Intrinsieke waarden; een reis naar vrijheid, rust en oprechte liefde

Leven volgens intrinsieke waarden

Al geruime tijd loop ik rond met het gevoel dat ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat “aansta”. Creëer ik wel een leven volgens mijn intrinsieke waarden? De ethische waarden die ik nastreef, zoals vrijheid, rust en oprechte liefde, lijken nog niet voldoende tot uiting te komen in mijn dagelijkse realiteit.

Hoewel ik gelukkig word van deze intrinsieke kernwaarden, vraag ik me af of het voortdurend “aanstaan” me nog wel plezier brengt. Ik ben altijd al ambitieus geweest en houd ervan productief te zijn.

Het creëren van content en schrijven over persoonlijke ontwikkeling geven me voldoening. Echter, de stress en drukte die mijn opleiding, werk, hobby en gezin met zich meebrengen, veroorzaken onrust.

Een leven in vrijheid, rust en oprechte liefde

Continu ben ik onderweg om mijn leven beter te maken. Ik span me erg in om van mijn bedrijf een goed lopende machine te maken die mij, mijn klanten en mijn gezin gelukkig maakt.

In mijn streven om mijn leven volgens vrijheid, rust en oprechte liefde in te richten, werk ik mijzelf nog ergens tegen. Waarom houd ik vast aan de overtuiging dat ik niet goed genoeg ben? Waarom vind ik het zo moeilijk om mezelf op de eerste plaats te zetten?

Te hard werken naar vrijheid, rust en oprechte liefde

Het belang van loslaten

Een belangrijke stap in mijn persoonlijke groei is het laten zakken van mijn overlevingsschild. Therapieën en loslaattechnieken, zoals EFT en body mind release, hebben me geholpen om meer in contact te komen met mijn gevoel.

Dit heeft echter ook geleid tot intense emotionele momenten, waarin ik besef dat ik mezelf nog steeds belemmer in het oprecht leven en werken volgens mijn intrinsieke waarden.

Het voortdurend richten op de buitenwereld en het voldoen aan verwachtingen van anderen put me uit.

Slecht voelen en niet leven volgens mijn intrinsieke waarden

Eigenwaarde

Ik voel me slecht wanneer ik iets als egoïstisch beschouw en snel weer overschakel naar de productieve modus. Dit beïnvloedt mijn gevoel van eigenwaarde als moeder, ondernemer en partner.

Bijvoorbeeld, hoewel mijn dochter het prima vindt om een middag en avond alleen te zijn, raakte het me diep toen ik besloot naar een festival te gaan en haar alleen te laten. Mijn innerlijke criticus nam het over en mijn emoties speelden op, ondanks het feit dat het haar besluit was en ze me de vrijheid gunde om een middag te dansen. Het is duidelijk dat ik moeite heb om mezelf op de eerste plaats te zetten.

Het is duidelijk dat ik moeite heb om mezelf op de eerste plaats te zetten.

Leven volgens intrinsieke waarden

Desondanks heb ik geleerd om richting te geven aan mijn leven, door me bewust te zijn van mijn kernwaarden. Deze waarden dienen als leidraad bij het nemen van beslissingen. Voor mij zijn vrijheid, ontspanning en rust bijvoorbeeld belangrijke waarden. Geld en zichtbaarheid op internet zijn niet mijn drijfveren op zich, maar middelen om mijn doelen, zoals vrijheid, te bereiken.

Het vergelijken van mezelf met andere ondernemers leidt vaak tot sombere gevoelens. De hardnekkige stem in mijn hoofd zegt dan: “Misschien moet je het ook zo aanpakken om zus en zo te bereiken.”

Hoewel ik volledig achter mijn coachtraject, tarieven en vaardigheden sta, laat ik me nog steeds te veel beïnvloeden door externe motivatie en meningen. Ik maak stiekem nog niet oprecht mijn eigen keuzes.

Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de woorden van mijn moeder, die nog steeds in mijn systeem resoneren: “Ga voor zekerheid.” Dit zijn haar intrinsieke waarden die ik draag als een last op mijn schouders. Een mening die niet van mij is.

Intrinsieke waarden van een ander zijn een last op je schouders

De overtuiging van mijn moeder:  ‘ga voor zekerheid’ resoneert nog in mijn systeem.

Ik ben opgegroeid met het idee dat normaal doen al gek genoeg is. Bovendien ben ik nog steeds afhankelijk van de waardering en erkenning van mijn moeder, omdat ik deze behoeften gemist heb. Dit is onbewust de reden waarom ik zo hard werk en succes wil behalen in mijn onderneming, om te bewijzen dat de energie die ik erin steek de moeite waard is.

Loslaten en overgave aan het universum

Wat gaat er mis als alles in mijn leven lijkt te kloppen? Waarom ervaar ik spanning in mijn schouders, stress en beklemming op mijn borst?

Wellicht vraag jij je ook af of je wel leeft naar je intrinsieke waarden. Je snapt er niks van, want je hebt best goeie baan, gezin loopt op rolletjes, je woont samen in een leuk huis. Gaat op vakantie en kan allerlei gadgets en kleding kopen.

Het probleem ligt vooral in de overtuigingen in je onderbewustzijn die verkondigen dat je niet goed genoeg, nutteloos of waardeloos bent. Het gevoel dat je altijd hard moet werken om vrijheid, veiligheid, zekerheid of verbinding te bereiken, speelt parten. Het gaat om dit streven naar…

‘Moeten’ loslaten

Het constant gevoel van “moeten” veroorzaakt een disbalans. Het manifestatieproces vindt plaats, zelfs wanneer we niet productief zijn hoor en je gewoon stil bent.

Het universum heeft zijn eigen ritme en tijdlijn waarop gebeurtenissen zich ontvouwen, mits we durven loslaten hoe en wanneer dingen moeten gebeuren. Laten we ons overgeven aan de magie van timing en co-creatie in manifestatie.

Laten we geduldig zijn, vertrouwen hebben in het proces en ons openstellen voor samenwerking met het universum en anderen. Op die manier kunnen we onze verlangens manifesteren op manieren die verder gaan dan onze wildste dromen.

Meer lezen over zingeving in je leven en 3 tips naar liefde, geluk en overvloed? Klik hier.

Leven volgens eigen waarden

Door te leven volgens mijn intrinsieke waarden, blijf ik trouw aan mezelf. In plaats van me aan te passen aan de waarden van anderen, laat ik zien wie ik werkelijk ben en wat voor mij belangrijk is. Anderen leren me kennen zoals ik echt ben.

Is dit ook een verlangen van jou?  MunayQi helpt je graag. De betekenis van MunayQi, “word je beste echte jij in liefde”, is niet voor niets.

Een tip die ik graag met je wil delen, is het verankeren van je kernwaarden, zodat je je er altijd aan kunt herinneren vanuit het juiste gevoel.

Stel je voor hoe je bent en hoe je je voelt wanneer je die vrijheid, rust of liefdesverbinding leeft. Welke geheugensteun kan dit beeld en dit gevoel vertegenwoordigen? Misschien kun je een visionboard met afbeeldingen maken en ophangen, een screensaver op je computer instellen of een edelsteen vasthouden tijdens het mediteren.

Behulpzaam is de online 10daagse challenge Afstemmen op de Bron om je uit te dagen je manifestaties realiteit te maken. Zie InnerOuterStrength-Academy.com

Door je intrinsieke waarden met anderen te delen en erover te praten, blijft het beeld en vooral het gevoel levendig. Deel dus jouw intrinsieke waarden en hoe je ernaar streeft in de Facebook-groep “Resetyourmindsoul” of op Instagram.

Leuk om van je te horen en delen is lief met Krijgers & Godinnen die alles uit het leven willen halen.

Want ik heb heel veel leuks om:

Ik inspireer je graag met mijn content, zodat jij van dromen naar doen gaat, door handvatten te geven in loslaten wat jou nu beperkt, waardoor je wel die innerlijke rust en vrijheid aan trekt om eindelijk te leven in overvloed.

Veel liefde, geluk en wijsheid

Jacqueline Brandes

Transformatie Therapeut in Loslaten & Opladen

www.MunayQi.nl

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *