Het gekneusde hart en de afgewezen vos

Ik was een geheim voor zijn ex en kinderen. Dit zat me dwars, waardoor ik me niet compleet kon geven.  Ik werd niet gezien. Ik voelde me afgewezen al tijdens het samenzijn. Ik verbrak mijn relatie door het gekneusde hart en afgewezen vos verhaal.

Gekneusd hart is een blokkade

Was het bindingsangst? Nee, dat denk ik niet… Was het een gekneusd hart, een hard pantser die mij zogenaamd beschermt en mij deed twijfelen, dat denk ik wel. Een herkenbaar schild, dat al in mijn jeugd is ontstaan, toen mijn vader mij afwees als kind. Een oud verhaal, die je ook terug kan lezen in mijn boek Create your happy future.

Toch tijdens een familieopstelling en medicijnwiel sessie kwam duidelijk de pijn weer naar voren, dat ik niet gezien werd door mijn vader. Een blokkade die mij weerhoud om pijn te voelen en misschien ook wel liefde. Die wel bekende overlevingsmodus.

Sex met je ex

Daarom.. twijfels zijn er nog steeds, vooral tijdens momenten van hoog libido, waarin ik mij goed voel en het leven enthousiast wil delen met een maatje. Maar ook tijdens emotioneel afhankelijke momenten, waarin ik mij alleen voel en een sterk verlangen naar verliefde, romantische sensaties ervaar.

Maar ik weet dat ik mezelf alleen maar gek zit te maken. Of toch niet? Allerlei illusionaire gedachten kunnen na seks met je ex, je lekker in de war maken. In mijn hoofd zag onze relatie er helemaal niet slecht uit. Hij voldeed zo ie zo aan alle boxjes die een vrouw graag afvinkt.

  • Zorgzaam
  • Attent
  • Romantisch
  • Lief
  • Stoer
  • Zelfstandig en handig
  • Open minded
  • Goed in bed.

Wat wil je nog meer als vrouw. Helaas het afstoten en aantrekken in de relatie vroeg zijn tol. Hij wilde niet, ik wilde wel, hij wilde wel, ik wilde niet, hij wilde niet meer. Het gekneusde hart en de afgewezen vos aan het woord.

Toen ik hem wilde kussen, zei hij: ‘Nee’.

Afwijzing

Voor mij was het nodig om voor de zoveelste keer afgewezen te worden om nu voor eens en altijd los te laten. Want ik leek wel een hongerige vos, die druiven wilde eten. Maar ik kwam er niet (meer) bij want de wijnstok hangt nu te hoog. Oftewel; hij wees mij af toen ik hem wilde kussen, tijdens een toevallige ontmoeting in de sportschool.

Hongerige vos

Misschien ken je dit verhaal als fabeltje van Aesopus (spreek uit eezopus)?

Waar het om gaat is dat je jezelf kan motiveren tijdens momenten van afwijzing, om niet direct in sak en as te zakken. Maar een goede reden bedenkt om de situatie te relativeren. Zoals: ’Ik dacht dat de druiven rijp waren, maar ik zie dat ze nog te zuur zijn…’ Je haalt in ieder geval, niet jezelf naar beneden met gedachten als: ’ik ben niet goed genoeg’.

Het is natuurlijk logisch dat hij; ‘de verstandige’, logischerwijs zichzelf beschermt en al besloten had verder te gaan. De pijn die gevoeld is tijdens een breuk, wil niemand nog een x. Ook ik niet. Ondanks dat laat ik me toch verwarren door de aandacht te zoeken van een ex. Om het gevoel van afgewezen te zijn, weer wat te verzachten misschien?

Behoefte naar erkenning

Erkenning en waardering is een diepe behoefte vele wel zullen herkennen. Een verlangen die negatief aan je trekt, als ook herkenbaar in je familiesysteem, waarin meerdere zich niet gezien hebben gevoeld. Mijn vader was enig kind met een zwaarmoedige, strenge vader en een moeder met smetvrees. Mijn vader mocht niet zichzelf zijn. Liep altijd op zijn tenen.

Verlangde naar erkenning en gezien worden. Zijn gekneusde hart wilde hij niet voelen en ging verzamelen. Zijn hele leven is hij een hoarder geweest. Wat betekent dat iemand geen afstand kan doen van spullen of in mijn vader zijn geval het verleden niet los willen laten.

De eenzaamheid en depressiviteit hij ervaarde, veroorzaakte zo een vast zitten in het leven. Dat de dood echt letterlijk als een verlossing kwam. Enkel de ballast hij mij al zeer vroeg liet dragen, kan onbewust bij mij nog herhalende patronen veroorzaken.

Bijvoorbeeld het voor willen zijn van gekwetst worden, je neemt alvast afstand voordat de ander dit doet,  of niet vertrouwen juist op wat je hart je ingeeft… want dat is eng. Uiteindelijk ben jij degene die zichzelf afwijst.

Uiteindelijk ben jij degene die zichzelf afwijst.

Bewustwording gekwetstheden in je lijf

Ik gun jou weer de regie over je hart en ik over mijn hart, daarom schrijf ik meer van dit soort blogs op de gelijknamige blogsite de regieovermijnhart.nl, zou je dit interesseren.

Ook vind ik het bijzonder fijn om anderen te helpen met lichaamsbewustwording en het positief op gang brengen van energie, dat helend kan stromen door body & Mind. Want je houdt spanning en gekwetstheden vast in je lijf. En wanneer jij en ik bereid zijn deze te doorvoelen, kan je vrijer zijn in wie je bent en  geef je jouw emotionele ballast niet door aan je kinderen.

Munayqi betekent; word je beste Jij, weet je nog? Meer info klik hier.

Familieopstellingen

Omdat ik een herhalend thema die mij verhindert voluit te leven herken, volg ik nu dan ook de opleiding in familieopstellingen en heb ik op ontroerende wijze afgelopen weekend kennis mogen maken met deze wijze van loslaten. Dat was nodig omdat er ook schuldgevoel zit, dat mijn kinderen samen met mij of door mij, mijn narcistische relatie hebben moeten meemaken, geweld hebben gezien en zorgen hebben willen dragen voor mij, door het verdriet ze heus wel zagen.

Verstoorde orde

Zo kunnen rollen voor dat je het weet ineens omgedraaid zijn. Mijn moeder behandelt mij bijvoorbeeld nog steeds als kind. Goed bedoelt maar niet meer nodig. Mijn dochters staan onder mij in de familielijn, niet boven mij en hoeven dan ook niet te zorgen voor mij. Wanneer de orde van geven en ontvangen dus verstoord is, is het aan te raden dit te behandelen.

In mijn voorbeeld was ik al heel jong een volwassene en luisterend oor voor mijn zwaarmoedige vader, hierdoor ben ik gewend om te geven en kan ik heel moeilijk ontvangen. Zou dit een reden kunnen zijn van de relatie breuk waarin ik heus veel liefde ontving.

Hoe het ook zij, jij leest mijn verhaal nu niet voor niks. Of je hebt mijn podcast gehoord.  Je herkent je in mijn verhaal. Je wijst jezelf af en wilt meer in je kracht staan.

Afstemmen op de Bron

Kom daarvoor meer in verbinding met jezelf en anderen, zodat je je beter gaat afstemmen op de bron. Voor manifestatie tips meld je aan voor de 10 daagse challenge afstemmen op de bron. Wil je een echte Reset in Mind & Soul dm mij op insta voor korte kennismaking.

 

Veel liefde, wijsheid en geluk

Jacqueline Brandes

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *