Mindfulness ontspannen bij depressie

Mindfulness ontspannen bij depressie is niet makkelijk, als gebeurtenissen, trauma’s en opvoeding, de mand van je luchtballon vullen. Dit is emotionele ballast jij opdoet.

mindfulness ontspannenEmotionele ballast loslaten

Stel je maar eens voor; dat je tijdens je leven hoog in de lucht zweeft in jouw luchtballon. Dit ben jij. De mand wordt steeds zwaarder en zwaarder.  Net als je schouders die moedeloos hangen of gespannen omhoog staan. Ze voelen zwaar en pijnlijk.

Mindfulness ontspannen

Jij verliest steeds meer positieve gevoelens en kracht. Mindfulness ontspannen wordt steeds moeilijker en je luchtballon loopt leeg. Het lukt je steeds minder om goed ermee te vliegen op de flow van het leven.

Je zakt dus steeds lager en lager in het spel op aarde, totdat je een gevoel van vastzitten ervaart. Je zit vast in de modder.

Dit gevoel van vastzitten vergelijk ik met de kolibrie die niet meer vliegt. Het vogeltje zit vast in zijn mentale kooi en ziet en voelt niet meer helder welke vaardigheden hij wel degelijk al bezit.

Lees meer in dit artikel hoe je het gevoel van vastzitten kan loslaten.

blokkades zitten in de weg ballen hooghouden Reset your Mind & Soul

Mindful loslaten

De dikke billen van de onbewuste olifant; namelijk jouw herhalende patronen en programma’s, zitten voor de deuropening van het kooitje. Je draagt een last bij je. Maar die last die in de weg zit, is misschien helemaal niet van jou.

Onbewust geven je ouders en voorouders lasten zoals schulden, verplichtingen en onrecht wat hen is aangedaan door. Hieruit voort komt bepaald gedrag.

Lees meer over Body Mind Release; de oplossing die de innerlijke oorzaak van herhalende programma’s aanpakt.

Lees meer over familieopstellingen; die het onzichtbare zichtbaar maken.

Incompleetheid

Bijvoorbeeld geen eigen keuzes kunnen maken, omdat je opa in de jappenkampen het helemaal niet voor het zeggen had. Met tot gevolg je moeder heel veel controle uitoefent op alles en iedereen omdat je zij jou, (haar kind) wilt behoeden voor de pijn van haar vader, (jouw opa), die niet zichzelf kon zijn of zich niet mocht uitspreken. Zij is niet mindful ontspannen, waardoor depressie of somberheid een gevolg kan zijn.

Hierdoor kan het zijn jij je moeder, je vader of jezelf afwijst, omdat jij vindt dat hij of zij jou niet gegeven heeft, wat je nodig had. Wie weet zijn er wel ruzies, familieperikelen of je voelt je somber.

Afwijzing van wie dan ook veroorzaakt incompleetheid. En dat is vaak een innerlijke oorzaak van depressie of niet mindful kunnen ontspannen.

depressie

Afwijzing van wie dan ook veroorzaakt incompleetheid.

Koortsachtig verlangen

Je blijft vaak hangen in deze vicieuze cirkel van frustraties, boosheid, geïrriteerdheid, door te focussen op wat je nu mist in je leven. Dit blijft doorgaan tot je hebt wat je wilt of tot je koortsachtig dat verlangen hebt bereikt of vervuld ver in de toekomst.

Tip naar mindfulness ontspannen bij depressie

 • Totdat je de situatie of de mensen om je heen neemt zoals ze zijn, dan ontstaat er pas rust in het systeem.
 • Erken je ouders, dat zal die zoektocht naar geluk beëindigen.

Gevolg van mindfulness ontspannen bij depressie

 • Je ervaart dan meer innerlijke stabiliteit en een gevoel van identiteit die van jou is.
 • Die lawaaiige, negatieve stemmen in je hoofd zullen dan minder worden.

Stilte en ontspanning helpen je rustig te worden. Als jij een piekeraar bent en maar blijft tobben over verleden of toekomst, dan ga je weg bij je gevoel in het hier en nu. Want je zit dan meer bij de angsten in je hoofd.

Familieopstellingen

Familieopstellingen geven je de ruimte om problemen van een andere kant te bekijken en te accepteren wat is. Daarnaast zijn mindfulness oefeningen ook fijn om meer aanwezig te zijn in het moment.

mindfulness ontspannen

Want dat vastzitten in de modder, heeft te maken met streven naar behoeften of verlangens die nog niet zichtbaar zijn. Als je dus bewust je aandacht richt op hoe het nu is, dan beoefen je het afleiden van gedachten en van angsten of belemmerende overtuigingen invullen.

Mindfulness stilstaan

Geluk is niet perse een state of mind, waarin je alleen maar positieve emoties zoals liefde, vreugde of plezier ervaart. Soms zit je gewoon niet lekker in je vel. Mindful stil staan bij hoe jij je nu voelt is gewoon een graadmeter. Zodat je zo nodig zelfstandig een stress relief oefening kunt doen.

MunayQi stress management voor mindfulness te ontspannen bij depressie.

stress management stress graadmeter

Anti-stress pretzel

Een pdf voor acuut simpel en snel je zelf te resetten kan je bij mij aanvragen. Dan email ik je mijn anti-stress pretzel oefening. Stress management voor mindfulness te ontspannen bij depressie.

uitvliegen kolibrie cartoon munayqi Reset your Mind & Soul

Tips voor innerlijke vrede

Zoek dus niet naar geluk maar wel naar innerlijke vrede. En dat kan je vinden als een kracht in jou. Als een kolibrie die graag en vrolijk fladdert op de flow des levens. Daarvoor mag je dus naar binnen kijken. Daar naar die kolibrie in dat mentale kooitje.

 1. Je confronteert jezelf met wat is. (Met stap 1 uit de CREATE-methode)
 2. Dan werk je aan zelfliefde. (Stap 2 Reset uit de CREATE-methode)
 3. Kijk tijdens een wandeling goed en mindful om je heen.
 4. Geniet van de kleine dingen die je ziet, hoort, ruikt en voelt.
 5. Een massage of een simpele gezichtsmassage die je bij je zelf uitvoert, is al het geven en ontvangen van liefde.

Lees meer in dit artikel hoe je innerlijke rust en vrijheid bereikt.

All you need is love

Weliswaar cliche; maar liefde is all you need. Doorbreek stressklachten. Stap 3 van mijn create methode na stap 1 Confront, en stap 2 Reset is Engagement.

 1. Verbind je met wat je leuk vind. Waar maakt je hart een sprongetje. Verbind je met leuke mensen.
 2. Kom dan in actie door te sporten of bewegen, door leuk werk te doen of een hobby.
 3. Vind een zinvol doel.

En ja het leven gaat met ups-and-downs. Zeker als je in een burnout of depressie zit of net met verlies te maken hebt gehad. Je ego gaat automatisch weer ineens met je aan de haal. Het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan.

Lees meer in dit artikel over aantrekken oprechte liefde en ultiem geluk.

Tips om mindfulness te ontspannen bij depressie

Toch de tip die ik je mee wil geven is telkens weer mindfulness te ontspannen bij depressie door:

 • mindful kijken naar ‘wat is’, naar je gedachten en
 • stil staan bij je gevoel zonder oordeel, zonder er iets mee te moeten.

Dat vind ik persoonlijk een moeilijke. Maar het gaat om het feit: jij niet je lichamelijke- of mentale klacht bent.

Het gaat erom jij niet meer de last van voorouders hoeft te dragen. Ga zien en erkennen.

Als je daar voor open staat, dan kan dat met stap 5 van de CREATE-methode: de Munayqi Tools. Simpele spirituele technieken die je makkelijk zelfstandig direct kan inzetten wanneer stress transformatie is gewenst. En weet ik er voor je ben tijdens stap 6 to Evaluate your energy.

 

Heel veel liefde, geluk en wijsheid

Jacqueline Brandes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *