Hoe bereik jij innerlijke rust en vrijheid?

Zou jij willen dat je alles op een rijtje hebt?  Wil jij tips hoe jij  innerlijke rust en vrijheid kan bereiken? Want jij accepteert ‘wat is’ nu nog helemaal niet? Door deze onrust en strijd, ben je jouw ontspannen zelf kwijt geraakt. Je wilt het echt anders.

Gelukkig zijn

Je verlangt naar innerlijke rust en vrijheid in je doen en laten. Je wilt namelijk wel gelukkig zijn met jezelf, maar je laat je nog te veel leiden door het oordeel van andere mensen.

Ik hoor wat je zegt. Je staat nog niet 100% in je KrijgerGodinnen Kracht. Dit zorgt ervoor dat je dat rustgevende gevoel van vrijheid en geluk nog niet hebt. Met tot gevolg je een sparkle mist oftewel een innerlijke motivatie die zorgt voor vooruitgang.

Lees ook over: de sleutels naar geluk waarin ik schrijf over de 6 stappen om meer geluk in jezelf te ervaren.

Innerlijke rust vinden

Het ontspannen gevoel die hoort bij innerlijke rust komt mijns inziens vanuit een innerlijke kracht. Een goddelijke power, een vonk of het universum wij ieder in ons dragen.

De regie over mijn hart - MunayQi - Blogs om jou te inspireren,

Ik noem dit je kolibrie die wilt vliegen in flow. Je zit dan lekker in je vel. Leunt niet op andermans energie en je volgt je zielsmissie. Maar door emotionele en mentale ankers kan jouw kolibrie niet vliegen. Vast in een mentale kooi door beperkende overtuigingen en gevoelens.

Je merkt dit bijvoorbeeld aan somberheid nadat je gescrolled hebt op facebook. Je vergelijkt jezelf met ondernemers die veel verder zijn dan jij. Of je trekt steeds voor jouw gevoel een verkeerde man aan. Terwijl eigenlijk door een onderliggende angst of blokkade jij mensen van je weg duwt.

Zo kan het ook zijn jij een pleaser bent, en door teveel over je grenzen heen te gaan, nu oververmoeid bent. Je hoofd is vol, de patronen zijn steeds hetzelfde, je geniet niet, terwijl je weet dat het anders kan. Maar je zit vast. En dat geeft onrust. Dit is de innerlijke rust en een gevoel van vrijheid jij nu mist.

Hoe krijg je rust in je kop?

Herken jij je hierin lieve krijger of godin?  Weet als ik over KrijgerGodinnen praat het net zo goed een man kan zijn. Want allemaal hebben we yin en yang delen in ons. Een krijger en een godin. Het  engelse woord goddess is eigenlijk geslachtloos en staat voor die goddelijke bron, waar je je op kan afstemmen.

Zie www.munayqi.nl/afstemmen-op-de-bron de cursus die ik gemaakt hebt, waarmee  je moeiteloos leert manifesteren vanuit je beste Potentieel. Krijg rust in je kop door jouw energie in balans te brengen, zodat jij je persoonlijke effectiviteit, werkkwaliteit en werkplezier vergroot.

 1. Stap 1 van mijn CREATE-methode is altijd confront. Confronteer jezelf met wat is. Sta stil bij je gevoelens en gedachten.
 2. Stap 2 Leer stress signalen herkennen en reset geest en ziel.
 3. Stap 3 Verbind jezelf met jouw voorwaarden en zet door focus en rituelen prioriteiten.
 4. Stap 4 Kom dan in actie door ontspanningsoefeningen te kiezen die bij jou passen.

Zou je al zelfstandig aan de slag willen met de 6 stappen uit mijn CREATE-methode bestel dan de CREATE-KrachtGids. Hierin ontvang je het geheim om stressbestendig in je kracht te staan, zodat jij een succesvol lichter leven leeft!

Meer info hier.  Bestellen kan hier en ontvang hem spoedig in je brievenbus.

Stress signalen herkennen

Let goed op lichamelijke- en psychische stresssignalen, zodat je op tijd op de rem trapt, voordat stress zodanig voelbaar is in:

 • gespannen nek,
 • hartkloppingen,
 • nerveuziteit
 • benauwdheid
 • misselijkheid
 • hoofdpijn

of merkbaar als:

 • vol, wazig wattenhoofd
 • slechte focus
 • geen beslissing kunnen nemen
 • slecht slapen
 • piekeren
 • vergeetachtig zijn

Ontspanningsoefeningen

Als je ontspannen bent dan ga je beter om met stress. Beter leren ontspannen, daar bereik jij innerlijke rust en vrijheid mee. Zorg ervoor dat je minder gestrest bent met ontspanningsoefeningen. Zoals bijvoorbeeld:

 1. Dagelijks ontspannen ritueel zoals: lezen, puzzelen, warm bad of muziek luisteren.
 2. Goede nachtrust zodat lichaam en geest tot ontspanning komt.
 3. Beweging wat je leuk vindt, zoals yoga, wandelen of tuinieren.
 4. Focus op diepere, langere ademhaling
 5. Verhoog je positieve energiefrequentie door heart coherentie oefeningen.

 

Stop met jezelf wegcijferen

Ik kan me voorstellen jij een bepaald plaatje van je leven voor ogen had, maar door onderdrukking en jezelf wegcijferen loopt het anders. Stop met jezelf wegcijferen. Start met het bereiken van innerlijke rust en vrijheid.

Maar ik snap dat je nu nog misschien door negatieve gebeurtenissen of een narcistische relatie, je in de energie van angst en overleven zit.

Dit zijn onderliggende oorzaken dat je geen rust in jezelf hebt. Andere factoren die hierdoor ontstaan zijn de stress.

Continu in overlevingsmodus staan brengt veel stress met zich mee

Continu in overlevingsmodus staan brengt veel stress met zich mee. Daarnaast kan je zelfbeeld verkeerd zijn door de negatieve imprint van opvoeding, trauma of nare relaties. Je geest en ziel zijn steeds alert, waardoor je lichaam automatisch altijd op spanning staat.

Doorbreek patronen en bereik innerlijke rust

Je wilt nu eindelijk eens een x de illusie van afwijzing, controle en tekort, verleggen naar innerlijke rust en passievolle flow? Zonde toch als je leven aan je voorbijgaat door burn-out of depressie.?

Je kan pas innerlijke rust en vrijheid ervaren als:

 • je liefde durft te ontvangen en te geven
 • je oude shit durft los te laten
 • je inzichten hebt verkregen over jezelf of een situatie.
 • je in het hier en nu gaat genieten met wat is.

Hoe bereik je innerlijke rust en vrijheid?

Via de 6 stappen uit mijn create-methode kan je je dit eigen maken, waardoor je niet meer weg rent voor nare gevoelens. En ja dit doen we allemaal, door te netflixen of te snaaien of teveel te drinken.

Wil je dit onderzoeken kies dan voor een innerlijke reis. Op munayqi.nl vind je mijn methoden en innerlijke reizen zoals een choco ceremonie of diepgaande massage inclusief loslaat coaching.

Jij doet er wel toe

Zelf heb ik ook veel moeten leren om van te hard werken, trekken aan situaties of mensen of moeten presteren te gaan naar vertrouwen en ontspannen. Een van de onderliggende oorzaken was; ‘niet goed genoeg zijn, er toe willen doen’.

Nu weet ik dat deze behoefte buiten mezelf zoeken geen zin heeft. Maar daar heb ik echt wel wat spiegels van mijn coach voor nodig gehad.

Wat je zelf al kunt doen om naar die innerlijke rust en vrijheid toe te werken is:

 • Jezelf zijn. Dus trek bijvoorbeeld kleding aan wat jij geweldig vind. Of het nu in de mode is of niet. Het gaat erom jij je sexy, goed en vol zelfvertrouwen voelt als je dit aan hebt.
 • Werken aan je hormoonbalans. Dit kan al door te sporten. Want dopamine en endorfine geven een energieboost en een geluksgevoel.
 • Ook gezond eten van gezonde vetten zoals kokosolie, avocado en vette vis is een must.
 • Natuurlijk ont stressen door te ontspannen en tijd vrij te maken voor jezelf. Ik weet nog een goeie massage therapeut. 😊 Zie www.MunayQi.nl
 • Om innerlijke rust te bereiken is de bedoeling je in actie komt, zakelijke- of persoonlijke problemen oplost en niet aan uitstellen doet.

Loslaten

Je wilt de druk op je schouders lichter maken toch?  Soms zal je dan ook iets moeten loslaten. Heeft het nu prioriteit? Nee, laat het dan los. Kan je het nu oplossen, oke regel het en laat het dan los.  Iets minder perfectionistisch zijn kan hierbij helpen.  Kom in je kracht te staan en accepteer al je schaduw kanten.

Tijdens het reset your mind & soul traject help ik je met al deze stappen, om je overlevingsmodus los te laten zodat je gaat voelen wat echt belangrijk is in je leven.

Als je dan je prioriteiten zet, dan heb je weer de regie vanuit innerlijke rust. Zet onrust en chaos om in zelfvertrouwen, zelfwaardering, respect en meer.  You can create your happy future. (lees mijn boek maar: Create your happy future)

 

Veel liefde, geluk en wijsheid.

Jacqueline Brandes

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *