De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
Kwetsbaarheid

Kwetsbaar opstellen is oké

Met heel veel liefde sta ik mensen bij die nu voelen dat naast het Dromen, het Nu de tijd is om te gaan Doen! Juist door ondanks weerstand in actie te komen. Tijdens dit proces je kwetsbaar opstellen is oké. Ik zelf ben namelijk een echte actie ondernemer vanuit de masculine energie. Dat houdt in prestatiegericht en serieus. Voortgekomen uit een opvoeding waar ik voor mijn gevoel moest presteren, iemand moest zijn om zichtbaar te zijn en liefde te ontvangen. Met als gevaar ik veel in mijn hoofd kan zitten en altijd maar druk ben. Hierdoor kan ik chaotisch en bezorgd overkomen.

Stil zitten mag ik niet van mezelf

Misschien herken jij dit ook wel; de controle willen behouden, zeker als alleenstaande moeder en eenverdiener. Om jezelf staande te houden is je kwetsbaar opstellen wellicht een no go?! Voor mijn gevoel, zorgde het vasthouden aan zekerheid, voor de noodzaak letterlijk bezig te blijven, in actie te blijven, altijd maar verbeteren en weer iets anders proberen. Veel oude overtuigingen zette mij op de ‘ik moet toch…’ stoel. Stil zitten mocht ik niet van mezelf.

Ook al ben ik verslaafd aan persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit en groei ik hierdoor. Waar ’te’ voor staat is nooit goed. De ene cursus na de andere cursus volgde ik. Ik werk nog steeds hard aan mijn bedrijf en doe nog steeds te veel alleen. In dit verhaal stel ik mij kwetsbaar op, zodat je weet; je bent niet de enige. De conclusie kan zijn; dat je juist moe bent, door dit bezig blijven, omdat je -nooit goed genoeg- overtuigingen continue aanstaan. Wat herken jij bij jezelf als ambitieuze ondernemer? Ik ben een typje altijd maar doorrennen. Dat is wel duidelijk.

Niet meer rennen, nu even stilstaan

Nou de ziekte corona zegt nu letterlijk; ‘ho stop maar. Niet meer rennen, nu even stilstaan’.  Het Covid virus hakt er best goed in bij mij. Fysiek, mentaal en emotioneel. Corona maakt intens moe. Moeier dan ik al was. Mijn hoofd is overvol, niet enkel van snot, maar van gedachtes; is dit hoe ik het wil?

Jij herkent je misschien meer in teveel feminine energie. Die staat voor slecht grenzen stellen, teveel anderen pleasen, onzeker en een slachtoffer zijn. Dus vraag ook eens aan jezelf: ‘jezelf op de 2e plaats zetten, helpt dat je vooruit?‘

Beide energieën feminine en masculine

mogen in een balans verkeren.

Spiegel met beperkende overtuigingen

Anders kom je vast te zitten  zoals ik nu. En ja, ik vind dit heel kwetsbaar om te zeggen. Want snel voel ik me schijnheilig als ik een keertje twijfel of de veerkracht van mijn innerlijke krijgergodin even mis. Mijn omgeving zegt dan: ’probeer je boek ook op jezelf toe te passen lieverd’.  Ja natuurlijk heb ik waardevolle coaching en technieken om (lichaamsgericht) emoties los te laten. Maar ik ontken niet dat keuzestress en druk op je schouders door wat dan ook, nu eenmaal een weerstand bied. En ik ben ook maar een mens.

Het kost soms best wat moeite om het anders te zien en anders aan te pakken. Ik zelf heb dan ook een persoonlijke coach die mij af en toe een spiegel voorhoudt van mijn beperkende overtuigingen die ik nog heb.

Alles wat gebeurt heeft zijn reden.

Je kwetsbaar opstellen is echt oké.

Balans in keuzes

Dat ik dus nu besmet mag raken met het covid virus vertelt mij, dat iets wat uit balans is in balans gebracht gaat worden. Als ondernemer kan het zo zijn je nog met 1 voet in een baan in dienstverband moet blijven in verband met de financiële zekerheid. Als toekomstige ouder wil je een fijne woonomgeving voor je gezin?  En moet je kiezen welk huis het wordt.

Ik als alleenstaande ouder en ondernemer wil er voor mijn kinderen zijn, voor mezelf én voor mijn klanten. Alles heeft met keuzes te maken. Hoe leid ik die energie en aandacht nu in goede banen? Dat het touw niet breekt, zeg maar. Nou soms dus gewoon niet. Grote kans er iets gebeurt, wat jou helpt een pas op de plaats te maken, zoals bij mij nu Corona.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Je kwetsbaar opstellen is oké. Zorg dat je touwtje niet breekt.

Confrontatie met hoe je het niet wilt en wat er anders moet, zijn de lessen uit de eerste module van mijn online programma. Daarna kan pas die reset in mind & soul plaatsvinden.

Acceptatie is het toverwoord

De cliënten die op mijn pad komen, willen de beste versie van zichzelf zijn. Maar de innerlijke kracht kan tijdelijk even verstopt zijn door; onzekerheid, nare gebeurtenissen of ziek zijn. In podcast #34 was wel duidelijk, dat keihard je best doen om een ander maar te tevreden te houden, te veel energie kost. Je niet goed genoeg voelen, zorgt onbewust voor vermijding. Geen stappen durven zetten et cetera. “Accepteer het ziek zijn”,.. zeg ik tegen mezelf hé.. en wees kwetsbaar.

Omleiding geluksroute

Helderheid en rust is nu nodig om in te zien waar je buiten je comfortzone actie kunt gaan ondernemen. Om vol moed aan je leven volgens jouw voorwaarden te bouwen. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. En je beperkende gedachten leiden je af van je geluksroute.

Dat komt gewoon door dat oer brein, die focust op problemen om je veilig te houden weet je nog. Zet deze kritisch stem dus op mute. Wil je het gevoel van stil staan doorbreken, dan is stap één altijd helder hebben wat je wil manifesteren, waar je naartoe wil. Wat zijn oprecht jouw redenen? Waarom is het zo belangrijk dat je je leven vormgeeft volgens specifiek die kernwaarden die jij gekozen hebt? Voor mij zijn dat verbinding, spiritualiteit, liefde en dingen met passie doen.

Missie delen en inspireren

Daarom irriteer ik me nu ook zo, dat ik mij niet krachtig en succesvol voel tijdens mijn ziekzijn. Ik als ambitieuze, spirituele, ondernemende persoonlijkheid wil stralen en mijn missie delen, zodat jij ook geïnspireerd raakt om met jouw talenten en kwaliteiten er voor een ander te zijn. Ik acht de kans in ieder geval groot, dat dit ook één van jouw wensen zijn.

Jij begrijpt ook wel dat dat het uitermate belangrijk is, hoe jij je voelt, in je werk, in een relatie, in je doen en laten. Niet enkel nu, maar juist in toekomst. Helaas soms voel je je gewoon ziek. Laat dit er dus gewoon zijn. Kan jij dit? Deel het in de reacties.

Saboterende mind halt toeroepen

Ondertussen ben ik mijn -all over the place- gedachten, ook wel monkey mind genoemd, toch echt wel zat. Dit zijn beweeglijke gedachten die mij uit het hier en nu halen en mij afleiden van mijn geloof en mijn wensen. Hoe heb ik nu mijn saboterende mind een halt toe geroepen en vertrouwen terug gehaald? Dat deel ik graag met jou in deze blog.

Alternatieve tekst toevoegenGeen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

3 Tips om vertrouwen in jezelf terug te halen

  1. Start met observeren van wat is. Welk gevoel, welk stress element valt op? Laat dit er enkel zijn. Want vechten en wegvluchten van die drukke apen in je hoofd heeft geen zin. Wat heeft mij geholpen? Ik ben gaan schrijven in mijn journal of dagboek om mijn gedachten te ordenen.

Rust in het hoofd is ook rust in het lijf.

2. Ik ben mij bewust dat ervaringen uit mijn verleden en meningen van anderen geen vaststaande gegevens zijn. Ze zijn ook niet perse mijn waarheid. De gevoelens en overtuigingen, die mij op mijn weg, telkens belemmeren, laat ik hardop en bewust met kloppingen op mijn knieën of tikken op de EFT-punten los. Ben je geïnteresseerd hoe dit in zij werk gaat, bericht mij en via gratis online training kan je dit leren.

3. Ondertussen ben ik fysiek lief voor mezelf en werk ik aan mijn weerbaarheid met toch rust nemen, even niets doen en gezonde voeding nuttigen.

Goed voor jezelf zorgen

Het doel van goed voor je zelf zorgen is invloed uitoefenen op je fysieke lichaam, emoties, brein en spirituele levensenergie. Over deze 4 dimensies lees je in mijn boek. Onderin zal ik een linkje plaatsen als je het leuk lijkt mijn boek te lezen. De vier dimensies lichaam, emoties, brein en spirit werken samen om de creatiekracht te sturen richting geluk, vrijheid en liefde. Want dat willen we allemaal toch? Gezondheid in het lichaam, innerlijke vrede en rust in het hoofd, compassie in je hart en een gelukzalige en succesvolle uitstraling.

Overlevingsmodus loslaten

Maar soms is stoppen met rennen noodzakelijk.

Je overlevingsmodus loslaten laat je zien wat echt belangrijk is.

Ik ben heel serieus in waar ik voor sta. En de waarden die ik belangrijk vind, draag ik ook uit in mijn coaching sessies. Maar loslaten en mezelf kunnen overgeven heb ook ik moeten leren. En dat is oké. Kwetsbaar zijn is oké , Het kan dan ook handig zijn, tijdens loslaat coach traject te onderzoeken wat jij mag loslaten om je innerlijke kracht te hervinden.

Want doormodderen in dezelfde situatie geeft voordat je het weet ziekte, burn-out, somberheid of relatieproblemen. Stop met uitstellen en stel je kwetsbaar op. Durf jij?

Veel liefde, wijsheid en geluk,

Jacqueline Brandes

Meer info: www.MunayQi.nl

Boek bestellen: https://www.boekenbestellen.nl/boek/create-your-happy-future

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,