De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
piekeren doorbreken

De 3 stappen om piekeren te doorbreken

Zit jij ook weleens niet lekker in je vel?  Voel je je onrustig omdat je niet weet waar je moet beginnen om uit de chaos van problemen of emoties te komen? Lijkt het net alsof iedereen op Instagram het aantrekken van overvloed en rijkdom moeiteloos onder de knie heeft? Bekijk dan mijn video met de 3 stappen om piekeren te doorbreken met positieve afleiding.

Piekeren over toekomst

Mijn gedachten zijn best te vaak bezig met problemen en angstige doemscenario’s over schaarste en onmogelijkheden in toekomst. Ook moeheid is een killer die mij een onvoldaan gevoel geeft, als ik weer eens minder vooruit kom dan ik gepland had. Ik geef mezelf namelijk niet zo snel rust. Het is een soort verslaving aan altijd maar bezig zijn. Herken jij dit ook?

Die emotionele pijn, die onrust die ik continue voel is ontstaan door mijn slachtoffer-identiteit die gelooft dat mijn verleden krachtiger is dan het Nu.  En altijd maar druk zijn zo hoort om iets te kunnen bereiken. Ik voel me dan gefrustreerd. Boos op mezelf dat ik niet geniet of niet ontspan. Want tuurlijk heb ik die wens balans in werk en ontspanning te ervaren. Machteloosheid neemt het dan van mij over.

machteloosheid
Machteloosheid

Piekeren over geld

Gedachtes als hoe verhoog ik mijn inkomsten om mijn kinderen een toekomst te geven, hoe bereik ik leuke cliënten, wat moet ik nog doen om te slagen als ondernemer? Ja een angst om te falen of bang dat de situatie nooit zal veranderen speelt zeker mee als onderliggende oorzaak.

Ik ga dan teveel chocolaatjes eten die me een tijdelijk gevoel van smaakplezier geven. Het is gewoon een manier om de aandacht weg te nemen van onaangename gevoelens. Ik saboteer mezelf duidelijk. Terwijl ik weet dat het juist de bedoeling is onaangename emoties bewust te voelen.

Emotie eten

Tips om piekeren tegen te gaan

Naast inzicht krijgen in mijn denk patronen is een tip dan te bedenken wat mij nog meer plezier geeft. De 3 stappen om piekeren te doorbreken met positieve afleiding geef ik je graag verderop in dit MunayQi inspiratie blog. Alvast kan ik je adviseren;

  • ga wandelen
  • bel een vriendin
  • ga er op uit
  • ontspan in de sauna
  • of kom in beweging en verzet je zinnen in de sportschool.

Om piekeren te doorbreken en piekeren te stoppen is het van belang om je gevoelens te onderzoeken.

Wie wil ik wel Zijn? Wat kan ik daar voor doen om dichter bij de persoon en werkelijkheid te komen ik zo naar verlang?

In ieder geval stoppen met klagen en mezelf vergelijken met ieder ander die het zo fantastisch doet op Social media!

Mijn ego is mijn bodyguard

Al die negatieve hersenspinsels zijn een product van mijn ego. Het ego is een deel van mij met een functie. Het is mijn bodyguard die mij helpt te overleven in de harde, drukke buitenwereld. Dus wegdrukken heeft geen zin. Het is namelijk niet het kwaad dat verdreven moet worden.

Het is je schaduwzijde inclusief wonden en trauma’s uit je verleden. Om jou te beschermen sluit je wellicht je gevoel af. Net als ik doe met eten of teveel werken. Je ego is een denken gebaseerd op herinneringen uit je verleden of beelden van verlossing in je toekomst.

Dat is juist de clue: ‘dit denken oftewel dit ego is een illusie, want enkel het Nu bestaat’.

‘dit denken oftewel dit ego is een illusie,

want enkel het Nu bestaat’.

Dus het moment jouw ego je kleineert of aandacht vraagt via paniek of pijn gevoelens, laat het er gewoon zijn. Ga niet in de weerstand. Weet dat het Ego niet jouw echte Jij is. Niet jouw energie kern vol liefde. Jouw echtheid.

Word je bewust van de ego-identificatie. De identificatie met je lijden, met je verhaal uit je verleden. Zie een gebrek aan eigenwaarde en besluit liefde naar dat rotgevoel toe te brengen.

De 3 stappen om piekeren te doorbreken en om je gevoelens te onderzoeken bespreekt Jacqueline ook in haar podcast over het ego als bodyguard #48. Volg hier en geef 5 sterren recensie als dit blog, vlog en podcast jou inspireert en verder helpt. Dank je wel alvast lieve lezer. :)

De 3 stappen om piekeren te doorbreken en inzicht te krijgen

De 3 stappen om piekeren te doorbreken en om je gevoelens te onderzoeken zijn:

  • 1: In welke situatie of plek bevind jij je, wanneer die down mood opspeelt? Ben je alleen thuis of op je werk?
  • 2:Word je bewust wat je emotie is op het moment je naar teveel wijn of chocolade grijpt.
  • 3: Wat is het dat je nu mist? Is jouw behoefte een luisterend oor, zoek je troost, waardering of gezelschap?

Je Ego is vaak onzeker. En klaagt. Hij benadrukt de moeilijke dingen. Belangrijk is dus om onnodig piekeren en negatieve gedachten te doorbreken met positieve afleiding.

Om de beste versie van jezelf te worden mag je in je kracht komen te staan, door jezelf geduldig te ontwikkelen. Maak een afspraak met mij voor stress transformatie. Want als je ontspant kun je alles beter aan. De 3 stappen om piekeren te doorbreken, zijn afkomstig uit mijn CREATE-methode. Stap voor stap Innerlijke kracht strategieën, die je helpen het leven te creëren jij zo naar verlangt.

MunayQi KrijgerGodin Jacqueline Brandes Stress Transformatie Therapeut

Create your happy future

In mijn boek; Create your happy future, de 6 stappen van dromen naar doen ga ik dieper in op het doorbreken van piekeren en het creëren van jouw droomleven. Leuk en herkenbaar om te lezen door de persoonlijke verhalen. Inclusief uitleg die de eenvoudig toe te passen MunayQi tools vertelt om stressbestendiger een lichter leven volgens jouw voorwaarden te creëren. Bestel hier.

6 stappen om stress symptomen vrouw te verminderen

Hieronder lees je de verdieping over wat er voor nodig is om het ego als bodyguard te bedanken en oude patronen te doorbreken en te transformeren.

Confront

Stap 1 is het er dus gewoon laten zijn zonder het te willen veranderen. Volgens Eckhart Tolle is dit de definitie van compassie.  En hij zegt: “met bewustzijn komt vrijheid”.

“Met bewustzijn komt vrijheid”

Reset

Stap 2 is emoties loslaten. Met de MunayQi lichaamsgerichte sessies word je bewust van je harde pantser en laat je door aanraking en coaching beetje bij beetje blokkades los.

Engagement

Stap 3: Accepteer jezelf en wat is. Luister naar je Hogere Zelf en wat je hart je ingeeft. Vertrouw op de bron en geloof dat enkel liefde bestaat.

Action

Stap 4 is wandelen met blote voeten in het gras. Doe wat je leuk vindt. Voed je lichaam met leuke, plezierige en mooie dingen. Zo ook gezonde, verse voeding tot je nemen.

Tools

Stap 5 is in mijn boek de oefeningen, vragen en actiestappen lezen, die je behulpzaam zijn om de regie over jouw gevoel en business leven in eigen handen te nemen. Tools zoals EFT oftewel tappen op meridiaan punten helpt je meer te relativeren in een stress moment. Ademhalingsoefeningen en mooie ceremonies zijn stuk voor stuk methodes voor duurzame herprogrammering met ontspanning tot gevolg.

Evaluate your Energy

Stap 6 brengt je dan automatisch bij evaluate your energy. Het leven is altijd met ups-and-downs. Evalueer continue hoe het met je gaat.

Zet jezelf consequenter op nr 1 en volg vanuit je volle potentieel je hart!

Jacqueline Brandes

Zou je hier in willen groeien dan begeleid ik je graag tijdens het MunayQi transformatie proces om je ego en angsten aan te pakken en meer innerlijke rust en diepgaande zielsheling te ervaren. De transformation teachings is een jaartraining voor spirituele ondernemende krijgers en godinnen die zich niet meer tegen willen laten houden in het leven, bewust next level willen doorgroeien en innerlijk en uiterlijk krachtigere willen stralen.

https://youtu.be/UYxfg0xo_Qg
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,