De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
Grip krijgen op je toekomst

Grip krijgen op je lotsbestemming

Veel van mijn cliënten zijn vrouwelijke ondernemers of hoogopgeleide vrouwen die het gevoel hebben; ‘is dit het nu?’ Ze zijn op zoek naar hun zielsmissie. Op zoek naar iets bijdragen wat hen echt gelukkig maakt. Hoe kan je dit manifesteren en grip krijgen op je lotsbestemming?

High achievers zijn meestal zo gewend om hard te werken en hebben een winnaars mentaliteit in sport, gezin en werk. Door streven naar het ‘altijd goed’ doen of waardering en erkenning die toch onbewust gewenst is, loopt ‘de alleskunner’ ineens op haar of zijn tenen. Uiteindelijk kan dit leiden tot burn-out of een gevoel van vastzitten.

Voldoening halen uit

Herken jij dat ook, dat je op een gegeven moment toch voldoening mist. Ongeacht meegemaakt trauma sta je nog steeds rechtop als een krachtig individu. Enkel hoogstwaarschijnlijk zie je jezelf zo niet. Je probeert grip te krijgen op je lotsbestemming. Je zit hierdoor gevangen in de illusie van controle. Door het onderdrukken van gevoelens en het wegslikken van emoties, denk je controle te behouden op de situatie. Alles lijkt perfect. Maar door de druk op; doorgaan, alles alleen doen en willen slagen, geniet je niet meer. Je durft je niet kwetsbaar op te stellen. Waarschijnlijk ervaar je een gevoel van leegte, door je focus op wat er (nog) niet is. Krijg dus grip op je lotsbestemming door voldoening te halen uit de kleine, mooie dingen en leuke personen in je leven die er wel zijn!

Welke primaire Ik bestuurt jouw bus?

De denker die stuurt alles zo goed mogelijk geordend en gestructureerd. En een pleaser die helpt en steunt waar hij kan, ook al gaat het over zijn eigen grenzen heen. Wanneer deze primaire ikken jouw bus gaan besturen, jouw stuur gaan overnemen, dan ervaar je spanning in het lijf en een vol, chaotisch hoofd.

Je wens is meer naar het gevoel gaan, meer vrij zijn en makkelijker keuzes kunnen maken. 2 stappen die je hierbij helpen zjn:

 • Stap 1: Bewust worden van je onderliggend gevoel en verlangen.
 • Stap 2: Besef dat jij niet je gedachte of gevoel bent.

Zou jij bereid zijn om de patronen en drukte in je hoofd te ontleden? Ben jij bereid om -om te denken-, je hoge eisen wat te verlagen en een worsteling met jouw innerlijke conflict los te laten?

Innerlijk conflict loslaten

Dat kan echt, door jezelf te gaan waarderen voor de unieke kwaliteiten en misperfecties jij bezit. Luister mijn podcasts over zelfcompassie voor meer inspiratie om het anders te gaan doen. Voor jezelf kiezen en van jezelf houden is echt niet egoïstisch hoor. In een vliegtuig moet je toch ook eerst je masker op zetten zodat je juist andere kan helpen.

Innerlijke motivatie

Bewustwording van allerlei delen in jezelf en hier lief voor zijn, gaat je helpen van binnenuit meer rust uit te stralen. In plaats van geluk en je zielsmissie in de buitenwereld te zoeken, zoek een innerlijke motivatie op om het beste in jezelf te gaan zien. Ik noem dit de Kolibrie intuïtie power

Door jouw kolibrie power weer te leren aanvoelen, kan je loskomen van afhankelijkheid en in actie komen zonder excuses. De kolibrie is misschien een klein vogeltje, maar het is ontzettend krachtig, heeft veerkracht en aanpassingsvermogen, is vreugdevol, energiek en leert van het verleden. Hij kan heel goed stil hangen en dus stilstaan bij het Nu. Deze vogel bevat dus alle tips in grootheid die ik ook in vlog #54 -groots denken- op mijn youtube kanaal deel.

Liefde is de bron naar transformatie

De kolibrie is intuïtief een krachtige tool naar vrijheid, maar wanneer de olifant met zijn zware ballast voor de kooi van de kolibrie gaat zitten, kan de kolibrie niet meer vliegen. Door allerlei gebeurtenissen en nare ervaringen in ons leven ontstaat er puin in je mentale en fysieke systeem. De kracht van de kolibrie voel je hierdoor niet meer, je bent je er niet meer van bewust. Je bent vergeten wat je eigenlijk al kon en in je had. Dit komt door de duale levenslessen op aarde en het ego dat zijn best doet jou het idee te geven afgescheiden te zijn van een machtige bron. Maar de liefdevolle bron bevind zich in jou en dit inzien is de weg naar transformatie. Bij interesse lees meer over het MunayQi transformatie jaar die je hierin verder helpt.

Krijger Godin cartoon munayqi Reset your Mind & Soul
Innerlijke kracht, liefde, wijsheid en geluk zit al in jou!

Ontwaken in een nieuw bewustzijn gebeurt als je beseft dat jij de kolibrie kwaliteiten al bezit.

Er is wel een eenheid in Zijn, (een non-dualiteit) in alles wat leeft.

De kolibrie vaardigheden zijn:

 • • vreugdevol en energiek
 • • stilstaan bij het NU;
 • • neem lessen mee uit het verleden, niet de ballast;
 • • vrijheid, onafhankelijkheid;
 • • balans tussen activiteit en ontspanning;
 • • expressie geven aan je innerlijke, sexy zelf;
 • • brommen zorgt voor zelf helend vermogen;
 • • de vleugels slaan de vorm van een lemniscaat, wat correspondeert met de wet van aantrekking.

Affirmeer met een glimlach

Dus als jij een paar van deze vaardigheden belangrijk vindt en eigenlijk wel weet jij ook een gepassioneerde,, avontuurlijke, spirituele, compassievol, behulpzame vrouw of man bent,  reflecteer dan deze kwaliteiten hardop als affirmatie in de spiegel met een grote glimlach.

Zo bouw je aan zelfvertrouwen voor succes. Door een gevoel op te wekken en dit positief uit te vergroten via je hart. Dit betreft werken aan je hart coherentie. Niet vanuit de gedachte wat je nog niet hebt in je leven. Maar vanuit vertrouwen en overgave. De hoe laat je los.

heart math coherence

Heartmath coherence

Pak even pen en papier en doe mee. Ik leg je kort uit hoe je de heartmath coherence techniek in zet om stress te transformeren:

Stap 1: observeer: hoe je je nu voelt of je houding nu is.  Besluit wat jij anders wilt.

Stap 2: Hoe wil je je wel voelen? Vervang dan. Bv: stress met à kalmte of  Overloaded met à ease of Veroordelen met  à vriendelijkheid of compassie.  Of onrustig à rust en innerlijke vrede, vrolijk, verliefd, trots, et cetera…  Misschien zie je wel een krijgergodin voorbeeld voor je. Met wie kan je je identificeren? Zodat je de uitstraling en de positieve kwaliteiten bent en voelt.

Stap 3: Als je gevoel te pakken hebt, richt dan je aandacht op je hart en vergroot je hart bij elke inademing

Stap 4: adem nieuwe gevoel in. Vul je hart hiermee.  Blijf erbij totdat je verschuiving voelt.

Stap 5: Veranker dit, leer het positieve gevoel steeds sneller herkennen en onderhoud jezelf via deze hart coherentie techniek.. Reset je vervangende houding telkens wanneer het vervaagt.

Ruimte geven aan emoties

Wat werkt is ruimte geven aan wat is. Open je bewustzijn voor hetgeen zich afspeelt in je lijf en hoofd. Geef toestemming aan de gevoelens dat ze er mogen zijn. Om meer in verbinding te komen met wie je bent, zet ik Bach bloesem therapie in om je te helpen lagen af te pellen van jouw perfecte kern.

Als je meer als observeerder, zo neutraal mogelijk kunt kijken naar je gevoelens, dan lukt het je zeker om het gevecht daarmee en de mate waarin je iets anders wil, los te laten. Doordat je gedachten en gevoelens niet bént, kan je het loslaten. Word dus waarnemer hiervan.

Loslaten en manifesteren

Je kan jezelf drie vragen stellen:

 1. Zou je ziel in staat zijn het los te laten?
 2. Wil je het loslaten? Of denk je dat je gehecht bent aan je klacht, of ontleen je een identificatie aan een paar van je primaire ikken zoals; de controleur, de perfectionist, de pleaser?
 3. Besluit jij om het Nu los te laten?  Het antwoord hierop is altijd: ja.

Loslaten is je comfortzone verruimen.

Je wordt meer één met je ziel, je kolibrie intuïtie power en dus sta je meer in je innerlijke Krijger & Godin kracht. Je kan dus alles loslaten omdat je het niet bént. Snap je? Je bent niet je boosheid en je bent niet je onzekerheid. Je bent wél bewustzijn en een grenzeloze potentie! Ik geloof dat jij en ik grenzeloos kunnen creëren. Door loslaten ga je manifesteren.

Afstemmen op de juiste energie

Als je je hart maar volgt, communiceert met je innerlijke gids en luistert naar je Hogere Zelf, kom je vanzelf in de flow van inspiratie en energie om van dromen naar doen te gaan. De conclusie is dus dat je wel de controle hebt om je eigen energie goed af te stemmen en daarmee succes kan creëren.

Hoe jij je voelt en hoe jij denkt creëert jouw realiteit.

Door deze staat van zijn, en je buitenwereld door innerlijk werk in balans te krijgen, trek je een succesvolle zaak, gezondheid en de liefde van je leven aan. Want alles is energie. Gelijk trillende frequenties trekken elkaar aan. Resonantie. Wij zijn kleine magneetjes. We trekken aan wat we zijn. En we stoten af wat we niet zijn. Word een match met je dromen. Door groots te denken. Groter dan je huidige omstandigheden. Ja, makkelijk gezegd denk je wellicht. En ja, ik ben me wel degelijk bewust van het feit dat er geen toverstaf bestaat die al die tekorten en illusies die schuilgaan onder de identificatie met het ego wegtovert. Maar grip krijgen op je lotsbestemming is mogelijk!

Overlevingsmechanisme doorbreken

Je mag echt aan de slag met je criticus en je innerlijk kind, die zo af en toe het stuur van je overnemen. Reïncarnatie en regressie therapie kan hier ook heel bevrijdend in werken. Dit najaar wordt een inspirerende opleiding gegeven door Coen Sprenger in het MunayQi centrum.

Met regressietherapie leer je onverwerkte ervaringen uit dit en vorige levens alsnog verwerken. Je kunt oude emoties, lichaamssensaties die niet van jou zijn, beperkende gedachten die niet meer kloppen ontkrachten en loslaten. Super interessant als je je zielsmissie wilt herkennen en vormgeven en daarnaast andere wilt bevrijden van zijn of haar overlevingsmechanisme. Als jij dit leest dan is het tijd om aandacht te geven aan hetgeen dat wil loskomen, geheeld en opgelost worden.

En daar help ik je graag bij natuurlijk. Altijd welkom voor een gesprek over hoe jij grip kan krijgen op je lotsbestemming. :) Klik hier voor een afspraak.

Pak de regie over je leven

Dus wat geloof jij? Kan jij loslaten wat niet goed voor jou is? Wil jij loslaten wie je niet bent? Je hebt een keuze. Om greep te krijgen op je ‘lotschepping’ heb ik leuke, kort en krachtige videotrainingen gemaakt om je te inspireren en je een duwtje in de rug te geven om als een Krijgergodin zonder excuses in actie te komen en de CREATE-methode in de basis eigen te maken. Deze zijn inclusief body-, hart- en zielsheling, want het is nodig om jezelf te genezen van de identificatie met het ego. Neem de tijd voor healing en manifesteren.

Want wonderen bestaan, maar niet binnen één dag.

Veel liefde, wijsheid en geluk,

Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,