Tips om je voornemens werkelijkheid te laten worden.

Het is de tijd dat iedereen zich weer goede voornemens voorneemt. Alleen vaak impulsief en ondoordacht bedacht.

Zo heb ik afgelopen jaar binnen no time een volle praktijk gemanifesteerd, maar met behandelingen die mij heel veel energie kosten en met mensen die uiteindelijk zichzelf geen transformatie gunde, waardoor ik te weinig voldoening uit mijn werk haalde. Hoe kan dit nu gebeuren?

Wat gaat er mis in voornemens werkelijkheid laten worden?

Groots denken of ons doel duidelijk en concreet omschrijven durven we vaak niet. Wie denken we wel niet die we zijn? Of doe maar normaal, dan doe je gek genoeg, of kan het een tandje minder vroeg iemand mij laatst. Ook leggen we geregeld de focus op hetgeen je niet wilt.

Je zegt bijvoorbeeld: ik wil minder stress of minder chocolade eten om af te vallen. Hiermee focus je op het woordje NIET. Enkel dit snapt het universum niet. Als je het niet duidelijk hebt, dan blijft manifesteren moeilijk.

Manifesteer als magneetjes.

Wij zijn kleine magneetjes. En als je niet oppast dan is jouw wens zo een bevel.

Wees dus heel concreet in wat je wel wilt komend jaar. En ken je kernwaarden!

Deze helpen je namelijk gemotiveerder in actie te komen. Kernwaarden zijn eigenschappen of drijfveren waar jij graag voor staat.

Vind je rust belangrijker na je werk dan sporten, dan gaat afvallen je niet lukken.  Je moet dus een andere motivatie vinden om in beweging te komen. Bedenk dus; waar gaat het jou echt om als je doel werkelijkheid wordt?  Wat levert het je op?

Als jij komend jaar jouw voornemens dus echt werkelijkheid wilt laten worden, zul je het anders moeten aanpakken.

Ik heb daarvoor 6 tips om je voornemens werkelijkheid te laten worden en die je helpen in het creëren van een fantastisch nieuw jaar.

Tip 1 Liefdevolle bijdrage

In plaats van; bedenken wat je wilt hebben of materialiseren, vraag jezelf eens af; wat wil jij brengen? Wat kan jij doen voor een ander? Spreek jij de taal van de liefde? Want je kan nog zoveel affirmaties opzeggen of veel mediteren, maar als je niet in verbinding kan komen met waar jij happy van wordt, dan gaat er niks gebeuren.

Werk jij vanuit je ziel aan je zielsmissie, dan voel je vaak dat je hart positief sneller gaat kloppen, je vrolijk bent en enthousiast voort wordt gestuwd door een onzichtbare kracht.

Ik voelde dit, toen ik mijn wens uitsprak mijn passies; coaching, schoonheidsverzorging en lesgeven, te willen combineren. Ik ontmoette een vertegenwoordiger, waarin ik tijdens een gesprek de tip kreeg een open sollicitatie op te sturen naar een bedrijf die ambitieuze mensen zoals ik zocht. Ondanks ik wel even de moed moest verzamelen de stap te zetten tot solliciteren, voelde ik direct dat dit wel iets kon zijn.

Door twijfels, onzekerheden, mezelf vergelijken of teveel oordelen over wat nu nog niet goed of aanwezig is,  raak je afgesneden van de mooie dingen het universum in petto heeft voor jou.

Daarom is het belangrijk:

je telkens uitgedaagd wordt de beste versie van jezelf te zijn en je goed te voelen.

En vanuit je passie dus een bijdrage kunt leveren aan anderen of de wereld is stap 1!

Tip 2 Voelen zonder oordeel

Stap 2 is ruimte kunnen geven aan wat is. Kan jij toestemming geven aan jezelf om de gevoelens en gedachten er gewoon even te laten zijn?  Je trekt namelijk aan wie je bent! Daarvoor is het van belang niet boos op jezelf te zijn als dingen anders lopen. Of teleurgesteld en jezelf niet goed genoeg vinden tijdens moeilijke momenten. Het is logisch dat het leven zich afspeelt met ups-and-downs.

Zonder oordeel gevoelens er even laten zijn en ze van afstand te observeren, waardoor je beseft jij ze niet bent, geeft rust, ruimte en mogelijkheden om het anders te gaan zien. Bijvoorbeeld dankbaarheid te voelen voor de lessen die je ergens in geleerd hebt. Of eerst er voor jezelf te zijn en van jezelf te houden, zodat je met hetgeen je jezelf geeft, je dit ook zal ontvangen vanuit je buitenwereld.

Liefde geven zodat je liefde ontvangt.

Gelijke trilling trekt gelijke aan weet je nog?

Tip 3 Stilstaan bij wat je wel al bereikt hebt dit jaar

Stap 3 is dus je wonden eerst verzorgen, zou je die hebben. We zijn zo geneigd direct alles in toekomst te willen en verder en vooruit te kijken. Maar het is juist waardevol om even rond te kijken en te bepalen waar je nu staat positief of negatief.

Manifesteren is dan wel mentaal de trap naar succes, de magie bevindt zich juist in het Nu!

  • Zie nare gebeurtenissen als een les
  • Vergeef jezelf en anderen zo nodig
  • Ga eens na waar je juist trots op bent
  • Sta stil bij wat je allemaal al bereikt afgelopen jaar

Werk aan je staat van zijn, met behulp van innerlijk werk en krijg balans in je denken, voelen en doen.

Onder andere door alles los te laten wat je niet bent! Je bent niet je boosheid en je bent niet je onzekerheid.

Je bent wél bewustzijn en een grenzeloze potentie! Ik geloof dat jij en ik grenzeloos kunnen creëren door meer één met je ziel, met je innerlijke Krijger & Godin kracht te Zijn.

Tip 4 Volg je hart van dromen naar doen

Stap 4 is gaan voor waar je hart van gaat spreken. Niet luisteren naar anderen die hun angsten en behoefte aan zekerheid projecteren op jou. Als je je hart maar volgt, communiceert met je innerlijke gids en luistert naar je Hogere Zelf, kom je vanzelf in de flow van inspiratie en energie om van dromen naar doen te gaan. Enkel op deze manier voorkom je somberheid of burn-out. Je hebt namelijk wel de controle om je eigen energie goed af te stemmen en daarmee succes te creëren.

Hoe jij je voelt en hoe jij denkt creëert jouw realiteit.

Tip 5 Kom los van de identificatie met je ego.

Stap 5: Word een match met je dromen. Denk groots, groter dan je huidige omstandigheden. Ja, makkelijk gezegd denk je wellicht.

En ja, ik ben me wel degelijk bewust van het feit dat er geen toverstaf bestaat, die al die tekorten en illusies die schuilgaan onder de identificatie met het ego wegtovert. Je mag echt aan de slag met je criticus en je innerlijk kind, die zo af en toe het stuur van je overnemen.

Voor vandaag; wat geloof jij nu? Kan jij loslaten wat niet goed voor jou is? Wil jij loslaten wie je niet bent?

Je hebt namelijk een keuze. Om greep te krijgen op je ‘lot schepping’ heb ik leuke, kort en krachtige videotrainingen gemaakt om je te inspireren en je een duwtje in de rug te geven om als een Krijgergodin zonder excuses in actie te komen en de CREATE-methode in de basis eigen te maken.  Klik hier voor gratis deelname.

Deze zijn inclusief body-, hart- en zielsheling, want het is nodig om jezelf te genezen van de identifcatie met het ego. Neem de tijd voor healing en manifesteren.

Wonderen bestaan, maar niet binnen één dag.

Tip 6 Maak visueel waar het echt om gaat!

Als je helder hebt wat je graag wilt in het leven en je durft dagelijks dromen groots te visualiseren, dan als het goed is voel je een ontspanning, een zekerheid en vertrouwen, zodat je die succesvolle zaak, gezondheid en de liefde van je leven aan trekt.

Stap 6 is waar het jou echt om gaat als je doel werkelijkheid wordt, visueel maken op een visionboard.

  • Teken en schrijf, zodat je jouw verlangen nog concreter in je lijf en brein maakt.
  • Wordt je ook bewust van je verwachtingen. En kijk of je kan oefenen in loslaten van een eventuele uitkomst.

Uiteindelijk gaat het niet om je toekomst te bedenken, maar om ’t Doen in het heden wat verschil maakt

Daarom het zo belangrijk is, je hart te volgen. Te genieten van de stapjes onderweg. En niet jezelf teveel vast te pinnen op een resultaat, want het loopt altijd anders dan je dacht.

Je brein kent geen verschil tussen wat je werkelijk doet of waar je alleen aan denkt.

Stel je levendig voor wat je ziet, voelt, zegt en doet komende weken met je kernwaarden en toekomst in gedachten. Herhaal je gedachten, je gevoel en de stappen die nodig zijn.

Geloof en wees geduldig.

Fijne jaarwisseling.

Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *