De reis van zelfontdekking

Welkom bij mijn blog, een toevluchtsoord waar we samen de diepten van transformatie verkennen en ontdekken hoe je na een scheiding, verlies of uit een narcistische relatie de regie over je hart kunt herpakken.

Als de Transformatie Therapeut van Nederland neem ik je mee op een reis van zelfontdekking en groei, waarbij we de kracht van aantrekken en creëren vanuit een vernieuwend perspectief bekijken.

Verantwoordelijkheid voor je Hart: Een Nieuw Begin

Na een ingrijpende gebeurtenis is het cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen hart. Dit betekent afstand nemen van de situatie en je niet emotioneel laten beheersen. Het is de eerste stap naar herstel. Het is normaal om jezelf te vergelijken met anderen, maar besef dat dit voortkomt uit angst voor tekort, eenzaamheid of onveiligheid. Deze angsten zijn vaak diepgeworteld in het innerlijke kind.

Het Innerlijke Kind en Zijn Angsten

Om daadwerkelijk te veranderen, mag je afrekenen met de angsten van jouw innerlijke kind. Deze oude angsten en illusies houden je gevangen in een herhalend patroon, waardoor groei wordt belemmerd.

Het werken aan deze oude pijnen, verstopt in je schaduw,  stelt je in staat om te voorkomen dat je steeds terugkeert naar hetzelfde punt bij elke poging tot verandering of tijdens je zoektocht naar liefde.

Aantrekkingskracht en Persoonlijke Groei

In ons leven trekken we aan wat we uitstralen, of dat nu positieve of negatieve energie is. Aantrekkingskracht beïnvloedt niet alleen onze externe wereld maar heeft ook een diepgaande impact op onze innerlijke wereld en persoonlijke groei. Het gaat verder dan het manifesteren van materiële zaken; het is een middel voor zelfontdekking, groei en transformatie op een dieper niveau.

De CREATE-methode voor Potentiële Groei

Mijn CREATE-methode draait om het realiseren van wie we in potentie Zijn. tijdens het creatieproces. Manifesteren is niet alleen het bereiken van externe doelen, maar ook een reis van persoonlijke groei. Luister je graag de Create your happy future podcast?  Klik hier

Mislukkingen worden niet gezien als eindpunten, maar als ontdekkingen van onze verborgen kracht.

De sleutel tot heling

Het transformeren van mislukkingen, verdriet, angst en onzekerheid naar liefde is de sleutel tot heling.

Helende Tips en Oefeningen voor je Innerlijke Kind

Hier zijn enkele krachtige tips en oefeningen om je innerlijke kind te omarmen, te koesteren en te vergeven:

 1. Erkenning van het Recht om Fouten te Maken:

Vertel je innerlijke kind dat fouten maken menselijk is en een onlosmakelijk onderdeel van groei. Wees er altijd om haar of hem op te vangen en te begeleiden. Zeg: “ik zal er altijd zijn om je op te vangen, om met je te praten en je weer op het rechte pad te krijgen.”

 1. Bescherming en Koestering:

Laat je innerlijke kind weten dat het altijd beschermd en gekoesterd wordt. Die veilige haven te midden van veranderingen bevindt zich in je hart. Zeg tegen jouw kleine ik: “Ik zal je altijd beschermen, want je bent een kostbaar deel van mij”.

 1. Samen Op Reis ongeacht meningsverschillen met anderen

Bereid je innerlijke kind voor op mogelijke afwijzing of boosheid van anderen vanwege je veranderingen en inspiraties. Zeg: “Het is okay als sommige mensen boos worden of je afwijzen. Wat ze buiten jou denken, doet er niet toe.

 1. Vergeving voor Vergissingen:

Geef toestemming aan je innerlijke kind om te vergeven, wetende dat niemand perfect is en iedereen zijn eigen trauma’s draagt.

 1. Overdracht van Leiderschap:

Neem het leiderschap over en verzeker je innerlijke kind dat je nu de volwassene bent die weet wat het beste is. De pijn of angst haar nog triggert is oud en in het heden een illussie. Je zegt dan: “ik weet wat goed voor je is, en ik wil alleen het beste voor je.”

 1. Onvoorwaardelijke Liefde en Ondersteuning:

Sluit af met een boodschap van onvoorwaardelijke liefde en blijvende ondersteuning. Verzeker je innerlijke kind dat je er altijd zult zijn, voor de rest van het leven.

 1. Vertrouwen op het Universum en Zelfreflectie

Om het plan van je Hogere Zelf te vertrouwen, is zelfreflectie essentieel.

Sta open voor verandering, leer van ervaringen en vertrouw op de wijsheid van het universum.

Jouw leven ontvouwt zich in jouw voordeel als je erop durft te vertrouwen.

Om het plan van je Hogere Zelf te vertrouwen, is zelfreflectie essentieel.

Laten we samen deze reis van transformatie omarmen en ontdekken welke prachtige mogelijkheden er in het verschiet liggen wanneer jij volgens jouw hart leeft.

Jij bent de architect van je eigen realiteit, en het is tijd om je mooiste potentieel uit te stralen.

Leer het plan van je Hogere Zelf vertrouwen, zodat je in flow evolueert. Dit kan zelfstandig bijvoorbeeld met een leuke 10 daagse manifestatie workshop: afstemmen op de bron voor €111.

Tips voor vertrouwen

Voor nu deel ik hieronder graag nog enkele tips om het vertrouwen in jouw Create-proces te versterken:

 1. Zelfreflectie: Neem regelmatig de tijd om naar binnen te kijken en te begrijpen wie je werkelijk bent. Dit helpt je om de lessen in elke situatie te herkennen.
 2. Omarm verandering: Sta open voor verandering, want het is de enige constante in het leven. Elke verandering brengt nieuwe kansen en groeimogelijkheden met zich mee.
 3. Leer van ervaringen: Zie elke ervaring, positief of negatief, als een kans om te leren en te groeien. Dit helpt je om bewust je eigen meesterplan te volgen.
 4. Vertrouw op het universum: Geloof in de wijsheid van het universum en vertrouw erop dat alles in je leven gebeurt met een reden. Dit versterkt het vertrouwen in je eigen reis.

De reis van transformatie

Wil je samen deze reis van transformatie omarmen en ontdekken welke prachtige mogelijkheden er in het verschiet liggen wanneer jij volgens jouw hart leeft?

Lees hier meer over mijn reset your mind & soul traject. Of stuur mij een whatsappje als je interesse hebt in een inner guidance gesprek.

Ik geloof namelijk dat jij de architect bent van je eigen realiteit, en het is tijd om je mooiste potentieel uit te stralen.

Met liefde en licht,

Jacqueline Brandes

De Transformatie Therapeut van Nederland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *