De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
tijdsdruk

Beperkende overtuigingen ombuigen

Ik zit hier aan mijn eettafel met studieboeken en leesboeken ter inspiratie om mij heen. Mijn hoofd draait overuren en mijn buik zit vol met zenuwachtig en gespannen spieren. Ik ervaar stress en zie chaos om mij heen. Alles is een spiegel en vergroot mijn onrust. Ik kan me maar moeilijk focussen op een sterk geschreven, inspirerend en leerzaam blog die ik graag schrijf voor mijn lezers. Visueel probeer ik mijn doel voor me te zien en mijn creatie kracht aan te zetten. Ik heb geleerd dat telkens wanneer gevoelens van twijfel en angst oppoppen, deze direct als het ware te deleten, via een gevisualiseerd rood kruis of  op een zogenaamde drukknop weg te drukken. Maar onze gedachtes staan nooit stil en herhaaldelijk wil een innerlijke kritische stem zich bemoeien met wat ik wens te projecteren op mijn filmdoek. Ik zet mijzelf onder tijdsdruk.

Wat geloof jij?

Kennelijk heb ik mijzelf ooit eens voorgenomen dat ik perfect moet zijn en dat tijd mijn vijand is. Ik vind dat ik mijn tijd nuttig moet besteden. Dat ik meer moet maken, meer moet zijn, om goed genoeg te zijn voor mijn ideale klant. Die belemmerende overtuigingen die zeggen dat ik pas gelukkig kan zijn als ik succesvol ben beperken mij. Financiële noodzaak geeft mij het gevoel dat ik me moet haasten om dit te bereiken voordat het te laat is. Ik weet dondersgoed dat ik heel veel waarde geef. En dat je niet aan grassprieten kan trekken om ze te laten groeien. Het verleden staat ook niet gelijk aan de toekomst. Het is dus weer tijd om aandacht te schenken aan het proces van manifestatie.

Wat geloof jij over jezelf? Welke conclusie die jij getrokken hebt uit een moeilijk verleden of specifieke ervaring laat jij je gedachten en gedrag aansturen?

Whether you think you can or you think you can’t you’re right!

Henry Ford

Want veel overtuigingen zijn niet gebaseerd op jouw waarheid die geldt in het Nu. Je bezit veel meer innerlijke kracht om dingen anders te doen dan je denkt. De zogenoemde Kolibrie power die bestaat uit veerkracht, aanpassingsvermogen, innerlijke vrede en leven in het Nu is echt wel aanwezig. Maar we zijn geprogrammeerd op een bepaalde wijze.

De onbewuste olifant

Een mooi voorbeeld is het verhaal ik gelezen heb in het boek Quantum succes over circus olifanten die super sterk tentzeilen verslepen en enorme masten kunnen optillen. Als jonge olifant hebben ze geleerd dat ze met kettingen om een enkel, die vastgeslagen was in de grond, niet weg konden lopen. Dit oude programma beperkt de grote sterke volwassen olifant nu nog in zijn doen en laten. Hij denkt dat hij niet weg kan gebaseerd op de ervaring van toen.

Beperkende overtuigingen ombuigen kan door het onbewuste anders te doen leren geloven in het Nu.

Daarvoor nodig is:

  • Kijken naar je gedachten en gedrag van een afstandje.
  • Jezelf vragen stellen als: is mijn gedachte echt waar? Waar wil dit gevoel mij voor beschermen.
  • Wie gaf mij deze overtuiging? Is dit echt mijn waarheid?

Overtuigingen zijn namelijk vaak onbewuste generalisaties over oordelen, betekenissen jij gegeven hebt aan iets en goede bedoelingen van een ander. Het is hoe jij de wereld ziet. Hoe jij denkt te moeten zijn volgens normen en waarden. Je gedachten veroorzaken een gevoel en je gevoel veroorzaakt jouw gedrag. Grotendeels verloopt dit onbewust en is daardoor ook zeer van invloed op je uiteindelijke realiteit. Je herkent waarschijnlijk wel wanneer je zwanger bent ineens overal dikke buiken ziet, of als je net een nieuwe auto hebt, je deze vaker ziet rijden. Het bewijs van hoe jij denkt en je voelt wordt zichtbaar in je werkelijkheid.

Wanhoop nabij of loslaten

Voor mij geld duidelijk dat ik urgentie en wanhoop los mag laten. Gewoon doorgaan met plezier en geduld. Vertrouwen hebben dat mijn harde werk en hetgeen ik wil bijdragen aan de wereld zijn vruchten zal afwerpen. Dat het met liefde wordt ontvangen. Want dat is mijn doel; dat jij keuzes gaat maken vanuit je hart. Dat je ondanks een moeilijke periode toch weer het roer pakt en je leven vorm gaat geven zoals jij dit wil.  Behulpzaam hierin kan zijn:

  • kijken of je omgeving ondersteunend genoeg is? Of zijn er mensen waar je eigenlijk niet mee door een deur kan en die je energie echt naar beneden halen? Pak dit aan zo mogelijk.
  • Bedenk wat je nog zou willen leren, wat is er nodig om beter te worden in hetgeen jij doet in het dagelijks leven?
  • Waar wil je naar toe en wie wil je zijn, heb je dit helder?  Met welke identiteit en met welke kernwaarden wil jij je leven vormgeven?

Enkel dan kan er een reset plaatsvinden in je oude programma’s en gewoontes. Daag jezelf uit om negatieve gedachten direct te veranderen in positieve overtuigingen. Geloof in jezelf en focus je via de wondervraag hoe jij wilt dat je dag er morgen uitziet. Jij verdient het beste. Maar soms heb je even die herinnering nodig dat negatieve overtuigingen omgebogen kunnen worden. Dus kom in actie en richt je energie op emoties en ervaringen jij wel wilt!

Je staat er niet alleen voor. Let op de tekenen van onzichtbare aanwezigheden. Zoals een regenboog, kleurrijke zonnestralen of het vinden van een veer of muntje kan duiden op gezelschap of begeleiding.

En met alle liefde help ik je bij het loslaten van belemmerende overtuigingen, angsten en gevoelens en in de transformatie om van stress naar succes te gaan. Veel liefde, geluk en wijsheid, Jacqueline Alexandra

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,