De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Vastzitten in je gevoel

De frequentie waarin jij denkt bepaalt wat je aantrekt. Vastzitten in je gevoel werkt dan niet mee. Je moet in een harmonieuze emotionele staat zijn met behulp van de juiste gedachten om de wet van aantrekking aan het werk te zetten. Jouw gedachten hebben invloed op je vibratie. En deze vibratie wil je dus verhogen om uit een vicieuze cirkel van stress, somberheid en uitstellen te stappen. Maar je kan zo vast zitten in een Paradigma van herhalende negatieve overtuigingen.

Paradigma

Wat is een paradigma? Nou dat zijn een aantal vaste patronen of ideeën in je onderbewustzijn. Oftewel je automatische piloot die geprogrammeerd is en doorgegeven van generatie op generatie. Een onbewuste handrem die telkens aangetrokken wordt, ontstaat door herhaling van negatieve gedachten, meningen of lessen van anderen uit een ver verleden. Ook al is er altijd wel iets in je omgeving dat invloed heeft op je. Jij kan kiezen welk programma je nu gaat herhalen. Want het enige je kan veranderen ben jij zelf. Maar ik snap dat er nu weinig uit je handen komt. En je vastzit in je gevoel. Hoe kan je het gevoel van vastzitten nu loslaten?

Het enige je kan veranderen ben jij zelf.

https://youtu.be/pB_MtGVWBCI

Tips om vastzitten in je gevoel kwijt te raken

Eén van de tips om vastzitten in je gevoel kwijt te raken is:

Luister bijvoorbeeld wel herhaaldelijk naar mijn podcasts. Telkens als je luistert haal je er weer wat anders uit. Zo ook met het lezen van boeken. Sommige boeken met diepere lagen in het verhaal moet je vaker lezen om een boodschap echt te gaan snappen.

Uitstellen tot morgen

Mijn CREATE-methode geeft je eenvoudige richtlijnen om emotioneel, mentaal en spiritueel in je kracht te staan. Wel handig als jij net als ik vandaag nog steeds aan het uitstellen bent tot morgen. Even niet de kracht of zin hebt om te doen wat je moet doen. Je zit vast voor je gevoel. Je komt niet vooruit.

vastgeplakt zitten
Vastzitten voor je gevoel

Uitstelgedrag ontstaat namelijk doordat je even niet met je gevoelens om wilt gaan. Aan alles komt een eind, aan relaties aan de zomer aan een jong uiterlijk.. oh wat erg.. Terwijl ik wel beter weet heb ik ook nog een zak pindarotsjes verorbert alsof ik honger had. Had ze nooit moeten kopen natuurlijk.

Chocolade emotie eten

Stilstaan zonder motivatie

Ik voel me stilstaan zonder motivatie. Mijn huis is een puinhoop en mis inspiratie in mijn werk. Herken jij dit vastzitten in je gevoel ook wel eens? Emotioneel eten en uitstellen of vermijden zijn manieren om slecht om te gaan met onderdrukte emoties zoals verdrietig, eenzaam of gestrest zijn.

Nou De MunayQi tools ik in mijn boek beschreven zijn stuk voor stuk methodes voor duurzame herprogrammering met juist ontspanning tot gevolg. Ook al ken ik de technieken, betekent natuurlijk niet ik ook me weleens laat meeslepen door een klote dag. Maar uiteindelijk als je net als ik wel van aanpakken houdt, dan weet je dat je de innerlijke oorzaak moet behandelen.

Manifesteren vanuit je beste potentieel

Het is een gegeven dat als je de wortel van je probleem verwijdert, manifesteren vanuit je beste potentieel, ook voor jou is weggelegd. (Beluister podcast #39)

Om tot deze persoonlijke groei te komen mogen we eerst leren van drama en het lijden hier op aarde. En dat betekent dat je door de negatieve gevoelens heen moet gaan in plaats van ze te vermijden of tegen ze te vechten. Er bestaat geen simpele manier om emotioneel vrij te worden.

Om tot deze persoonlijke groei te komen mogen we eerst leren van drama en het lijden hier op aarde.

Je angsten aankijken

Bewust worden en confrontatie

Ik ben ervan overtuigd dat je je eerst bewust moet worden van je belemmerende gedachten, gevoelens en angsten. Stap 1 uit mijn CREATE-methode is dan ook Confront. Confrontatie met ‘wat is’, met je gevoelens en achterliggende overtuigingen.

Een reset tijdens het loslaatproces

De volgende stap is dan werken aan de reset van oude programma’s. Dit is een loslaatproces en hiervoor is het fijn als de verbinding met je Hogere Zelf wordt versterkt. Hoe je de boodschap van je ziel beter kan herkennen beluister je in een eerdere podcast van mij.

De tip nu eerst is helder krijgen welke behoeftes je nu veel te zwaar aan tilt en welke verlangens je eigenlijk waar wilt maken. Bijvoorbeeld onder mijn eenzaamheid zit de behoefte aan verbinding en connectie. Dit kan werken met leuke klanten betekenen of in een liefdesrelatie. Mijn verlangen is dan ook oprechte liefde, die pas kan ontstaan als ik onafhankelijk in mijn kracht sta. Dus; goed in mijn vel zit, alleen ook van het leven geniet en in principe niemand nodig heb. Of financieel niet in tekorten en angst voor schaarste denk.

Door toch in actie te komen door bijvoorbeeld op te ruimen, wel dit blog te schrijven of mijn verhaal te delen in mijn podcast komt er weer positieve beweging op gang. En draag ik ook nog iets bij aan mijn medemens.

Als je de behoefte aan zekerheid of verbinding die zo onder druk staat, waar zo ‘een moeten’ op zit, los kan laten en je helder kunt visualiseren vanuit overvloed en een vrolijk gevoel in je hart, dan zal de magie ontstaan. Zie hetgeen je wel wilt voor je geestesoog daadwerkelijk gebeuren. Bewustwording van je verlangen en je doelen bereik je door ‘aandacht geven aan’.

In verbinding komen met

Ik help je met stress transformatie o.a. met behulp van hart coherentie technieken, waarvan ik het resultaat ook kan meten. De bedoeling hiervan is meer in verbinding te komen met je hartfrequentie, je Hogere Zelf en innerlijke rust.

Zelf kan je al aan de slag met affirmaties.  Heel behulpzaam. Want deze kort positief geformuleerde zinnen spreek je hardop uit om een negatief denkpatroon om te buigen naar een positieve overtuiging.

Affirmare betekent ‘iets versterken of bekrachtigen’.

Denkpatroon

Juiste denkpatroon herhalen

Het juiste denkpatroon herhalen maakt dingen realiteit, weet je nog? Het is dat spoor in je brein dat je wil vervangen door een nieuw spoor met wenselijke en persoonlijke patronen. Vergelijk jezelf dus niet met anderen. Zeg niet: ‘Ik ben de zelfverzekerdste.’ Maar: ‘Ik ben zelfverzekerd.’ Jouw levensstijl, gedachten en emoties kunnen de chemie en de functie van het brein veranderen. Dit is neuroplasticiteit.

Wonderbaarlijk, niet? Zolang je maar in de tegenwoordige tijd praat alsof het al echt zo is. Zeg: ‘Ik heb …’, ‘ik voel …’, of ‘ik ben …’ En meen het, zodat je het in je gevoel en emotie zo ook ervaart. Want als je niet een energiek of beter gevoel krijgt van de affirmatie, dan heb je wellicht een te grote stap gezet.

Ik ren de marathon affirmatie

Bijvoorbeeld als je hebt besloten de marathon te gaan rennen en de zin ‘Ik ren de marathon,’ geeft je stress, verander die zin dan in: ‘Ik ren elke dag een kilometer meer.’ Je kan -ik ben- ook vervangen voor -ik ga- of -ik word-. Alleen ben ik zelf geen voorstander van het in de toekomst plaatsen, want dan blijft het daar.

Ik woon in een villa affirmatie

Staat de zin ‘Ik woon in een villa,’ voor je gevoel heel ver van je realiteit af, zeg dan: ‘Een koopwoning is binnen mijn bereik.’ Zie de kansen en kijk niet telkens naar een drempel (die je trouwens zelf opwerpt) alsof het een hoge berg is.

Emotie is namelijk de lijm die informatie doet blijven plakken. Dus welke Affirmaties voelen niet onbereikbaar? Benoem positief, concreet en eenduidig je wensen in vol enthousiasme.

Emotie is namelijk de lijm die informatie doet blijven plakken

Affirmaties

Herprogrammeer je brein met affirmaties zoals: ‘Ik creëer mijn eigen succes.’ ‘Ik ben het waard om geliefd te worden.’ ‘Ik geniet van mijn innerlijke rust.’ ‘Ik hou van mezelf zoals ik ben.’

Affirmaties werken enkel in je onderbewuste als je ze mentaal blijft herhalen, er een visueel beeld bij ziet en als het energetisch een gevoel bij je oproept. Ik ga hier vandaag tijdens het opruimen ook maar mee aan de slag.

De scholen zijn weer begonnen dus alles zal weer wat meer ritme krijgen en een energie shifting doordat de zomerenergie verandert in herfst. Letterlijk de tijd om alles even los te laten en een nieuwe start te maken. Tijd voor verandering zodat jij niet meer vastzit in je gevoel!

Je leven verandert pas als jij verandert.

Je beter voelen na liefdesverdriet

Onderzoek waar jij blij van wordt. Ook al ervaar je nu liefdesverdriet. Weet wie je bent en wat je graag doet in dit leven. Ook al staat alles even stil en voor je gevoel ervaar je dat ‘vastzitten in je gevoel’.

Je gedachten mag je omzetten om voor de juiste uitdaging in beweging te komen. Ik kan je dit wel vertellen, maar het is aan jou om te beslissen te veranderen wat nodig is. En ja daar is herhaling voor nodig.

Stel dus het zetten van actie stappen niet uit om je enkel beter te voelen op de korte termijn. Zoals ik met het eten van chocolaatjes doe. Verdoven heeft geen zin. Laten we echt werken aan onze emoties.

Sta je hier voor open? Maar je weet even niet hoe? Voor €7,00 heb ik 6 innerlijke krachtgidsen geschreven die kort en krachtig jou al nu al kunnen helpen aan focus en rituelen. Zie deze link voor meer info to create your happy future.

www.munayqi.nl/de-krachtgids.nl

Veel liefde, geluk en wijsheid

Jacqueline Alexandra Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,