De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
Laat jij je OMA oordelen

Laat jij je OMA oordelen?

In een laatste post vertelde ik over fysieke klachten waar ik opvallend last van had in een moeilijke periode in mijn leven. Dit bracht wat reacties teweeg. Daarom de vraag aan jou; Laat jij je OMA oordelen?

Pijnlijke details delen op social een no go?

Ik kreeg de opmerking van een oma: ’moet je dat nu wel doen, zo naar buiten treden met je vuile was?’ ‘En hem dat label geven? Wat moet iedereen wel niet denken? ‘

OMA is iemand die Oordeelt, haar Mening geeft en Aannames er op los laat.

Iedereen heeft eigen overtuigingen en ideeën over hoe iets behoort te zijn. Uit je deze via een veroordeling, dan heeft dit natuurlijk snel een negatieve lading. Ervaar je het ook echt negatief, dan is dit gebaseerd op jouw herinneringen, normen en waarden uit je verleden. Jouw gekleurde bril waarmee je naar de situatie of persoon kijkt, bepaalt hoe je denkt, voelt en je gedraagt. OMA kan dan zeer belemmerend werken in de communicatie met anderen. (OMA = Oordeel, Mening, Aanname)

kleineren door narcist

Laten kleineren door een narcist

Wanneer jouw denkbeelden vol zijn met angsten, beperkende gedachten en programma’s, dan snap ik dat dat je weerhoud van je beste Jij zijn. En op social media lijkt alles vaak al mooier en groener dan bij de buren.  Waarom de schijn ophouden via enkel mooie berichten? Ik heb me laten kleineren door een gewelddadige narcist. Niet meer en niet minder. Naar mezelf toe heb ik daar een oordeel over. En via vergeving en loslaten heb ik dit de ruimte kunnen geven, dat het mijn leven niet meer in de weg zit.

Kwetsbaar opstellen is oké

Me kwetsbaar opstellen is best een uitdaging. En toch doe ik het, omdat me mooier voordoen dan, veel energie kost. Mij bezig houden met of de buitenwereld iets goedkeurt of niet, leidt me af van wat ik nu eigenlijk echt wil. Wat voor mij goed voelt. Jij wil toch ook vooruit?

Ik wil juist openheid geven, zodat jij denkt van; ‘ja ik wil een gesprek met Jacqueline, misschien kan zij mij next level helpen naar succes, geluk en vrijheid’. Dus Laat jij OMA oordelen?

Lessen halen uit een relatie

Ja natuurlijk is het een label, een stereotype zoals ik ‘de narcist’ toen heb ervaren. Ondanks dat het een relatie was die mij veel mentale- en fysieke pijn heeft gegeven, kan ik wel zijn positieve kwaliteiten zien. Ik veroordeel hem niet. Ik kijk naar de lessen, ik heb mogen leren uit deze relatie. Ik schrijf mijn social media post en blogs niet om te oordelen. Het mag een herkenning zijn in gebeurtenissen die jij misschien ook hebt meegemaakt. Het mag dan kracht geven en een weten dat jij er niet alleen in staat. Het mag begrip en bewustzijn ontwikkelen voor je lichaam, die jou iets wilt vertellen.

Wil je praten? Altijd welkom voor vitaliteits gesprek. Meld je aan via mijn online agenda, klik hier of whatsapp mij a.u.b. op 06 508 69 750

Je lichaam vertelt altijd de waarheid

Het geschenk

Want dat is mijn belangrijkste tip voor nu; focus je op hetgeen je geleerd hebt van de persoon of gebeurtenis. Wat is het geschenk een moeilijke situatie jouw gebracht heeft? Ook ik denk hier over na. Wat bepaalde relatie breuken mij nu moeten brengen bijvoorbeeld. Waarom ik dit moet doormaken? Of het nu een zakelijke relatie of een liefdes relatie betreft.

Uiteindelijk willen we allemaal waardering, geaccepteerd worden en gezond zijn.

Laat jij je OMA oordelen?

Wanneer je blijft verwachten dat een ander wel even voorziet in die waardering en erkenning, dan raak je gefrustreerd en misschien wel boos. Want je ontvang niet van een ander wat alleen jij jezelf kan geven.

Oordelen, Meningen en Aannames raken je. OMA heeft de regie. Je vermijd je eigen verantwoordelijkheid in heling. Waardoor je bewust of onbewust andere mensen pijn doet of onderuit wilt halen. Omdat je denkt dat je je hierdoor beter gaat voelen. Word je dus eens bewust of jij je OMA laat oordelen?

Wil jij de last van Oordelen, Meningen van anderen en Aannames verminderen en loslaten, stuur mij een berichtje of maak afspraak in mijn agenda voor een coach gesprek.

Spiegels van elkaar

Je bevindt je in een lage energie frequentie en je bent niet gelukkig. De lessen die ik leer wanneer iemand kritiek op mij heeft of wanneer ik afscheid van iemand heb genomen, zijn voor mij telkens hetzelfde: ‘Ik mag in mijn kracht staan! En eigenaarschap nemen’. Als je dit ook leert inzien, dan is het mogelijk jouw boosheid of onbegrip te transformeren in meer positievere gedachten en gevoelens.

Uiteindelijk zijn we allemaal spiegels van elkaar.

En ja, ook ik vind dit eng om te zeggen. Maar het klopt toch als je er over nadenkt, dat toen ik mij liet kleineren, toen ik op mijn tenen liep voor een ander, toen ik mij liet aanvallen, ik mezelf niet goed genoeg vond voor liefde. Ik mezelf naar beneden haalde om onrecht, oneerlijkheid of onwaardigheid toe te staan.

 

Wanneer ik dit besefte, heb ik mijn koffers gepakt en ben gevlucht, ondanks onzekerheid en geen dak boven het hoofd. Door die keuze heb ik zelfs bij de voedselbank gelopen en financieel echt rock bottom gezeten. Ik veroordeel hier niemand voor. Ik ben heel dankbaar voor de hulp destijds. Over deze tijd deel ik niet veel. Want het gaat om waar ik nu sta. Hoe ver ik er weer bovenop ben gekomen. En hoe ik de regie in mijn leven pak, ook door herhalend te blijven loslaten wat mij niet dient. Lees mijn verhaal hier.

Nieuw begin komt vanuit jou

Omdat ik hoop jij je herkent in mijn verhaal of gelijksoortige relaties, dan weet ik, dat je aanvoelt het best wat moeite kost om nu zelf de regie te pakken in je leven. Dit geldt ook na een scheiding, na een verlies of andere nare gebeurtenis. De eerste stap naar een nieuw begin moet wel vanuit jou komen. Maar ik sta je bij als je dit wilt.

De ander kunnen we niet veranderen.

Nieuw begin Nieuw leven

Toch is jezelf een mooi leven gunnen niet vanzelfsprekend als er onderliggende beperkende overtuigingen je nog in de weg zitten. Loskomen uit die mentale kooi is mogelijk! Lees in dit blog meer hierover. Ik word dan ook heel erg blij als ik mensen kan laten inzien de kracht wel al aanwezig is. Jij je licht wel kan gaan schijnen, wrok kan laten varen en een leven kan creeren volgens jouw voorwaarden. Zorg dat jouw OMA of andere beperkende stemmen in je binnen- of buitenwereld niet jouw stuur pakt.

Jij bepaalt. Jij hebt de regie!

Is het jouw tijd voor een reset in Mind & Soul, stuur mij een berichtje.

Mijn specialisme is loslaat coaching en lichaamsgericht emoties loslaten.
Ik ben nieuwsgierig naar jou hoe jij de wereld en OMA ziet.

06 508 69750

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,