De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
Investeren in jezelf is de moeite waard

Investeren in jezelf de moeite waard?

Ben jij het met mij eens dat investeren in persoonlijke groei, belangrijker is dan investeren in materiële zaken, spullen of gadgets, et cetera? Mijn mening is dat niemand kennis van je af kan nemen. En met investeringen in persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf beter kennen. Dus ja, is investeren in jezelf de moeite waard?

Je gaat beter connectie maken met wie jij in essentie bent.

Zoals mijn collega Chantal Franken van ImageBoost zegt: ‘Je uitstraling moet kloppen bij wie je daadwerkelijk bent’.

Je rol in de maatschappij

Toch is het zo dat niet iedereen de juiste waarde nog hecht aan een coachprogramma, een personal trainer of image consultant. Hecht jij ook geen waarde aan jouw gezondheid, kennis of uiterlijk? Wel toch? Investeren in jezelf is dan altijd de moeite waard.

Misschien weet je nog niet helemaal wat je wilt met je zaak of wie je echt bent onder al die maskers die je kwetsbaarheid verhullen. En die rollen die jij vervult in de maatschappij als ondernemer, ouder, sporter of student, zijn maar een buitenkant.

Jij hebt heus wel wensen en verlangens. Zeker als het leven nog niet is zoals jij graag zou willen. Wat houd je dan toch tegen om te investeren in jezelf? Onderliggende oorzaken dat jij wellicht (nog) niet investeert in jezelf kunnen zijn:

  • je jezelf niet goed genoeg vindt om tijd aan te besteden
  • inzichten te overweldigend zijn
  • de spiegel die je wordt voorgehouden te pijnlijk is misschien en dat vermijd je liever.
  • je vind dat je teveel moet opofferen. Je bent van nature een uitsteller.
  • je gelooft niet dat je je droom kan leven.

 

Verwachtingspatroon

In de praktijk maak je jezelf heel wat verhalen wijs. En die hersenspinsels in je hoofd kunnen je in de weg gaan zitten. Je verwachtingspatroon is waarschijnlijk ook niet helemaal je van het. Want wanneer je een kind iets wilt leren, dan gun jij het alle tijd en ruimte van de wereld. Maar zelf, wil je met 1 druk op de knop iets hebben of het al kunnen. Bestellingen bij bol.com heb je toch ook zo in huis? :)

Investeren in jezelf gaat niet met 1 druk op de knop

De huidige moderne tijd verloopt op hoog tempo. En die snelheid maakt ons een heleboel gemakkelijk, maar ook verwent. Want cadeautjes van het universum komen niet via deze snelweg binnen. De wet van aantrekking werkt nu eenmaal niet zo.

Geluksgevoel

Die mooie schoenen die je zo graag wilde hebben en gekocht hebt, geven wellicht een geluksgevoel, maar van korte duur. Investeer je in je identiteit, in wie je daadwerkelijk bent, dan kan je geluk en succes op lange termijn bereiken. Daarvoor mag je terug naar je kern!

Een echte transformatie draait om jou. Niet om je ego.

Geluksgevoel van korte duur

Een echte transformatie draait om jou. Niet om je ego, die het vaak beter weet of juist onzeker is, want deze blokkeert dan geheid vrijheid en persoonlijke groei. De verlangens van je ego zijn vaak om gezien en gewaardeerd te worden door een ander. Dit verlangen naar erkenning kan ontstaan door gebeurtenissen en opvoeding uit het verleden. Je kijkt daardoor met jouw gekleurde bril de wereld in. Gekleurd door jouw ervaringen.

Overlevingsmodus loslaten

Strijd en worsteling jij nu nog ervaart daardoor, kan je leren loslaten, met als gevolg dat je echt ziet wat er speelt op het werk, in je liefdesrelatie of gezinsleven. Je gaat meer stralen. Mijn overlevingsmodus loslaten, dat heb ook ik gedaan en dat heeft mij doen inzien wat echt belangrijk is. Ik kom van slachtoffer gedrag en kleinerende relatie naar krachtig volgens mijn eigen voorwaarden mijn leven leiden.

Vergeleken met de versie die ik zoveel jaar geleden was ben ik door opleidingen en coach trajecten gegroeid. Ik ben veel meer trouw aan mij zelf nu door grenzen te zetten. Mijn energie manage ik beter, waardoor ik een leuker persoon ben. Veel assertiever ook wel, omdat ik het verlangen naar waardering van mijn buitenwereld veel meer heb los gelaten. Altijd maar leuk en aardig gevonden willen worden kost teveel energie. En door te investeren in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heb ik geleerd dat de liefde al in mij zit.

Zelfwaardering

Ik vind mijzelf het waard om een geld bedrag aan te geven of een ontspannen massage of gezichtsbehandeling (tip) te ondergaan. Of het nu een bloemetje, image consult of gezondheid- check-up bij een natuurgeneeskundig therapeut is, het geeft aan dat je jezelf waardeert. Zelfliefde en gaan staan voor wat jij wilt in je leven gaat gelijke energie aantrekken. Deze zelfcompassie kalmeert jouw ego, waardoor strijd in je leven verdwijnt.

Makkelijker gezegd dan gedaan waarschijnlijk, want ik kan me goed voorstellen;

  • Dat je jezelf nu nog klein houd omdat je omgeving negatiever of ongeloviger in het leven staat.
  • Je niet tegen andermans mening durft in te gaan of zeer geconditioneerd bent vanuit een opvoeding.
  • Je durft geen hulp te vragen. Of bent bang om te falen, dus dan doe je maar helemaal geen cursus of coach traject die jou next level helpt. Dit is stilstand helaas.
  • Je wil direct resultaat. Je wilt er niet voor werken.
  • Je bang bent dat het programma het niet waar gaat maken voor jou?

Ik weet dat jij al de kolibrie vaardigheden bezit die jou de moed geven als een krijgergodin de juiste stappen te zetten. Maar door nare gebeurtenissen en beperkende overtuigingen voel je deze tijdelijk even niet. De MunayQi tools helpen jou dan bij de hoe en wat nodig is tijdens jouw innerlijke reis naar transformatie.

Be the change

Door wel te investeren in jezelf kies je voor verandering en voor jezelf. Je zegt dan letterlijk dat jij dat bedrag waard bent om daarmee van dromen naar doen te gaan.

Wanneer je het denken in tekorten en angsten hebt losgelaten, komt er ruimte om in positieve mogelijkheden te denken. Maar hiervoor heb je soms wat handvaten nodig

Hoe laat je beperkende overtuigingen los?

Hoe doe je dat dan dat loslaten van die ballast en handrem? Je lichaam wil namelijk meestal vasthouden aan de bekende comfortzone. Je hoort dan die kritische stem die zegt: ‘begin morgen maar met veranderen, het duurt allemaal te lang’, of je ervaart weerstand omdat je denkt dat er geen geld, tijd of energie voor is, je denkt dat het onmogelijk is of dat het iemand anders zijn schuld is.. Als jij dit ervaart als waar, zit je vast in het oude bekende en verandert je leven niet. Zonde toch?

Tips om je eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten

Zie de hobbels in je leven als een geschenk. Als een spiegel waar je iets van mag leren. Weet dat irritaties en negatieve kwaliteiten je los kan laten nadat je bewust bent geworden van wat je wil her programmeren. Jij hebt de regie hierin. En positieve kwaliteiten die jij nu nog mist kan je terughalen. Daar begeleid ik je in tijdens een MunayQi traject.

Wat ook een behulpzame tip is voordat je opstaat, nog voordat je doucht, koffie neemt en op je mobiel gaat scrollen:

Besluit eerst wie jij wilt zijn vandaag en welke gedachten je wilt denken en hoe jij je wilt voelen.

Hoe vaker jij deze neurologische hardware in je brein positief activeert, hoe vaker er een stem tevoorschijn komt die zegt; ‘Ik kan het wel’. Je installeert dagelijks nieuwe netwerken. Die een kaart van je toekomst vormen.

Dus bedenk hoe voelt een succesvolle dag voor jou? Hoe voelt rijkdom? Hoe voelt vitaal zijn?

Je leert je lichaam emotioneel inzien hoe de toekomst voelt voordat het plaatsvindt.

Succes is een keuze

In die zin is succes een keuze, want je wacht niet op rijkdom, succes of verliefdheid. Je wacht niet tot iets buiten jezelf in je omgeving een tekort aan iets of een leegte opvult. Jij hebt wel invloed op je leven. En ja, dat gaat met vallen en opstaan. Je hoeft niet perfect te zijn. Ik snap dat je misschien gevoel van falen hebt als je al zoveel hebt geprobeerd en je voelt je nog niet succesvol. Maar volgens wiens standaards?

Spiegelwerk

Uiteindelijk draait het om jou. Kijk eens eerlijk in de spiegel. Wat zeg jij voor lelijks tegen jezelf? Breek die innerlijke dialoog open met jezelf. Als jij je waardig voelt dan ga je rijkdom genereren.

Als jij in je kracht gaat staan en je lichaam begint dit ook te voelen, dan heb je de eerste stap gezet op weg naar succes.

Wat betekent succes voor jou?

Vraag je eens af wat is succes volgens jou? Succes is volgens mij; leven vanuit je hart en voldoening vinden in de kleine dingen. En dit delen met anderen. Het hoeft niet zozeer geld te zijn. Ook al maakt dit genieten wel makkelijker van bepaalde dingen. Het gaat om het gevoel en de vervulling je met geld kan kopen. Tevreden zijn met!

Besef dat gedachten, een gevoel tot gevolg hebben en je gevoel doet handelen. Als je je meer heel voelt en dankbaar voor wat al is, dan begint heling. Maar als jij nog gelooft dat de buitenwereld jou helpt beter voelen, en de oplossing buiten jezelf zoekt, dan mogen je overtuigingen herschreven worden. Want een proces van verandering ontstaat als jij emoties die zijn opgeslagen in je lichaam kunt loslaten.

Een proces van verandering ontstaat als jij emoties die zijn opgeslagen in je lichaam kunt loslaten.

Werken aan zelfkennis

Zelfkennis en vaardigheden vergroten is dus aan jou en helpt je om met zelfvertrouwen meer de regie te pakken over hetgeen je graag wilt in het leven. Er ontstaat veel meer flow in je leven als je je hart volgt. Als jij 100% jezelf kan zijn, dan bedenk je makkelijker een grootse toekomst die bij jou past. In plaats van wat bij je ouders, verzorgers of leraren past. Wees iets minder streng voor jezelf. Jij bent oké zoals je bent. Stress en onvrede verdwijnen als je meer gaat genieten. Waardoor je je ook een stuk vitaler voelt.

Lange termijn voldoening

Geloof jij dat je de regie hebt over je leven? De tijd is Nu. Mediteer. Studeer. Affirmeer.

Ruil korte termijn ongemak in voor lange termijn voldoening. Dat is het toch wel waard om een fijner en luxer leven te creëren voor jezelf en je gezin lijkt mij? Stap jij in je kracht of niet? Herpak jij de verantwoordelijkheid om een leukere persoon te worden?

Stap over je angst en ego heen, ga groter durven dromen. Je krijgt dan een gevoel van eigenaarschap. Door goed te betalen voor jouw persoonlijke ontwikkeling, voelt je brein de noodzaak om met alle tools aan de slag te gaan. Ik heb bijvoorbeeld een personal trainer voor dit jaar. En omdat ik de afspraken heb staan, het pijn deed in mijn portemonnee en een doel heb gezet, waar hij mij accountable voor houdt, werkt het super goed.

Kom je niet in actie dan zijn er geen resultaten. Zonde. Je kan je mindset, je gedachten, je gevoel en de uitkomsten die je wilt hebben trainen. Meer van dit soort onderwerpen, volg mij op mijn MunayQi Stress Transformatie kanaal.

Investeren in jezelf is de enige weg naar het creëren van een mooier leven waarin jouw verlangens werkelijkheid worden!

Lijkt het je leuk om de podcast Investeren in jezelf en het gesprek met Chantal Franken te beluisteren. Klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,