De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,
maancyclus jacqueline munayQi himani inner outer strenght

Volle maan loslaat- en creëer ceremonie

De kracht van de volle maan inzetten als tool wilde ik met je delen omdat het in mijn MunayQi coachtrajecten en in mijn boek gaat over oude dingen loslaten en nieuwe dingen creëren en aantrekken.

Dat de maan een specifieke aantrekkingskracht heeft is zichtbaar in eb en vloed. De maan draagt ook wel de naam Luna van de passionele maangodin, die symbool staat voor liefde en verlangen. Bij veel vrouwen valt volle maan ‘toevallig’ samen met haar menstruatie of ook wel maanstonden genoemd. Vroeger namen vrouwen echt de tijd om te rusten tijdens deze reinigende cyclus. Ook de aarde blijkt dan het beste vruchtbare moment te hebben. Zodanig dat de landbouw boeren hier rekening mee hielden en hun gewassen het liefst oogsten tijdens de wassende maan. De volle maan versterkt alles, van planten groei, tot emoties en gedachten. Misschien heb jij dit al ervaren in de vorm van slecht of onrustig slapen, lucide dromen of nachtmerries. Dit komt doordat de maan jou energie geeft. Zoveel energie net alsof de mens verandert in een weerwolf met sterk ontwikkelde zintuigen en bovenmenselijke krachten. Oké, wellicht is dit een sterk verhaal, maar er komen wel degelijk emoties aan de oppervlakte die jou aansporen om er mee aan de slag te gaan.

https://vimeo.com/638177657

De volle maan staat voor een diepe onbewuste wijsheid, die zich in ons bevindt als het verborgen potentieel.

Een potentieel die bevrijd wil worden als wedergeboorte. Deze legende is gebaseerd op het feit dat aan elke einde van de maancyclus, de maan verdwijnt en wordt herboren als sikkel. Sommige culturen geloven ook erin dat onontwikkelde zielen terugkeren naar yin energie, de maan om daar op wedergeboorte te wachten. Andere zielen die na het pad van reïncarnatie vrijheid hebben gekregen nemen het pad van yang energie, de zon. Andere verhalen zijn dat de maan al je teleurstellingen, onvervulde wensen en vervelende herinneringen verzamelt en lichaam en geest transformeert. De drie stadia van de maan; wassende, volle en afnemende maan komen overeen met geboorte, volwassenheid en dood.

Deze transformerende energie heeft sterke invloed op het bevrijden van negatieve energie uit je etherische aura. Mits je de rust en harmonie in jezelf en in huis bewaart. Want de emoties met een lage energie zoals boosheid, onzekerheid en schuld worden uitvergroot. Focus je dus op vrolijke, plezierige gevoelens, die veranderen misschien wel in euforie en extase. Door dit gevoel krijg je zin om te creëren. Om dromen en doelen te manifesteren is een ritueel een mooi moment om helder te krijgen hoe en met wat jij je leven wilt vormgeven.  Om onbewuste blokkades sneller op te lossen is het dus tijd om tot bezinning te komen.

Hoe organiseer je nu zo’n moment voor jezelf?

1.Tijd vrij maken voor jezelf tijdens volle maan.

2.Mediteren kan je helpen tot stilte te komen en duidelijker in te zien wat je los wilt of mag laten.

3.Dan ga je je hoofd leeg maken door nare gebeurtenissen, vervelende herinneringen, kwetsende mensen en alles wat jou geraakt heeft afgelopen maand op te schrijven op een vel papier. Houd je pen op het papier en blijf schrijven totdat je niets meer weet.

4.Daarna ga je hardop alles en iedereen vergeven. In je gevoel kan dit nog een behoorlijke oefening zijn. Probeer het gewoon en zeg: ‘Ik vergeef je’. Er aan vasthouden verandert ook niets.

5.De klaagbrief mag je dan verbranden. Je laat letterlijk alles los wat je niet meer wilt in je leven.

6. Neem lekker een bad of een douche met wat scrubzout ter afsluiting om alle negatieve gedachten, pijn en gebeurtenissen uit het verleden af te spoelen en los te laten. Visualiseer dat het allemaal verdwijnt uit jouw leven via het doucheputje.

7.Ga ook lekker de dagen erna zoveel mogelijk opruimen of het nu je huis, je computer, je kantoor of je hoofd is. Nu is het moment.

8.Het tegenovergestelde van klagen is dankbaar zijn. Vergeet niet dagelijks dankbaarheid te beoefenen door stil te staan bij hoe ver je al bent of wat je al hebt in je leven.

Een maancyclus duurt 29,5 dagen.

Elke dag groeit de maan eerst vanuit het niets. Vanuit het donker wordt de nieuwe maan een klein stukje dikker aan de hemel. Het verschijnen van de maansikkel is het moment van magie, hoop en nieuw begin. Vanuit de jonge maansikkel groeit de maan naar een eerste kwartier, met als volgende fase de wassende maan. Een tot actie stimulerende energie motiveert een nieuw begin. Ideaal om plannen te maken. Noteer je wensen, zet intenties en manifesteer met de magie van nieuwe wassende maan een veilige basis en overvloed. Hier vindt de transformatie zichtbaar plaats alsof de nieuwe maan opzwelt naar volle maan. Heerlijk als je verliefd bent en extra wilt genieten van de seksuele magie tussen twee geliefden. De tijd om te manifesteren en open te staan voor wonderbaarlijke ontvangsten is nu. De volle maan gaat daarna langzamerhand weer afnemen in het laatste kwartier naar een afnemende halve maan. Deze laatste fase is het moment om je intuïtie of voorgevoel te volgen. Je kan voorspellende dromen hebben en onverklaarbare waarnemingen.

Een ritueel is persoonlijk.

Je kan een altaar ingericht hebben met persoonlijke edelstenen, prachtige warme kaarsen en afbeeldingen of beeldjes van goden en godinnen. Maar buiten een ritueel uitvoeren letterlijk onder het maanlicht is natuurlijk fantastisch mooi en magisch. Werk met vuurvaste kommetjes of pannen voor de vernietiging van je klaaglijst en zet bakje water erbij. Niet perse om te blussen , maar om onzuivere energie weg te spoelen. Spanning en angsten accepteer je. Je bekijkt het vanaf een afstand onder andere door het op te schrijven. Transformeer en verhoog je energie met behulp van affirmaties, zoals: ‘Ik sta in mijn kracht’ Het is een prachtig moment om te beseffen dat jij de regie hebt, dat jij die KrijgerGodin al bent en je de kracht en moed hebt te creëren vanuit het Nu. Combineer alle tools zoals ademhaling en het gebruik van mantra’s. Zet visualisatie en meditatie in om je levenspad naar een gelukkig leven voor je te zien.

Ben je geïnteresseerd in meer richtlijnen hoe je hart kunt volgen, je potentieel kan laten bloeien en hoe je jouw beste leven vormgeeft volgens jouw voorwaarden, stuur mij een whats ‘app 06 508 69750 of email info@munayqi.nl en ik zet je op de lijst voor interesse in mijn boek.

Veel liefde, geluk en wijsheid

Jacqueline Alexandra

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op Deregieovermijnhart.nl! Ik ben Jaqueline en ik kan je helpen je overlevingsmodus los te laten, zodat je gaat zien wat echt belangrijk is, zodat jij het leven kan creëren wat je wil. Op mijn blog lees je er alles over!


Create your happy future

In 6 stappen van dromen naar doen

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,