Tips hoe vicieuze negatief zelfbeeld cirkel te doorbreken

Ik heb mijn leven goed voor elkaar en geniet van ondernemende vrouwen coachen in het loslaten van die zogenaamde handrem, onbewuste zelfafwijzing en negatieve gevoelens. Dat zegt niet ik vrij ben van belemmerende gedachten.

Laatst nog tijdens een gesprek met een oud cliënte, die haar weg weer terug gevonden had naar mij, kwam de weemoed bij mij weer boven van; “had ik dat huis nog maar van toen, had ik dat bedrijf maar niet zo en zo groots aangepakt, dan had ik het niet kwijtgeraakt”.

Allerlei momenten zie ik voor mijn geestesoog, die niet gelukt zijn of anders zijn gelopen en ‘zo mooi hadden kunnen zijn’.

Negatieve gevoelens die triggeren

Zo voel ik me op en top in mijn vel, zo door enkele gedachten, voel ik me somber en kom ik moeizaam op gang.

Ook in whatsapp gesprek met een ex, blijk ik toch nog onderliggende negatieve gevoelens te hebben. Woorden die een oude behoefte naar waardering triggeren en wanneer ik dat niet krijg, dat appje met afwijzende tekst, irritant door mijn hoofd blijft spoken.

Misschien herken je dat wel, dat je overtuigingen hebt, bijvoorbeeld; ‘dat veilig en of gelukkig zijn enkel in een relatie kan’. Wanneer jij nu dus single bent of het kan net zo goed in een vriendinnengroep, waarin jij een keer niet uitgenodigd was om naar iets toe te gaan, dat jij je voorbij gelopen en alleen voelt. Terwijl dit helemaal niet de intentie was van je vriendinnen, bedenkt je ego bodyguard al een heleboel scenario’s om je onderliggende angsten van; ‘ik ben niet goed genoeg of niet leuk genoeg’ te bewijzen.

Tips hoe vicieuze negatief zelfbeeld cirkel te doorbreken kan je ook beluisteren in mijn podcast Create your happy future #77

Wees je dus bewust van het feit jouw brein of ego een specifieke betekenis aan dergelijke situaties geeft.

Vicieuze cirkel negatief zelfbeeld doorbreken

Ik wil dus een uitweg uit deze vicieuze cirkel van negatieve gevoelens voor mij en voor jou. Want het haalt mijn mood naar beneden. Het doet jouw passie en mojo de kop indrukken. Die identificatie met dat  ‘niet goed genoeg’ ego trapt weer eens op een rem. Of het nou in business of in de liefde is, het is irritant.

En ja, het zou best eens kunnen (ik spreek voor mijzelf) dat dit soort momenten plaats vinden tijdens mijn maanstonden of na 6 dagen in de week hard gewerkt te hebben. Ik raak best wel eens moe door succesvol zorgen voor mijn kids, zorgen voor mijn cliënten, zorgen voor mijn huis. Tijdens volle maan lijkt het alsof ik emoties intenser ervaar, me verlaten of alleen voel door relatie uit het verleden en betrek ik dus nare momenten en twijfels uit het verleden op mezelf. Nou waar zijn we nu helemaal mee bezig?

Afhankelijkheidsrelatie

Door hierover na te denken ben ik mij bewust van een afhankelijkheid, die mijn kleine ik nodig denkt te hebben. Het is een kleinerend zelf beeld. Door zo vaak verlaten te zijn, merk ik dat ik een druk leg op relaties. Een groot verlangen tot ook eens slagen in de liefde. En samen hand in hand oud worden.

Aan de andere kant zit er dus ook de angst van wanneer is het de ware, het juiste gevoel of geeft hij wel echt om mij? Misschien besef je ook wel dat je telkens gerust gesteld wilt worden door je nieuwe vlam, zodat je onzekerheid geen vat op je krijgt. Of je denkt, die niet zo ideale klant, te moeten pleasen uit angst voor tekort.

Please jij uit angst voor tekort?

Je ego probeert te voldoen aan allerlei voorwaarden, die gesteld lijken te worden in dit leven, om pijn en ongemakken zo goed als te kunnen vermijden. Je blijft hangen in de vicieuze negatief zelfbeeld cirkel. Tijd om te doorbreken? Start gratis met mijn formule naar gelukkig leven. Videotraining met 7 lessen, waarin je kennis maakt met de basis van de MunayQi CREATE methode. Je ontvangt 30 dagen implementatie materiaal, focus en rituelen, om een doorbraak te bereiken en oude programma’s te herschrijven. Doe je mee? Klik hier.

In verbinding met je Hogere Zelf

Ondertussen weet ik dat het ego een sluier is voor bijvoorbeeld de illusies: ‘Ik mag er niet zijn of ik ben niet goed genoeg,’ en dat een oppervlakkige verbintenis met een klant of nieuwe lover een pleister op een wond is. Het is tijd dat die wond mag herstellen. En dat begint met eerlijk zijn naar mezelf.

De leegte opvullen door vreemdgaan, je vol eten of werken zonder passie heeft dus geen nut. Maar weer in verbinding komen met je Hogere Zelf en intuïtie via zelfcompassie, brengt de helderheid die jij zoekt. Om weer vanuit je hart te kunnen leven volgens jouw voorwaarden vergt wat werk op het gebied van loslaten. Maar je hoeft het niet alleen te doen, weet je nog? Want ik weet nu wel hoe je die vicieuze cirkel afkomstig van negatief zelfbeeld kan doorbreken. Zie mijn 1-op-1 reset your mind & soul traject en Whatsapp mij op 0650869750 voor aanvraag Gratis Groei Gesprek.

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Groei in mooier, grootser zelfbeeld

O.a. Door jouw kolibrie power weer te leren aanvoelen, kan je loskomen van afhankelijkheid en in actie komen zonder excuses. De kolibrie is misschien een klein vogeltje, maar het is ontzettend krachtig, heeft veerkracht en aanpassingsvermogen, is vreugdevol, energiek en leert van het verleden. Hij kan heel goed stil hangen en dus stilstaan bij het Nu. Deze vogel bevat dus alle tips in een mooier, grootser zelfbeeld die ik straks met je deel.

Lees a.u.b. verder voor de tips hoe vicieuze negatief zelfbeeld cirkel te doorbreken

Door de duale levenslessen op aarde en het ego dat zijn best doet jou het idee te geven afgescheiden te zijn van een machtige bron, ben je vergeten wat je eigenlijk al kon en in je had. Hoe kan je nu ontwaken in een nieuw bewustzijn?

Tips hoe vicieuze negatief zelfbeeld cirkel te doorbreken

Tip 1: Besef dat jij de kolibrie kwaliteiten al bezit? Dat er wel een eenheid in Zijn is, (een non-dualiteit) in alles wat leeft. Dat er al liefde vertrouwen, moed en energie bijvoorbeeld in potentie altijd is.?

Tijdens de Munayqi coach trajecten help ik je deze kwaliteiten terughalen, naast loslaat technieken.

Want altijd maar in de vecht- en vluchtstand opereren betekent in mijn optiek stilstand. Je komt niet vooruit als je alles op wilskracht moet doen. Dit kost dan ook bakken met energie. Want wilskracht is maar 5% van je gedrag. Door een tekort aan energie verlies je focus.

Waarschijnlijk verloopt er veel op de automatische piloot op basis van reflexen en zintuiglijke impulsen.  Dat houdt in dat jij continu in gedachten bezig bent met het gevecht of het wegrennen voor een zogenaamde gevaarlijke tijger, waardoor je enkel aan het overleven bent, in angst leeft en het mooie leven aan je voorbijgaat.

Automatische piloot goed afstellen

Tip 2: stem je automatische piloot dus goed af op hetgeen je wel wil in je leven, zodat je niet meer teveel uit het raam staart of in de auto ineens je afslag voorbij rijdt.

Affirmeer je dromen

Tip 3: Zorg voor balans, ken de juiste gemoedstoestanden, gevoelens en gedachten , die je wel helpen groeien. Succes bereik je door het       creëren van een goed plan, het uitspreken van  positieve gedachten en vanuit je dromen gaan doen en leven!

Acceptatie

Tip 4: Niet vechten tegen de realiteit van dit moment door Zelfbeeld te accepteren in wat nu zo is.  .

Versmelt je teveel met je ego, met dat gekwetste kinderstemmetje van vroeger, dan stagneert dit geheid je groei. Ook bewust Zijn van het hebben van je emoties, in plaats van ze te Zijn, vermindert dat trekken aan de buitenwereld voor geruststelling, liefde en waardering.

Meer tips and tricks in het volgen van je hart en creëren van gelukkig leven volg mij op MunayQi stress transformatie instagram.

Veel liefde, geluk en wijsheid Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *