geven of een kleur.
 • En daardoor het buiten jezelf brengen?
 • Is het mogelijk het nare gevoel de ruimte te geven?

Loslaten

Jij beslist dus in het hier en nu dat je een zwaar gevoel van eenzaamheid erkent, de ruimte geeft en dan loslaat. Zeg hardop: ‘ik laat … bv onzekerheid of eenzaamheid… nu los. “

Opladen

Besluit dan ook om het tegenovergestelde terug te halen. Wat heb je nodig?  Bijvoorbeeld als jij je erg beperkt voelt door wat dan ook. Beslis dan dat jij vrijheid of een ander woord dat resoneert met jou, ook de ruimte geeft om zich als energie in jouw lichaam te tonen. Je zegt dan hardop: ‘Ik haal … vrijheid, verbinding, overvloed et cetera Nu terug.

In verbinding zijn met je verlangens alsof het al zo is.

Hart frequentie

Wat er gebeurt is dat je je hart verbind met een energie frequentie van: ‘dit verlang ik, dit heb ik, dit voelt goed’. Ook al heb je het daadwerkelijk nog niet. Dat maakt niet uit. Het brein en het universum weten dat niet. Als jij van binnen zo blij en opgetogen kan zijn alsof het al zo is, dan stuur je een vibratie het veld in, waar het niet anders kan dat een dezelfde trilling hierop terug reageert. Zo werkt de wet van aantrekking.

Wet van aantrekking

Behoefte aan verbinding

Belangrijk is hierin dat die behoefte aan ‘iets héél graag willen’ verdwijnt. Omdat je dan hoogstwaarschijnlijk een energie van tekort uitstraalt. Vermijden heeft geen zin.

Sta er even bij stil, dit is oké hoe je je nu voelt.

En als dit een verdrietige sensatie is, dan is dat zo.

Probeer dan de somberheid op te heffen door met je bewustzijn en aandacht naar een positieve tegenpool te gaan. Gegarandeerd dat een depressief gevoel milder wordt. Deze oefening switchen van huidige moment naar verlangen heeft als doel een betere verbinding met jezelf.  Je kan dan alleen zijn, maar toch happy.

Alleen zijn is oké

Jij bezit namelijk al de liefde en kracht van een echte KrijgerGodin. Alles wat je nodig hebt zit al in jou!

Ja, ook als je als high level ondernemer, gescheiden, alleenstaande moeder of manager of moe bent of bijna een burnout ervaart.

Ik begrijp je. Soms voelt het allemaal moeizaam. Mijn advies; ‘stop met piekeren, niet meer praten, maar doen’. En met bovenstaande oefening kan je al een loslaat stap in de goede richting zetten.

Wil je echt een transformatie? Leer dan begrijpen wat jouw denken en gedrag bepaalt, dan ga je aanvoelen, hoe je wel actie kunt ondernemen om het anders te doen! Want ook al is alleen zijn oké, we hebben allemaal verlangens die we waarheid zien worden. Als het maar vanuit de juiste intentie is in plaats vanuit emotionele-, financiële- of praktische afhankelijkheid.

Bijvoorbeeld door het samenwerken met mij tijdens:

Uiteraard ook welkom voor losse loslaat sessies inclusief

Hulp bij alleen zijn

MunayQi is onderscheidend in duurzame Stress transformatie en ik weet dat jij je leven naar jouw wensen vorm kan geven, door ballast los te laten en positiviteit terug te halen. Met mijn formule naar een gelukkig leven’ -die je terug kunt vinden in de gratis online krijgergodin challenge-,  wordt jij weer de allerbeste Jij. Altijd welkom om online te starten met deze mooie online cursus.

Jij bent het Waard!

Vee liefde, geluk en wijsheid

Jacqueline Alexandra Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,