Tips van overleven naar leven

Tips van Overleven naar Leven

Waar brengt de reis van het leven jou? Blijf je hangen in het overleven of ga je nu eens echt leven? In de Create your happy future podcast nr. 100 deel ik tips zodat jij van Overleven naar leven toe kan gaan. Een podcast waarin ik je weer hoop mee te nemen in inzichten, die jou helpen je shit los te laten en weer op te laden.

Inzichten in de reis des levens

Zo ook in deze regie over mijn hart blog, wil ik het hebben met je over, waar het leven je allemaal wel brengt. Tips van Overleven naar Leven kan nooit kwaad toch. Je wilt toch inzichten in de reis van je leven? Daarvoor is het nodig te gaan zien en voelen wat het leven je wel brengt.

Inzichten in hoe je innerlijke rust en vrijheid bereikt? Klik hier en lees de blog met tips.

Worstelen met stress

Terwijl ik me voor kan stellen wanneer jij nu aan het worstelen bent, met een bepaalde weerstand, situatie of overtuiging, je hierdoor het gevoel hebt stil te staan en nu zegt: ‘mijn leven brengt mij helemaal niks hoor’.

Je voelt je boos, verbitterd, oververmoeid of apathisch. Stress en negatieve emoties doen concluderen dat je niet gelukkig bent. Je bent aan het Overleven in plaats van Leven.

Onderdeel van Geluk

Maar pas geleden las ik een passage die zei: dat geluk niet enkel focussen op de mooie bloemen in je tuin is, maar ook op het zien en behandelen van het onkruid. Want onkruid negeren levert geen mooie tuin op.

Automatisch van Overleven naar Leven

De positieve en dus ook de negatieve emoties zoals angst, bezorgdheid of droefenis zijn allebei onderdeel van geluk.  Als je hier mee om leert gaan, ga je al automatisch van overleven naar leven.

Geluk is niet enkel focussen op mooie bloemen, maar ook het onkruid behandelen

 

Avontuur

Geluk voor mij is mensen begeleiden tijdens innerlijke reizen en stress transformaties. Daar hoort vrijheid en rust bij en wie weet; wel wonen in een mooi natuurrijk en warm land.

Na een jaar in Los Angeles gewoond te hebben en drie maanden in India blijft een spannend avontuur altijd wel aantrekken. Ideeën over ooit eens verhuizen naar een warm land dwalen rond in mijn gedachten.

Een goeie vriend vertrekt, die doet het gewoon. Naast argumenten waarom wel zo een stap te zetten, zijn er genoeg tegen argumenten die mij doen worstelen met weerstand.

Wil jij je eigenlijk ook niet meer laten afleiden van je wensen door weerstand, overtuigingen of angsten? Lees dit artikel met tips over meer vertrouwen in het universum. Klik hier voor een -regieovermijnhart- artikel

Zelfsabotage

Onrust over praktische zaken wat betreft kids en wat financieel wel of niet mogelijk is, houd mij bezig. Naast positieve gevoelens, beïnvloeden de negatieve emoties natuurlijk ook de route naar mijn geluk.

Voor nu vind ik de gedachten die als donkere wolken de toekomst onduidelijk maken , maar niks.

Zelf sabotage is dan een bekend coping mechanisme, die alle deuren die open kunnen gaan, direct weer dicht gooit. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld:

 • geen energie in een relatie willen stoppen, want ik vul in: ‘het werkt toch niet’. Ik vul alles al van te voren in.
 • Ik ga niet mee op vakantie want, tja straks vind ik het wel fantastisch daar en dan?

Focus op flow of op bergen?

Herken je dat ook bij jezelf, dat je niet mee gaat, met de flow van het leven of wat zich aandient.

Ik focus me op de bergen, in plaats van op de route, die misschien wel om die berg heen mogelijk is.

Mijn tips van Overleven naar Leven

Leven in het Nu en stap voor stap een kans pakken die zich aandient, geeft veel meer innerlijke rust, dan vooruit lopen op situaties je helemaal niet weet of het zal gebeuren.

Onrust ontstaat als je vooruit loopt op de situatie.

Tips om piekeren te doorbreken klik hier.

De reis van het leven samen

Wel herkenbaar in meer situaties die we soms onder ogen moeten komen. Zoals stellen die jaren samen zijn geweest en dan volgens ieders verbazing toch uit elkaar gaan.

Je hoopt dat mensen er iets aan gedaan hebben om weer nader tot elkaar te komen. Dat ze samen van overleven naar leven werken. Maar wanneer de reis van een leven samen niet meer volgens dezelfde route verloopt, kan het beter zijn om de situatie en de keuze te accepteren en daarmee de deur open te zetten naar nieuwe mogelijkheden.

Innerlijke rust ervaar je als je stap voor stap kansen aanpakt.

Video tip op het MunayQi Stress Transformatie youtube kanaal: ‘Waarom aantrekken oprechte liefde en ultiem geluk og niet lukt’. 

Genieten van de kleine dingen

Ook kan je je wel voorstellen, hoe vermoeiend het is, als je dag in dag uit naar je werk gaat vol spanning, on enthousiasme en chagrijnige gemoedstoestand omdat je je werk haat.

De tip van overleven naar leven is: -wanneer je nog niet de beslissing neemt iets anders te gaan doen-, toch

 • te genieten van een gesprek met je collega,
 • van het wroeten in de aarde of
 • het schrijven van een verslag.

Positieve energie komt in beweging

Waar kan je wel vrede mee of plezier in hebben? In plaats van je te verzetten tegen wat nu is, komt positieve energie in beweging en trekt gelijke trilling aan.  (Meer grip op manifesteren? Klik hier voor video)

De reis van het leven kan dan ineens een totaal andere richting uitgaan.

 • Je gaat van Overleven naar Leven.
 • Je krijgt een aanbod voor een leukere baan.

Ook in de liefde blijkt dit zo te gaan. Ga niet op zoek naar een partner. Jaag de liefde niet na door obsessief meerdere keren per week op date te gaan, alsof je moet en zal een man naast je hebben.

Zo ook is het met je gezondheid. Vecht niet tegen depressie of burn-out door te ontkennen wat is, wat niet kan of nu nog niet haalbaar is. Maar zet elke dag weer een nieuwe stap waar je van geniet of blij van wordt, ook al is deze maar klein.

Zet elke dag weer een nieuwe stap, waar je van geniet of blij van wordt, ook al is deze maar klein.

Tijdelijk geluksgevoel

Ik snap dat je doelen hebt. Maar besef dat wat betreft materiële zaken, je geluksgevoel maar tijdelijk is.

Je wilt een groot huis, mooie vakanties, snelle auto. Je wilt veel geld verdienen of dus die leuke vent aan de haak slaan om je behoeftes te bevredigen in zekerheid, verbinding of veiligheid bijvoorbeeld. Maar wanneer is het genoeg?

Je blijft verlangen naar iets dat je nog niet hebt. Je bent dus niet tevreden met wat er nu al is.

Dit is dan vaak een verlangen die uit groeit naar een begeerte die bevredigt moet worden. En wanneer dit verlangen nog geen realiteit is ben je aan het lijden. Je ervaart tekort.

Daarom is doelen nastreven niet altijd geadviseerd. Maar genieten van waarden die belangrijk zijn voor jou in je leven wel.

Stop met streven naar…

Geniet meer van samenzijn met mensen die nu dichtbij je staan, i.p.v. streven naar een relatie die er nu nog niet is.

Want vraag jezelf eens af:

 • ‘Heeft dit streven naar …, je geholpen in veiligheid?’
 • ‘Is het gelukt om daadwerkelijk controle te hebben door alles zo perfectionistisch te doen?’
 • ‘Heb je kunnen genieten van dat succes of de rust in je huis?’
 • ‘Heb je stil gestaan bij ware liefde of was je alweer door gerent?’

P.s: Wil jij je ex vergeven voor hoe hij het heeft aangepakt? Of laat jij beperkende overtuigingen jou in de weg staan om die nieuwe wederhelft aan te trekken, waar je zo naar verlangt?

Wat als ik je nu vertel dat je een wederhelft helemaal niet nodig hebt om gelukkig te worden? Luister snel de video (Klik hier) over waarom een wederhelft een illusie is.

Kernwaarden

Het gaat erom volgens jouw kernwaarden te genieten van de reis. Het eindstation is minder belangrijk.

‘Houd jij dus ook nog vast aan innerlijke patronen en situaties die jou niet dienen?’

Dit komt door rotsblokken die door nare gebeurtenissen, tijdens je reis hierop aarde, in jouw stromende rivier een blokkade zijn gaan opwerpen.

In het begin stroomt het nog en merk je nog weinig van de stenen in je rivier.  95% van je denken, handelen en voelen is zelfs onbewust.

Op het gegeven moment jij wel merkt de emotionele bagage in de weg gaat zitten, ervaar je het als vastzitten in het leven. Dit is voelbaar in je lijf door het onbewust vechten hiermee.. en hoorbaar door een regelmatige klaagzang. En dit is juist het hele euvel.

*Je verlangt en streeft naar iets wat je niet hebt.

*Je focust teveel op je einddoel.

*Je klaagt en geeft dus aandacht aan hetgeen je niet wilt.

Ruis en lawaai

En het is logisch, gezien je overlevingsmodus zich laat horen als bemoeizuchtige innerlijke criticus of bodyguard. Een stem die zich vanuit je reptielenbrein, laat horen in de vorm van: angst, weerstand en beperkingen.

Die stem is er vanuit de oertijd al op gericht je te helpen overleven. En het enige wat hij doet is jou beschermen.

De rivier des levens

Maar eigenlijk houd je je vast aan de oever van je rivier, je hebt geen vertrouwen en staat stil uit angst.  Je ziet niet wat het leven je wel brengt.

Wanneer het leven op de een of andere manier vraagt om verandering door ruis en lawaai, kan jij dan in stilte bewust worden van je gevoel en achterhalen wat je echt wilt? ‘Kan jij vertrouwen op iets beters?’

Hersenspinsels tackelen en tips

Tijdens de voornemens naar transformatie, worden mijn klanten best eens in de war gebracht, door angstige hersenspinsels. Daarvoor laat ik hem of haar zijn belangrijkste kernwaarden onderzoeken. Zodat tijdens moeilijke beslissingen je telkens terug kunt gaan naar de vraag: ‘voor wie en waarvoor doe ik het nu? ‘

Een kernwaarde is bijvoorbeeld: avontuur, passie, rust, duidelijkheid, samen zijn et cetera.

Overlevingsmodus loslaten

In plaats van je te laten weerhouden door zo veel verschillende hersenspinsels uit verleden en toekomst, ga je nadat je je overlevingsmodus hebt losgelaten, bezig met wat jij echt belangrijk vind in het Nu.

Vind je het leuk om video’s te kijken voor nog meer inzichten, bezoek dan het MunayQi Stress Transformatie Youtube kanaal.

Verhoog je trilling

Dat is mijn missie, dat jij vanuit je mooiste potentieel, je trilling verhoogt, zodat je een droomleven creëert volgens jouw voorwaarden en dus gaat zien wat het leven je wel brengt. Lees hieronder meer over de tips van Overleven naar leven.

Je trilling verhogen doe je; door je innerlijk licht te schijnen op de aanwezige positiviteit op je pad.

Het is zo simpel als ZIJN op je pad

Leven is bewustzijn

Het is zo simpel als Zijn op je pad. Accepteren wat is. Zie dit licht als een energie die altijd in beweging is. Dit is je bewustzijn. En die kan je dus richten op jouw kernwaarden zoals vrijheid, liefde en geluk.

Zit je geest bijvoorbeeld vol naast geluk en verliefdheid met boosheid en verdriet, net als een huis met stilstaande kamers. Jij kan kiezen met je bewuste Zijn waar je op focust! Ook al vraagt het wat oefening, omdat je brein is ingesteld te focussen op negativiteit om je te behoeden voor gevaar.

Tips van Overleven naar Leven

Ben jij dus klaar met klagen, zeuren, zeiken?

Stap 1: Maak dan een klaag lijst.

 • Schrijf alles op waar je je aan irriteert, wat je niet wilt, zet al je onvrede op papier.
 • Jij bent er nu aan toe om dit los te laten, verscheur het of verbrand het dan.
 • Jij neemt je voor: “vanaf vandaag ga ik het anders doen!”

Stap 2: Maak een dankbaarheidslijst.

 • Waar ben je dankbaar voor?
 • Wat maakt jou blij, enthousiast, energiek?
 • Wat heb je wel al. Wat gaat goed? Denk aan zonlicht op je gezicht of een fijn gesprek.

Gewoontes doorbreken kan tijd kosten. Er moet namelijk een nieuw spoor oftewel neuraal pad in je brein gemaakt worden, die ervoor zorgt dat jij je vaker gelukkig gaat voelen en geluk ook meer om je heen gaat zien.

Kleine stapjes zijn de zaadjes die nodig zijn om je grote doel te gaan oogsten.

De formule naar Gelukkig leven

Ik raad je dan ook graag mijn CREATE-kracht gids aan die je in je brievenbus kunt ontvangen. Als bonus vind je hierin een qr code, die je toegang geeft tot de krijgergodin challenge, waarin je stapsgewijs uitgedaagd wordt de formule naar gelukkig leven in te blijven zetten. Zodat je met meer impact, vrijheid en assertiviteit stappen gaat zetten.

Doelloosheid

Soms is juist doelloosheid gewenst om minder druk te zetten op het bereiken van je gewenste toekomst. Het creëren van jouw happy future vindt namelijk plaats in het heden.

Dit werkt alleen als je jouw beperkende overtuigingen en verkrampende gevoelens, die je ervaren hebt tijdens trauma’s, loslaat. Welke rotsblokken wil je niet meer?

Zet die rugzak met shit aan de kant, stop met dat zeiken en klagen en ervaar een doorbraak in een gevoel van dankbaarheid en innerlijke vrede en rust.

Samengevat tips van Overleven naar Leven

 • Doelen even loslaten, je meer richten op je waarden
 • Schrijf je belangrijkste kernwaarden op
 • Beperkende overtuigingen loslaten
 • Stoppen met zeiken en klagen
 • Met een andere blik de wereld in kijken bijvoorbeeld na een innerlijke reis ceremonie
 • Weer opladen bijvoorbeeld door een MunayQi massage of medicijnwielconsult

Poets je gekleurde bril en zie de wereld anders

De Krijgergodin challenge is een hele leuke uitdaging, om die gekleurde bril, hoe jij naar je zelf, een ander en naar je wereld kijkt op te schonen. Want negatieve energie, dat klagen, die ondankbaarheid, gaat om je cellen heen zitten en dat maakt ziek.  Zo is de vicieuze cirkel weer rond.

 • Ballast geeft spanning.
 • Strijd en weerstand geeft stress.
 • Stress doet bloeddruk stijgen.
 • Je doet chagrijnig tegen je gezin.
 • En aan je relatie komt een eind.

Ga van overleven naar leven

Neem Nu het besluit wat je wel wil. Want wanneer je in deze vicieuze cirkel rondjes draait, begint je lichaam je feilloos te vertellen welke angsten of overtuigingen jou in de weg zitten. Bijvoorbeeld in de vorm van chronische stress, burn-out, depressie, hoofdpijn en ontstekingen in spieren of gewrichten.

Wellicht verklaar je dit rationeel, omdat je te hard gewerkt hebt, ouder wordt of gevallen bent. Maar dingen gebeuren niet zonder reden. Het is de reis van het leven. Neem mijn tips van overleven naar leven ter harte, want daarin vind je vrijheid en innerlijke rust.

Dit is wat ik je gun. Vrijblijvend gesprek aanvragen. Altijd welkom voor tips van Overleven naar Leven

Leuk om van je te horen en delen is lief met Krijgers & Godinnen die alles uit het leven willen halen.

Want ik heb heel veel leuks om:

Ik inspireer je graag met mijn content, zodat jij van dromen naar doen gaat, door handvatten te geven in loslaten wat jou nu beperkt, waardoor je wel die innerlijke rust en vrijheid aan trekt om eindelijk te leven in overvloed.

Veel liefde, geluk en wijsheid

Jacqueline Alexandra Brandes

Transformatie Therapeut in Loslaten & Opladen

www.MunayQi.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *