De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
zonnewende rituelen

Je eigen kracht vinden

Vandaag is het Zomer. De tijd om je eigen kracht te hervinden. En dat gaat lukken met mijn tips om meer liefde en overvloed aan te trekken. De zonnewende is is spiritueel gezien het uitgelezen moment om energie te stoppen in plannen waar jij met hart en ziel achter staat.

Deze gebeurtenis vindt plaats als de zon recht boven de kreeftskeerkring in het noorden of de steenbokskeerkring in het zuiden staat. Keerkringen zijn paralellen die de maximale afstand van de evenaar weergeven. En daar staat de zon in de middag loodrecht boven de waarnemer. De zon schijnt vandaag 16 uur, 16 minuten en 47 seconden. De nacht daarentegen is dus de kortste nacht van het jaar.

Zomer 21 juni 2022

De zomer is begonnen

Hoe bekijk jij deze dag? Is het voor jouw gevoel dat de zomer vandaag echt begonnen is of zie jij het alsof de winter nu elke dag weer dichterbij komt? Voordat je een winterdip te pakken heb, focus je vandaag op de magische krachten van dit nieuwe seizoen. Van oudsher wordt gedacht wie trouwt op 21 juni zal gezegend zijn met een lang gelukkig huwelijk. In vele culturen in ieder geval een dag om een feestje te vieren, bijeen te komen en lekker te eten en drinken.

Samen komen

Open staan voor liefde

Om ruimte te maken voor de energie van de ‘nieuwe tijd’, is loslaten van belang. Je hoort het mij als loslaatcoach niet vaak genoeg zeggen. Loslaten om je eigen kracht te vinden is het toverwoord! Zeker als je meer in verbinding wilt komen met wat je hart je wil vertellen en open wenst te staan voor oprechte liefde en geluk!

Maar durf jij je over te geven aan een diep geloof en vertrouwen dat het allemaal wel goed komt? Als ondernemer kan je nog zoveel successen behalen, maar door de uitdagingen van het dagelijks leven en de verantwoordelijkheden als alleenstaande moeder et cetera, valt het niet altijd mee om van successen te genieten en dit vast te houden.

Alle ballen hoog houden

Alle balletjes hoog houden

Het kan soms zo frustrerend zijn om alle ballen in de lucht te moeten houden. Ik wil niet falen en werk angst vallend hard. Maar ik kan je vertellen dit vreet energie. Mijn overlevingsmodus is hardnekkig. Want nog niet zo heel lang geleden moest ik zien te overleven met mijn kinderen, geen onderdak, narcistische ex, financieel door scheiding aan de grond. Dat was een extreme uitdaging.

Alle balletjes hoog houden vreet energie

Gelukkig Zijn

Toch is het mij gelukt om mijn leven op alle vlakken te resetten en ik mag mezelf heel gelukkig prijzen met alles wat ik heb bereikt! Wat ik uit deze periode heb geleerd, is dat je niet perfect hoeft te zijn, ook niet als je succesvol bent.

Jij verdient het om je gelukkig te voelen en te doen waar je zo ontzettend goed in bent!

De zonnewende is de tijd om het eens anders te doen dan je altijd al deed. En wel hulp te vragen. De natuurkracht is enorm. Alles bloeit en groeit. Stem je af op de vuurenergie door beperkende gedachten los te laten en stress te detoxen.

bloeit en groeit
Plant een zaadje en het zal groeien en bloeien.

Net als de slang laat zijn oude huid los, wanneer de slang gegroeid is. Hij doet zijn jasje die hem niet meer dient uit. Iedereen verandert. Omstandigheden en de wereld verandert ook. Hier zo flexibel mogelijk in meebewegen geeft rust.

Je eigen kracht vinden vanuit stilte

Een krab bijvoorbeeld kruipt ook uit zijn verharde pantser, trekt zich even terug in stilte en komt dan vernieuwd weer tevoorschijn met een nieuw laagje kracht. Zo is het in ons menselijk dagelijks leven ook. De lessen die je leert geven je nieuwe kansen en nieuwe kracht. We zijn namelijk op aarde gekomen met een zielscontract. Er is afgesproken jij specifieke mensen mag ontmoeten die jou verder helpen. Misschien wel een tweelingziel, die hetzelfde pad als jij bewandelt en hoogstwaarschijnlijk dezelfde interesses hebben in doen en laten.

Piramide van Maslow

Maar de basis moet goed zijn om overvloed en geluk in je leven uit te nodigen. Je mag al een prettig zelfbeeld hebben waarin je jouw talenten erkent en gelukkig met jezelf bent. De piramide van Maslow kan je bijvoorbeeld laten zien dat je pas doelgericht werkt aan zelfontwikkeling als je allereerst je zekerheid hebt in de lichamelijke behoeften zoals voeding en onderdak. Op het tweede niveau geven ‘je veilig voelen’ en financiële zekerheid natuurlijke rust in lichaam en geest. Daarna sta je pas open voor liefde, waardering en persoonlijke groei!

Innerlijke detox

Deze ordening van universele behoeftes, zijn gebaseerd op Abraham Maslow’s in 1943 gepubliceerde motivatie theorie. In mijn training spreek ik altijd over zeven opgeruimde  innerlijke niveaus, zodat er ruimte is voor de positieve kwaliteiten.

Dus als het vierde niveau, je hartzone, niet al te veel pijn of beperkende overtuigingen bevat, dan voel je je zeker in het liefhebben van een ander en sta je open om liefde te ontvangen. Je voelt je dan gewaardeerd en van belang. Het voldoen aan de diverse behoeftes volgens Maslow is dus van belang en van waarde om een gevoel van algehele tevredenheid en voldoening te ervaren in een betekenisvol leven op de langere termijn.

De zomer is de tijd om je éigen kracht weer te vinden!

De zomer is de tijd om je eigen kracht weer te hervinden. Volg je innerlijke leiderschap; de Kolibrie power jij al bezit!

Reset op het medicijnwiel

Wil jij je meer overgeven aan dat wat je vóelt, helder hoort, ziet en wéet? Kom dan langs voor een reset op het medicijnwiel in mijn Munayqi praktijk.

Jacqueline Brandes - MunayQi Stress Transformatie
Medicijnwielhealing

Zonnewende rituelen

Thuis kan je rituelen uitvoeren met gebruik van vuur en wind.

zonnewende rituelen
  • Zet je geest af en toe eens op stil. Door wandelen in de natuur, te mediteren of een innerlijke reis met plantmedicijnen te ondergaan.
  • Om je af te stemmen op de vuur energie is detoxen nodig. Zuiver jezelf met een heerlijke douche en scrubzout.
  • Kies een dag om te sapvasten
  • Laat suiker zoveel mogelijk staan om somberheid en vermoeidheid te verbeteren.
  • Schrijf op een papier wat je niet meer dient of kwijt wilt. En verbrand dit in een vuurkorf.
  • Dans in het midden van kaarsjes of rondom een kampvuur.
  • Omarm wie je bent en verwelkom een andere baan, nieuwe liefde of overvloed.

Het is zomer!! Genietze.

Jacqueline Brandes

https://youtu.be/v7AH-Wq7LD0
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,