De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
jacqueline munayQi himani inner outer strenght

Het nut van doel loosheid

Heb jij het gevoel het dit keer anders moet dan anders? Maar je vind die sprong in het diepe eng? Je krijgt stress van al die doelen zetten en ervaart druk om ze te behalen. Er is veel onzeker. Je hebt er eigenlijk ook helemaal geen tijd voor.

in je hoofd hoor je:

‘eerst maar eens beter verdienen voordat ik investeer in mezelf’.

‘De kinderen zijn nog klein, ik kom misschien wel aan de beurt als ze groter zijn’.

Klinkt wel als uitstelgedrag, vind je niet?

Veranderen van gewoontes gaat voor je gevoel wellicht moeizaam.  Dit komt omdat je meestal al focust op het eind doel. Je richt je op hetgeen je wilt winnen of hoeveel kilo je wilt afvallen of dat boek dat je al geschreven wilt hebben. Deze verandering jij wilt bereiken vormt een hele grote berg. En om deze te beklimmen heb je best wat wilskracht nodig. Dit kost helaas veel energie. En binnen no time fluistert jouw innerlijke criticus je onderliggende beperkende overtuigingen in je oor, waardoor je (onbewust) in de weerstand schiet van:

‘ik kan het niet’, ‘ik wil het toch niet’, ‘ik durf het niet’. 

En dit is dus het hele eieren eten. Als jij niet gelooft in jezelf, dan wordt het moeilijk.

Jij stopt dan hoogst waarschijnlijk spoedig met het uitoefenen van je goede voornemen en je bent weer terug bij af.

Geloof in je identiteit

Inzicht in je innerlijke overtuiging die jou tegenhoud om door te zetten, is stap 1 in het ervaren van vrijheid, geluk en gezondheid. Want als je het eenmaal begrijpt waar de weerstand zit, dan kan je niet meer terug naar hoe het was. Nee, je snapt dan dat je je zelfbeeld mag oppoetsen. Want een nieuwe identiteit vormgeven, geeft een ander gevoel van binnen, met als gevolg dat je kiest voor een andere manier van handelen, waardoor het resultaat ook anders zal zijn.

Doe het dus eens anders. Kies voor doelloosheid.

https://youtu.be/EDNICpTg2UY

Er zijn 2 varianten: Je kan gaan ontspannen, spelen, zingen dansen zonder dat je moet presteren. Af en toe is dit gezond en zeker geen tijdverspilling. En de andere variant ik bedoel met doel loosheid is de tevredenheid in het moment en in jezelf vinden tijdens je werk of sport in plaats van in het einddoel.

Ook al zijn doelen als richtlijnen prima om in te zetten, maar het is vooral noodzakelijk je ook verandert wie je bent. Je bent dan hoogstwaarschijnlijk veel meer gemotiveerd om de juiste stappen te blijven zetten. En daardoor ervaar je veel meer plezier onderweg. Je hoort mij ook altijd geregeld zeggen; ‘het Nu is het allerbelangrijkst’.

Het Nu is het belangrijkst

En dat is ook zo. Want problemen bevinden zich in het verleden of in de door jouw bedachte toekomst. In het Nu valt het meestal allemaal wel mee. En enkel in het Nu kunnen we genieten.

Met mijn CREATE-methode is het doel je te ontwikkelen en jouw BESTE JIJ aan de wereld te laten zien.

Jacqueline Brandes

Maar als je nog niet duidelijk hebt wie jij eigenlijk echt bent, dan ontstaat er een inwendig conflict en kom je vast te zitten in de modder. Je voelt je dan wellicht moe, boos of gestrest. Je hebt jezelf waarschijnlijk een verhaal vertelt, waardoor je jezelf op de tweede plek zet. Je bent te moe. Niet goed genoeg. Niet nu, maar straks. Enzovoorts. De naald blijft hangen op deze oude grammofoonplaat. Je gedachten zijn een programma geworden, een (onjuist) geloof.

Van Dromen naar Doen

Mijn tip laat alles wat moet en die doelen nu eens eventjes los. Maar richt je enkel op het doen van de CREATE-methode om betere resultaten te behalen en dingen te verwezenlijken die je heel graag wilt. Verwar doelloosheid niet met nutteloosheid of leegheid.

Doelloosheid is letterlijk: niet bezig zijn met het einddoel, maar enkel met de momenten onderweg die je naar een hoger potentieel toe kunnen brengen.

Hiervoor is herhaling en focus op rituelen gewenst. De latijnse vertaling voor identiteit = namelijk: identidem essentitas, wat ‘herhaaldelijk wezen’ betekent. En de zes pijlers in het CREATE-model kunnen jouw handvaten hierin zijn.

Het is altijd werk in uitvoering. Dus soms moet je wat ballast opruimen, zodat er weer ruimte ontstaat om zelfvertrouwen, energie of overgave toe te voegen. Ook toch de stap buiten je comfort zone zetten, door te stoppen met wat je al heel lang niet leuk meer vindt, brengt nieuwe ruimte en tijd met zich mee. Want blijven uitvoeren waar je je goed, energiek en blij door voelt, ontwikkelt je identiteit en nieuwe gewoontes zullen beter beklijven. Op deze manier wordt je je beste Jij.

Zie mijn Vlog de 6 stappen naar geluk en vrijheid via deze link.

Het is misschien wel belangrijker om volgens je kernwaarden te leven omdat dit jouw richting geeft, ongeacht je doel. Zoals ik zei het gaat om het Nu wat je gelukkig maakt.

Waarden die ik belangrijk vind zijn levenslust, innerlijke vrede, zelfkennis, liefde, spiritualiteit en leraarschap. Hier verlang ik naar en daarvoor zal ik toch actie voor moeten ondernemen om hier een gevoel van voldoening in te gaan ervaren. Er is dus meer dan enkel het nastreven van geld, status of goedkeuring van een ander.

Geluk zit in wie je bent en doelloosheid geeft je rust en helderheid.

Stel niet uit.

Zoek uit wat jou zin geeft in dit leven.

Veel liefde, geluk en vrijheid, Jacqueline Brandes

Transformatie therapeut

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,